Nő az aktív fertőzöttek száma Magyarországon.

Hatodik hete nő az aktív fertőzöttek száma Magyarországon – hívja fel a figyelmet szerdai közleményében a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon kiemelik: a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Emlékeztetnek:

az aktív fertőzöttek száma május elején tetőzött, akkor meghaladta a 2 ezret, július közepére 500 alá csökkent, majd azóta ismét fokozatosan emelkedik, jelenleg eléri a 940-et.

Az emberektől azt kérik: továbbra is kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, viseljék a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Hozzáteszik:

fontos továbbra is odafigyelni a koronavírus tüneteire, amelyek közül a legismertebbek a láz, a fáradtság és a száraz köhögés.

Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.

Emellett a koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.

Aki a felsorolt tüneteket észleli magán, azt arra kérik, hogy maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Háziorvosát ne személyesen keresse fel, hanem telefonon hívja fel. Ha a háziorvos telefonos kikérdezése alapján felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a beteg nem igényel kórházi kezelést, akkor otthoni karanténba kerül. Ha a tünetek súlyosak – például nehézlégzés, tüdőgyulladás –, akkor a háziorvos intézkedik a beteg kórházi elhelyezéséről – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
aszongya: ...hatodik hete nő az aktív fertőzöttek száma...hát persze, mert ez a kezdet...akkor lesz izgalmas, amikor ez a cikk úgy kezdődik, hogy tizenhatodik hete nő a fertőzöttek száma...

Azt elképzelni sem merem...
Pálinkás Pál
"Emellett a koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet."
Na ne már...aki volt már egyszerű náthás..az tudja, hogy annak is ugyanez a tünete...meg az izomgyengeség,fáradtság...nem ismerősek ezek a tünetek??? mintha ezeket hallanám Covid ügyben is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.