Eddig négy vevő megkárosítása jutott a rendőrség tudomására, a kár több százezer forint.

Rossz videókártyákkal, hamis garanciajegyekkel vert át vásárlókat egy pócsmegyeri férfi – videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály nyomozást indított többrendbeli csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 36 éves pócsmegyeri férfi ellen – írja a rendőrség honlapja.

A nyomozás adatai szerint T. György egy számítástechnikai eszközöket hirdető weboldalon több alkalommal hibátlan állapotú videókártyákat kínált eladásra, próba-, illetve visszavásárlási garanciával.

A hirdetésre jelentkezőkkel telefonos egyeztetést követően személyesen találkozott, és a vételár fejében átadta részükre az árut. A vásárlók azonban a kártyák kipróbálása után észlelték, hogy azok nem működnek, továbbá a garanciát sem tudták érvényesíteni, mivel a garanciajegyekről kiderült, hogy hamisítványok. Az eladó ezt követően a megadott telefonszámon elérhetetlenné vált.

A kibernyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, majd 2020. augusztus 26-án hajnalban kutatást tartottak az otthonában, ahol számítástechnikai eszközöket foglaltak le. A férfi az előállítását követő gyanúsítotti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.