Nem tudja, vagy titkolja az UEFA, hogy pontosan miként készül a 20 ezres budapesti „tesztmeccsre” – ez derül ki a szervezet lapunknak küldött közleményéből.

Nyugtalanító a hallgatás a szuperkupáról: koronavírusos emberkísérlet készül Budapesten?

Nem tudunk részletekkel szolgálni

– ennyit közölt a Népszavával az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán miután a lap arról érdeklődött, milyen feltételekkel rendezik meg szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában a labdarúgó szuperkupát, várhatóan 20 ezer néző előtt.

Az UEFA reakciója nyugtalanító a Népszava értékelése szerint, hiszen maga a szervezet ismerte el, hogy a magyar kormánnyal együtt járványügyi szempontból „pilot” azaz kísérleti-, tesztmeccseként tekintenek a Bayern München és a Sevilla közelgő mérkőzésre:

az európai szövetség ezen a találkozón vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat.

A lap megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) is, hogy megtudják, mit jelent a hatásvizsgálat és a megfelelő óvintézkedés, de csak azt közöltek, a találkozót az UEFA rendezi, így ott tudnak választ adni.

A két szervezet készületlensége – vagy titkolózása – azért is különös, mert a kormány épp tegnap figyelmeztetett a koronavírus-portálon arra: nagyon fontos a fegyelmezettség, az éberség, az általános higiénés szabályok betartása, mert hatodik hete nő az aktív fertőzöttek száma.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta a Népszavának: míg a tisztifőorvos a könyvfesztivált veszélyesnek gondolja, azt a futballmecset már kevésbé, amit Európában egyedüliként nálunk tartanának meg nézők előtt.

Az aktív fertőzöttek számának folyamatos emelkedése miatt különösen jó lenne tudni, hogy milyen óvintézkedéseket tesz az UEFA. Legalább ilyen fontos lenne, hogy – ha már a kormány felkínálta Budapestet „tesztalanyként” – akkor kiderüljön, kik és miként fogják vizsgálni a tömegrendezvény hatásait – jegyezte meg az ellenzéki napilap.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ó akkor még elhalasztják a korona második hullámot. Ha ilyen buli van, akkor Orbán boldogan áldoz egy-két öreget erre
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Ó akkor még elhalasztják a korona második hullámot. Ha ilyen buli van, akkor Orbán boldogan áldoz egy-két öreget erre
Gauntlet
Ahogy a gyerekekkel is ! Ugyanis a tanévet minimum el kéne halasztani. Feltéve ha komolyan veszik az egész vírust. Ha nem, közöljék a népekkel hogy nem kell se maszk, se lezárás, se semmi !
SystemError
@Gauntlet: Két gyerekem van és rémisztő, hogy gyakorlatilag zéró terv van. Az egyetlen tervük, "hogy itt nem lesz semmi baj".. Szerinted miért akarnak 500e-t adni egyes tanáraknak. Nyílván, mert lesz baj, de ezt úgy akarják orvosolni, hogy "lenyomjátok". Nem hiszem, hogy menni fog, de mivel nincs terv ez nyilván valamelyik szülő állásába fog kerülni a gyakorlatban
Sámannus
Az M1 meg a zindex hallgatni fog mint aki bexart.
tudode
És ez az elfajzott, pályatévesztett focista arról nem karatyol, hogy
.

----.Koronavírus: elmarad a Felcsút második bajnoki mérkőzése is, nem utaznak Kisvárdára

.nepszava.hu/3088834_koronavirus-elmarad-a-felcsut-masodik-bajnoki-merkozese-is-nem-utaznak-kisvardara
.
Belőle fakadó bosszúból átvette a parancsnokságot a szétzüllesztett ÁNTSZ-től is
.
------ Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
.
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
--------------------------------------
.
Részlet:

.Oda mennek ellenőrizni, ahová a politika küldi őket
.
Mint arra Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos emlékeztet: az ÁNTSZ-nek korábban megyékre épülő rendszere volt, amelyben mintegy 7400-7500-an dolgoztak. Véleménye szerint ez a létszám sem volt „erősen túlzó”, ám később, a regionális alapú rendszer kiépítésekor körülbelül 4000-re csökkentették azt. Mire éppen „beállt és kezdett jól működni, a kormányváltással ezt is szétverték”. Első lépésben visszaállították a megyei rendszert, majd a megyei tisztifőorvosi hivatalokat népegészségügyi szakigazgatási szervként a megyei kormányhivatalokba tagolták, amelyeknek köztudottan politikai vezetője van. Ezzel lényegében meg is szűnt a szolgálat – fogalmaz kendőzetlenül az ex-vezető. Falus Ferenc azt mondja, ezzel megszűnt az országos tiszti főorvos közvetlen utasítási joga is, így fordulhatott elő, hogy az első időben még értekezletet sem tudtak összehívni az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban, mert a megyei tiszti főorvosoknak a megyei kormányhivatalokban kellett engedélyt kérniük arra, hogy részt vehessenek""""
.
Beáldozva még a jövő nemzedékét is az urhatnám szolga!
Peller Anikó
@tudode: Azért nem biztos ám, hogy az elfajzott focista imágó a focit szereti ennyire. Ő a 6 almat szereti ennyire. Amikor Pestet szét kellett baszni akkor szívességet kért a focicibolond ultráktól, amiért fizetni kell. Ez a sok stadiom meg focibolondéria pont emiatt lehet, etetni kell a kutyákat, nehogy eszükbe jusson megint egy gint. A fociőrülettel be van tapasztva a pofályuk, neki meg ingyen van.
tudode
@Peller Anikó: .
Delejes a pasi. Bármit bárkivel képeSS elhitetni a szétfejelt agyával, ami nyilt titok, csak TABU, mint minden más amit elkövetet/tett a hatalom mániájával, félelemkeltéssel, állandó zúrzavar keltésével!
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+viktor+betegs%C3%A9ge&oq=Orb%C3%A1n+Viktor+bete&aqs=chrome.1.0l2j69i57j0l3j69i60.11395j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ennyi!
.
RonaGyuri
Na ez is csak azt mutatja, hogy túltesznek komcsi szüleiken: nem is szégyenlik, hogy veszélyes ember-kísérletet folytatnak! =))
justhpeter
Én tudom, hogy Orbán ottlesz a szuperkupa döntőn. Azt is tudom, hogy az összes birka - már csak természeténél fogva is - szeretne a vezér közelében lenni. Nosza, itt az alkalom. Betenni az összes fideSS párttagot, a maradék helyekre szimpaizánst annyit, hogy megteljen a stadion. Így egy füst alatt az egész csürhe le lesz rendezve.
kokopelli
@RonaGyuri: Az biztos,hogy nem olyan kisérlet,mint anno az első KZ-tekben?Az eredmény még lehet hasonló is!
Dr. Mengele meg tudná mondani,de a pár óra hatása miatt biztos irígy lenne?)!
tudode
Ami ebben az országban folyik, az a felelőtlenség csimborassszója!
.
Nem pontosították azt a 2009-es pandémiás tervet,
.
www.google.com/search?q=2009-es+pand%C3%A9mi%C3%A1s+terv&oq=2009-es+pand%C3%A9mi%C3%A1s+terv&aqs=chrome..69i57j33.14979j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
..
ezen kívül/belül arra van figyelem, hogy pl. nehogy kár érje az enyves kezű klánt
.
www.google.com/search?q=M%C3%A9sz%C3%A1ros+%C3%BAjabb+p%C3%A1ly%C3%A1ztot+nyert&oq=M%C3%A9sz%C3%A1ros+%C3%BAjabb+p%C3%A1ly%C3%A1ztot+nyert&aqs=chrome..69i57j33.10365j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------------
.
Nem dísznek vannak azok, akiknek feladata lenne, ha egyáltalán odafigyelnének a zemberekre, saját hokizsebükön kívül!
Peller Anikó
@Szeparepa2: Ezt most benézted, mert koronavírusos emberekkel folyik a kisérlet.
MariaUG85
Нi mi а hеlyzet?
Vоlt tеgnap a bагátommal.
Szегеtne szeхеt еlкötеlezеttség nélкül.
--
url.ie/1ize0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.