A bizonylatok szerint a férfi élelmiszert, gyerekjátékokat, gyerekruházatot, gyógyszert, terhességi tesztet és ékszereket vett a pénzből, így az állami költségvetést megkárosította.

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a 2018-as országgyűlési képviselők választása kapcsán jelöltként kapott támogatást nem kampánycélokra fordította, hanem családi kiadásokra.

A vádiratban foglaltak szerint a 36 éves vádlott egy parlamenten kívüli párt képviselőjelöltjeként indult Somogy Megye egyik választókerületében, így az irányadó törvény alapján egymillió forint központi költségvetésből származó támogatásra volt jogosult.

A kapott támogatás kizárólag a választási kampányidőszak alatt, a kampánytevékenységgel összefüggő dologi kiadások finanszírozására fordítható, és annak felhasználásáról a jelölteknek elszámolást kell benyújtani a Magyar Államkincstárral történt megállapodás szerint.

A vádlott be is nyújtotta elszámolását, azonban a számlák alapján a támogatásból több mint 750.000 forintért családja részére vásárolt, mivel a bizonylatok szerint élelmiszert, gyerekjátékokat, gyerekruházatot, gyógyszert, terhességi tesztet és ékszereket vett, így az állami költségvetést megkárosította.

Az ügyészség vádiratával egyezően a Kaposvári Járásbíróság jogerősen 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Forrás: 24.hu, Ügyészség.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette"
Tehát megúszta. És az mindig kimarad a hírekből, hogy a pénz előkerülte? Esetleg megfelelő értékben lett-e lefoglalás? Mert ez így olyan, mintha a hatóságok semmit sem csináltak volna. Ez így nem elrettentő erejű a 2022-re készülő csalók számára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Gyütt Mönt: Nálatok, bolsiknál ez így szokott menni? Ezért hazudod kapásból másra?
Gyütt Mönt
@ómió: szólj ha hazugságon érsz. Addig akár féllábon is állhatsz.
ómió
@Gyütt Mönt: Majd inkább akkor szólok, ha igazmondáson! Az "töredékmunka" lesz!
Gyütt Mönt
@ómió: örülök, ha rávilágítasz a hazugságomra. Ha nem megy, akkor annyit is érsz.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
@Gyütt Mönt:Egy hazugságodra már emlékeztettelek egy másik cikk kapcsán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.