Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Balassagyarmati Járásbíróság egy férfit, aki márciusban valótlanul terjesztette, hogy egy Nógrád megyei település az új koronavírus központja – tájékoztatta a megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Bóna Gyula ismertette: a fiatal férfi március 17-én este az asztali számítógépén átszerkesztette az egyik hírügynökség cikkét, annak fejlécét használva, és valótlanul azt állította, hogy egy kórházi főorvos szerint a szomszédos településen van a koronavírus "epicentruma", így aki teheti, ne menjen az utcára.

A hamisított cikk szerint súlyosan fertőzött férfi érkezett a faluból a kórházba, így aki a környezetében volt, az nagy eséllyel megfertőződhetett.

A vádlott az álhírt telefonjával továbbította egy ismerősének, aki jóhiszeműen továbbküldte ismerőseinek, így a valótlan információ néhány óra alatt elterjedt az interneten.

A település polgármesterének ezután, hogy megnyugtassa a kedélyeket, cáfoló nyilatkozatot kellett kiadnia a település közösségi és hivatalos weboldalán.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat, a bíróság pedig a cselekmény elkövetését elismerő és megbánó férfit jogerősen egy év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – közölte a főügyész.

A rendőrség korábban azt írta, hogy egy 23 éves pusztaberki lakos ellen indítottak büntetőeljárást, aki azt állította az interneten, hogy Érsekvadkert lehet a koronavírus új epicentruma.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.