Nagy Ervint a Rákosi időkre emlékezteti az, amit a Színművészetivel tesznek, és közölte, hogy ő is ott lenne a barikádokon, ha most lenne diák.

Nagy Ervin és Lengyel Tamás az RTL Klubnak nyilatkozott Színművészetin történt fejleményekkel kapcsolatban.

Az az igazság, hogy politikai ügyet csinálni a színészképzésből, az szerintem egy ordas baklövés. Nincs olyan, hogy baloldali meg jobboldali színészképzés Magyarországon. Itt volt egy Színművészeti egyetem, aztán lett egy kaposvári, de azt szétdúlták. Pont az az ember, aki most pályázik a budapestire, és akivel én dolgoztam valaha együtt, de azt hiszem, akkor még sokkal nyitottabb ember volt. Nem tudom, mi történt vele az elmúlt tíz évben, és hogy a sértettsége miért állandóan valami politikai segítséget kívánt meg

– mondta Nagy Ervin, aki szerint fontos kiemeli, hogy a vádakkal ellentétben a diákok itt egyáltalán nem politikát csinálnak, hanem kiállnak a tanáraikért, akikért erre az egyetemre mentek, hogy megtanulják tőlük a szakmát.

Nem akarják elviselni, hogy egyik pillanatról a másikra olyan fajsúlyú döntéseket hozzanak a fejük felett, amivel arra kényszerítik a tanári kart, hogy fölálljon. Ez nagyon Rákosi idők, hogy föntről leszólnak a piros telefonon, hogy mától kezdve így van. Ez szerintem teljesen antidemokratikus, és ezt minden jóérzésű magyar ember érzi, akár jobb, akár baloldalon. A baloldalnak ezt ugyanúgy nem lehetne megtenni, ilyet nem csinálunk demokráciában

– nyilatkozta a színész, aki szerint nagyon rossz lesz, mikor Vidnyánszky Attila egyedül fog ülni az egyetemen, és néz, mert senki nem lesz ott.

Biztos le lehet szerződtetni Gipsz Jakabokat is meg Futottak Még Rizibizit, de valójában itt most az egész szakma azt gondolja, hogy olyan visszafordíthatatlan folyamatok kezdődnek el, aminek az egész ország kárát fogja látni. (…) Mindig mondom a politikának: százötven éves platánfát nem vágunk ki, mert néhány éven belül nem lesz helyette más, ezt értsük már meg. Nem lehet eltörölni a föld színéről és majd holnapután ugyanolyat kapni. Lesz egy csenevész fa, amit nyilván majd a politika marha gyorsan meg akar öregíteni

Nagy Ervin állítása szerint maga is ott lenne a barikádok mögött, ha most lenne egyetemista. Akárcsak Lengyel Tamás, aki szintén az RTL Klubnak nyilatkozott az SZFE ügyéről. Szerinte nem nevezhető szakmai egyeztetésnek az, amikor valakiknek a torkán le akarnak nyomni egy ukázt, így érthető az SZFE hallgatóinak és tanárainak reakciója. Úgy látja, ez egy jó helyzet arra, hogy kialakuljon valamiféle összefogás és szolidaritás.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a hétfő esti tüntetés után barikádot állítottak, elfoglalták az egyetem épületét, ahová nem akarják beengedni az új vezetőket. A diákok az SZFE előterében sátrakat állítottak, abban laknak, élelmezésüket magánszemélyek támogatásából oldják meg.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@ómió: te egy ritka tapasztnyalt efftárs! olyan verescsillagos..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@ómió: öszöm azt a csöpp marxista-leninista öszöd...
csipetke
Tökéletesen igaza van Nagy Ervinnek,és Lengyel Tamásnak.Mindent tönkretesz orbán,ahol olyan emberek vannak,akik önállóan gondolkodnak,és ez neki óriási bűn. Majd a fidesz,azaz orbán megmondja,hogy ki mit,és hogyan gondolhat.A színművészetit mindig is ellenzéki fészeknek tartották,amit szét kell barmolni.Abba bele se gondol,hogy a fiatalokat eddig se tudták megszólítani,most pedig ennek az erőszakkal "elfoglalt" intézménynek a hallgatóit,és a velük szimpatizáló sokezer fiatalt elriasztja a fidesztől,ami nekünk jó.Mindjárt itt van '22,és ezzel az idióta lépéssel mi sokezer ellenzéki szavazót nyertünk.
ómió
@csak úgy...: Akkor, öszödi gyerök, te valaki másét "öszöd"!
Aki Én
@ómió: Látod, ma korán keltél és egész humoros lettél.
De az öszöd nem jött mög.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.