A versenyhivatal már hónapok óta tudott az üzletről, azzal pedig nem volt bajuk, hogy Garancsi Istvánéknak így még Vajnánál is nagyobb piaci részesedése lesz a kaszinóbizniszben.

Májusban közölte a versenyhivatal, hogy Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf megveszi Andy Vajna kaszinóit, miközben már februárban áldását adta az üzletre

– írja a 24. A portál szerint az üzlet azért is érdekes, mert a fővárosi kaszinókoncesszióra megint nem írtak ki közbeszerzést, a versenyhivatalt pedig nem zavarja, hogy Vajna monopóliumánál is nagyobb piaci részesedése lesz Garancsiéknak. A konkurenciát pedig gyakorlatilag kizárták.

A kaszinóknak évente nagyjából 28 milliárd forintos forgalma van, tehát a Gazdasági Versenyhivatal nélkül nem kötehető ilyen üzlet:

az összefonódásról szóló bejelentés február 6-án érkezett meg a hivatalba, alig két héttel később pedig kiállították a hatósági bizonyítványt arról, hogy nincs káros piaci hatása annak, ha a Garinvest Projekt kezébe kerül mind az öt budapesti kaszinó.

A döntést viszont sokkal később hozták nyilvánosságra, és nem kértek részletes vagy földrajzi piacvizsgálatot sem.

Sokáig titkolták, hogy Garancsiék megveszik Andy Vajna kaszinóit

A GVH közlése szerint a bejelentő kérte, hogy az összefonódást annak végrehajtásáig üzleti titokként kezeljék, ilyen esetben pedig az összefoglalót és a hatósági bizonyítványt csak akkor hozhatják nyilvánosságra, amikor a tranzakció ténye már nem képez üzleti titkot.

A portál szerint április 30. óta a kaszinóüzemeltető cég mögött hivatalosan is Garancsi István, illetve a volt londoni nagykövet,  Szalay-Bobrovniczky Kristóf áll.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(24.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ezen nem lepődik meg senki! Várható volt hogy pályázat nélkül fognak nyerni,hisz mind fidesz közeli.A hörcsög halálát várták már hogy mindenre rátegyék a mocskos kezüket!
Gyütt Mönt
Na de legalább nem külföldi kézbe került. Taps.
Nem viszi ki a multi a nyereséget. Valóban, ő viszi ki a svájci bankszámlára. Újabb taps.
tudode
Mindez a ma már mindenre ható székházmutyissal kezdődött!
.
Milyen jól jött neki a külföldön meggazdagodott un. disszidens, ma egyenlő migráncs, akikat tárt karókkal vár pizér a bevándorlási kötvényével!
.
Visszataszító ez az egész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.