Kompromisszum született.

Karácsony bejelentette: végleges döntés született a biciklisávokkal kapcsolatban

Kompromisszumos megoldás született a Nagykörút új forgalmi rendjének ügyében – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közlése szerint: a Nagykörút forgalma nagyon különböző az egyes szakaszokon, ezért Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között teljes mértékben kétsávos lesz az autós közlekedés, a szakaszon a parkolósávokból alakítanak ki kerékpárutakat. Hozzátette: a körút többi szakaszán marad a kétszer egysávos gépjármű-közlekedés, mert ott nem lehet együtt kialakítani a kétszer két sávot és a biciklisávot. "Olyan javaslatot szeretnénk, amely mindenkinek ad valamit" – fogalmazott. Kifejtette: a kerékpárosok továbbra is biztonságosan közlekedhetnek a Nagykörúton, az autósoknak pedig visszaadják a járműforgalomhoz szükséges kapacitás "túlnyomó részét, majdnem egészét".

Forrás: MTI

Kép: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ha olyan nagy a forgalom a Nagykörúton, hogy a bringás veszélyben van, az azt igazolja, hogy szükség van a két sávra. Miért kell a bringásnak a Nagykörút, miért nem mehet a párhuzamos kis utcákban?
Olyan széles a járda, hogy annak egy részéből is lehetne bringaút.
Miért kell törvényszerűen szívatni a társadalom egy részét, hogy egy másiknak kedvezzünk?
Miért lesz élhetőbb és tisztább a város, ha az autók dugóban pöfögnek?
Qqberci
Egy vödör festékkel nem lehet kerékpárutat építeni. Az autóknak menni kell és meg is kell tudni állni. Volt egy kísérlet, nem jött be, most kapkodás helyett át kellene térni a hosszabb távú (idő- és pénzigényes) tervezésre, azzal meg nem foglalkozni, hogy a qrmány mit fröcsög...
Pálinkás Pál
@Aki Én: Azért mert karigeri a fidesz bújtatott bombája...olyan hülye,hogy rendelkezéseivel pillanatokon belül visszajátssza a fővárost orbánéknak...nem tudom ez a majom miből gondolta hogy a Blahán a forgalom elfordul, most a Corvin helyett a Rákoczy útnál fognak feltorlódni a kocsik...ezt a marhát sürgősen el kell tüntetni,mielőtt visszafordíthatatlan károkat okoz...a zöld barmoknak a legelőn ahelyük,nem egy metropoliszban...sosem hittem hogy ilyet fogok mondani,de remélem orbán egy kormányrendelettel visszaadja a két sávot a forgalomnak.!!!
Rockxy
Gergőbáttyám elintézte, hogy a kovidos virusok csak az autós sávban közlekedhetnek, így aztán a biciklisek nem fertőződnek megg!
de a zautósoknakis viggyázni kell, nemszabad lehúznijaz ablakot, merakkor behúz rajta a virus, oszt akkor kakuk.
vitriol
@durbincs: 16.19 - Bizony, pont egy szinten vagytok!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.