A Katona József Színház két korábbi vezetője, Székely Gábor és Zsámbéki Gábor, illetve Ascher Tamás főrendező után Máté Gábor igazgató is távozik a Színház- és Filmművészeti Egyetemről. Ezt az intézmény Facebook-oldalán jelentette be.

Maté Gábor is felmondott az SZFE-n

„Álmatlan éjszakák, dühök és kétségbeesések, óránként megváltoztatott álláspontom ellenére és következtében, továbbá azzal együtt, hogy a hallgatók céljaival egyetértek, 27 év szolgálat után, mint az SZFE habilitált egyetemi tanára beadom felmondásomat. Döntésemről elsőként az osztályomat tájékoztattam, akik biztosítottak megértésükről és akikkel – ha a kultúra perc-emberkéi is úgy akarják és a pandémiás helyzet sem áll az utunkba – a szombathelyi színházban jövő tavasszal együtt dolgozunk majd felnőtt művészekként.”

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Lelkiismereti okokból felmondani!
Ez az, amit egy maffiatag sohasem fog megérteni!
Náluk csak a parancs létezik, az anyagiak habzsolása, az erkölcstelenség, de hogy a lelkiismeret szó mit jelent, arrról fogalmuk sincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Vajon ki fogja majd tanítani a színészpalántákat,ha a nagy nevek elmennek?Talán a zsidózó,végtelenül ostoba vidnyánszki?
Hallottam vele egy riportot az SZFE okán,hát ebből abszolut lejön,hogy nem az esze miatt választotta orbán,hanem nagy valószínűséggel a kellemesen érdes nyelve a megfelelő csapásszámmal, a hatalomvágya,és gondolom a pénzéhsége miatt,amiért mindenkin,és mindenen képes átgázolni
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
verőce21
Dicséretes ez az öntisztulási folyamat a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amelynek épp tanúi lehetünk...

Távozik Bárdos András is, a korszakos színész, rendező, dramaturg… hm, vagy valami efféle... Kevesen maradtak, talán csak a ruhatártanszék tartja még a frontot, ám ha kikapcsolják a wifi-t, lelépnek ők is hamar...
Nyírfa
Olvastam egy kivitelezhető ötletet az egyik rendező tollából: ki kell helyezni a diákokat a színházakhoz, ahol tanműhelyeket , stúdiumokat hoznak létre addig is, amíg a Színművészeti újból használható lesz. A tanulmányok beszámítanak az egyetemi évekbe, és jogosítványt jelentenek a színpadon való megjelenésre.
Ez esetben megvalósul Nagy Ervin jóslata: Vidnyánszky egyedül ülhet az egyetem épületében.
Nessy
Ha olyanok lesznek a jövő színészei, rendező, és az általuk bemutatott előadások, mint manapság a Nemzeti Színházba, akkor tényleg annyi a valós művészetnek! Tényleg, mikor mutatják be a Piros bugyelláris c. népszínművet?
ómió
Itt is eljátszák az Index-cirkuszt, vagy tényleg veszélyben a bolsi fősodor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.