Szerdán is sajtótájékoztatót tartottak az SZFE-t elbarikádozó hallgatók, akik ezúttal a sajtó kérdéseire is válaszoltak az egyetem épülete előtt – számolt be a 24.hu és a 444.hu. Az egyetemet hétfő este óta megszállva tartó hallgatók kérdésre válaszolva elmondták, addig marad a barikád, amíg nem teljesülnek a kedden kihirdetett követeléseik. Azt is kijelentették, nem tartják legitimnek a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot, ezért csak a minisztériummal lennének hajlandók tárgyalni és velük is csak nyitott ajtóknál, ha a követeléseik teljesültek.

Ahogy mi is megírtuk, szerdán érkezett a hír, hogy az egyetem vezetői eleget tesznek Vidnyánszky meghívásának, és találkoznak vele. Erről a hallgatók viszont azt mondták, hogy ők csak akkor hajlandók tárgyalni, ha teljesülnek a kedden megfogalmazott követeléseket, ami nagyjából azt jelenti, hogy visszamennek a kiindulópontra.

Ezzel a kuratóriummal nem akarunk tárgyalni

- mondta a HÖK elnöke. Szerintük nagyon más fogalmaik vannak a párbeszédről, mint Vidnyánszkyéknak, akik aláírt papírokkal érkeztek a minisztériumi tárgyalásra.

Azt is elmondták, tudomásuk szerint az SZFE lemondott vezetősége elsősorban a koronavírus okozta járványhelyzet miatt tárgyal Vidnyánszkyval, ettől még ez nem legitimálja a kuratóriumot, a vezetőségnek egyébként is az a dolga, hogy tárgyaljon.

Upor László rektor-helyettes a hallgatókat is megkérte, hogy vegyenek részt a megbeszélésen, de ők ezzel a kuratóriummal nem akartak tárgyalni.

A hallgatók fenntartják azt is, hogy a pártpolitikába nem szeretnének belefolyni.

A diákok elmondták, az egyetemfoglalásban részt vevő mintegy 250 hallgatóból 70-100 fős tagság fixen az egyetemen van, őrséget is állítanak a bejáratnál, és nem az oktatás akadályozása a céljuk, hanem az új vezetést nem akarják beengedni. A hallgatók számos adományt kaptak, így maszk, étel, higiéniai felszerelések is érkeztek adományként.

A 444.hu azt írja, hogy a diákok sajtótájékoztatója után az egyetem vezetői beszéltek, mivel ők éppen akkora értek vissza a Nemzeti Színházból, ahol Vidnyányszky Attilával, a Nemzeti igazgatójával és az SZFE-t irányító alapítvány vezetőjével egyeztettek.

Azt mondták, nagyon távol állnak az álláspontok, nem sikerült egyességre jutni.

Az egyetem vezetői azt mondták,

lemondásuk ellenére viszik tovább az egyetem ügyeit szeptember végéig, szeretnék fenntartani az oktatási tevékenységet, de sajnos ez nem megy könnyen, ugyanis a tanári karból folyamatosan távoznak a színház- és filmművészeti szakemberek az utóbbi hetek történtei miatt.

Az is körvonalazódott az egyeztetésen, hogy Vidnyánszky és a kormány egészen mást ért változás alatt is, mint az SZFE most lemondott vezetői, és Vidnyánszkyék ideológiai változást is el akarnak érni az egyetemen.

Forrás: 444, 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem is kell a maffia bandával szóbaállni.
Úgyis csak hazudni tudnak. Úgy, ahogy az Akadámiával is tettek!
Mocskos, arrogáns, hazug, kártékony, tolvaj banda!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
@Lepényleső: 16:50 Nem,hanem mert "ejtőernyős".Fentről röptették oda ezt a dagadt fazont meg a sleppjét
relatív
Ha nem fogják fel - ezek szerint -, hogy éppen egy párt támadásáról szól a korábbi oktatási környezet ádáz, gátlástalan szétverésére irányuló hatalmi törekvés, mely az évtizedes gyakorlatnak meg felelően hatalmi arroganciával veri szét azokat a csoportokat, melyek elutasítják a mellettük szólók minden törekvését, így eleve vesztes oldalra kerülnek.

Lehet sorolni az empátia elutasítása-, vagy érdek hiány miatt sikeres hatalmi törekvéseket az utóbbi 10 évben, melyek csak hátránnyal végződtek a kiszemelt csoportok további életvitelére vonatkozóan.

Sajnos ilyen állásfoglalásuk mellett a SZFE IS hasonló-, értelmetlen harcban fog ' elvérezni ' !!!
Béla333
Nahát! Több eszük van, mint az Akadémikusoknak. Ők ugyanis addig tárgyaltak a maffiával, amíg egyszercsak azt vették észre, hogy minden úgy lett, ahogy a maffia hatalom akarta és ők semmit sem tudtak elérni.
Jó döntés ez a diákok részéről, hiszen ezek lehazudják a csillagot is az égről.
Mocskos Fidesz!
Namely
Látom a komcsik mindent megragadnak: már várom, mikor fognak felvonulást rendezni, mert egy pécsi kisiskolás kakaója savanyú volt, vagy a bevált demokrata recept szerint mikor fognak városrészeket felgyújtani a szent igazság nevében.

Amúgy a színművészetiben nem tanítják beszélni a diákokat? Minden második mondatban elhangzik az öööööööööööööööö, ami annak jelen, hogy nem tud beszélni az illető. Az már csak hab a tortán, hogy egyetlen beszél valamilyen szinten angolul.
Ha már rossz színészek, akkor odahívhatnák miss térddelfejjelacsukottajtónak nénit is... legalább némi vidámságot hozna.

Szégyen, ami itt történik. Amikor a Közgázra jártam, azt sem tudtam, ki az egyetem vezetője, ki a hallgatói önkormányzaté, semmi ilyesmi nem érdekelt.
Ami engem ott érintett, az a pénzügy, a befektetések, a tőzsde és az elemzés.
Persze vannak, akik nem azért járnak egyetemre, hogy tanuljanak, hanem hogy előkészítsék politikai karrierjüket és ezért pártokat kiszolgálva anarchiát szítsanak.
Béla333
Nem is kell a maffia bandával szóbaállni.
Úgyis csak hazudni tudnak. Úgy, ahogy az Akadámiával is tettek!
Mocskos, arrogáns, hazug, kártékony, tolvaj banda!
peterkelemen
Nem is kell. Takarodjon Vidnyánszky a FideSSel együtt!
Béla333
A vélemény cenzúra azért működik:

"Az SZFE melletti kiállást kifejező molinót tettek ki a Szegedi Tudományegyetem épületére, a vezetés leszedette"
444.hu/2020/09/02/az-szfe-melletti-kiallast-kifejezo-molinot-tettek-ki-a-szegedi-tudomanyegyetem-epuletere-a-vezetes-leszedette

Mint a '70-es vagy a '80-as években.
Ocsmány alávaló rendszer ez...
Jozefina
Sok kitartást a színművészetiseknek!!! Ezt a "rendezést" nem szabad kiengedniük a kezükből!!!
ómió
Hát, ha nincs mondanivaló - csak bolsevizmus - akkor nem csoda!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.