Ezt üzeni a kormány.

Így fékezhetjük meg a koronavírus második hullámát a tanévkezdés alatt

Az általános higiéniai szabályok és hatályos jogszabályok betartására hívta fel a figyelmet a tanévkezdés kapcsán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn. Hangsúlyozta: összefogásra van szükség a járvány második hullámának megfékezéséhez.

Szentkirályi Alexandra a facebook oldalára feltöltött videoban kifejtette: a koronavírus-járvány továbbra is velünk van, ezért most még inkább vigyáznunk kell egymásra, hogy zavartalanul elindulhasson a hagyományos oktatás.

Hozzátette: a kormány célja a szeptember 1-től bevezetett szigorításokkal az, hogy megvédje az emberek egészségét és a munkahelyeket úgy, hogy közben ne álljon meg az élet, hogy az iskolák ismét megnyithassák kapuikat a normál tanrend szerint.

Rámutatott: ez nemcsak a gyerekek, a pedagógusok, de a szülők és a munkaadók érdeke is. A járvány felerősödése a gazdaságot, így a munkahelyeket is veszélybe sodorná – mondta a kormányszóvivő.

Kiemelte: a szülőknek is szem előtt kell tartaniuk a hatályos szabályok betartását annak érdekében, hogy távol tartsák a járványt az intézményektől.

Hangsúlyozta: beteg gyereket ne vigyenek az iskolákba, és figyeljenek a rendszeres kézmosásra, a távolságtartásra, és az általános higiéniai szabályok betartására. Ezek garantálják a közösség biztonságát, a tanév zavartalanságát – közölte.

A kormány a járványhelyzet idején is mindent megtesz azért, hogy a családok számára minél könnyebb legyen az iskolakezdés – hangsúlyozta. Kitért az ingyenes tankönyvekre, a széles körben támogatott gyermekétkeztetésre, és az előrehozott családtámogatásokra.

Úgy fogalmazott: tavasszal már láttuk, mit érünk el, ha összefogunk. Most is erre van szükség, hogy megfékezzük a járvány második hullámát – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Mivel, kivel fékezhetjük meg a koronavírust, azokkal, akik szájmaszk nélkül pofakaratéval összeköpködik az ország alattvalóit az úri muri házi bulikból, testközelből értelmetlenül fröcsögve!
.
hvg.hu/itthon/20200827_orban_viktor_koronavirus_havasi_bertalan_hollik_istvanegymás pacekjába
.
Varga Judit sem volt ott, aztán mégis!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.