Online és a lottózókban is lehet fogadni különböző e-sportversenyekre.

Új fejezet jön a Tippmix történetében: ezentúl e-sportokra is lehet fogadni

Az augusztusi próbaidőszak után szeptember 1-től hivatalosan is elindul a Szerencsejáték Zrt. e-sportfogadási programja, amelynek keretében 11 hagyományos, és három további e-sportra lehet majd pénzt tenni, köztük a League of Legends-re és a Counter Strike: Global Offensive-re.

Villámstartot vett az e-sportfogadás

- mondta el az Akvárium Klubban tartott sajtótájékoztatón dr. Czepek Gábor vezérigazgató. Hozzátette, hogy már most hetente 400 millió forintos összegekben fogadnak a tippmixezők, valamint hogy az e-sportok mind online, mind a lottózókban kezdenek felzárkózni a hagyományos sportokhoz.

Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője elmondta, hogy habár pár éve még komoly fenntartások voltak az e-sportok fogadhatóságával kapcsolatban, mára a kételyek többsége eloszlott. Ezekben a játékokban ugyanúgy léteznek szabályrendszerek, részeredmények, mint a valós sportokban, így azokra minden további nélkül lehet pénzt tenni.

Az e-sportok szabályai dinamikusabban változnak, mint a hagyományos sportokéi így számítani lehet bővítési lehetőségekre a jövőben

- tette hozzá.

A játék tisztasága pedig ha lehet még jobban biztosított, ugyanis a fogadóiroda, valamint az egyéb rálátó szervezetek mellett a versenyek szervezői is könnyebben ki tudják szűrni, ha valaki csalni próbál bármilyen játékban.

Az e-sportfogadás bevezetésének hátterében részben a koronavírus-járvány áll, ugyanis a márciustól kezdődő időszakban, amikor a hagyományos sportok leálltak, a Szerencsejáték Zrt. is komolyan megremegett anyagilag. Dr. Czepek elmondta, hogy volt 40%-os bevételkieséssel járó hetük is.

Ugyanebben az időszakban viszont a már amúgy is évek óta hódító e-sportok egyre népszerűbbek lettek, így a cég bevette őket fejlesztési terveibe. Horváth szerint az e-sportfogadás

komoly stabilitást ad kiszámíthatatlan időkre is.

A sajtótájékoztatón felszólalt Molnár Gábor ''molnargabo" nemzetközileg is elismert FIFA-játékos, aki az e-sportok reflex-, csapatmunka- és nyelvkészség-fejlesztő voltáról beszélt, illetve főleg a fiatalabb e-sportolókra vonatkozóan hangsúlyozta a mozgás, a tanulás, és a képernyő előtt töltött idő egyensúlyban tartását. A social felületeken a #esportfogadas hashtag alatt követhetjük az újítás alakulását.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.