Röviden reagáltak a miniszterek a Szijjártó Péter adriai luxusjachtozása kapcsán feltett kérdésekre.

Választ kapott Bangóné Borbély Ildikó, miután az MSZP-s képviselő számos kérdést tett fel írásban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kabinet minisztereinek – minderről a Népszava számolt be pénteken. A téma Szijjártó Péter adriai luxusjachtozása volt.

Orbán Viktor többek közt az alábbi kérdéseket kapta Bangónétól:

Tudott-e arról, hogy Szijjártó Péter a Lady MRD jelzésű hajón tartózkodik, Szíjj László üzletember tulajdonában álló luxusyachton?

Milyen összefonódás van a kormány tagjai és a közpénzből gazdagodó oligarchák között?

Nem tartja képmutatásnak azt, hogy a miniszter irodai munkájáról közöl fotókat, miközben az igazság az, hogy egy luxusyachton nyaral?

Ön szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hogy az ország külügyi kapcsolatait egy magánúton intézik?

Nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy a Kormány egy tagja a kormányzati megrendeléseknek köszönhetően meggazdagodott vállalkozó tulajdonában álló luxusyachton vendégeskedik?

Utazott-e már Ön a Lady MRD jelzésű hajón? Amennyiben igen, végzett-e utazása alatt miniszterelnöki tevékenységet? Amennyiben igen, mikor történt ez az utazás, mekkora ellenszolgáltatást fizetett az utazásért és mi volt az utazás célja?

A kormányfő helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinet államtitkára válaszolt.

Dömötör Csaba ezt írta:

A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját.

Ugyanezeket a kérdéseket kapta Bártfai-Mager Andrea, Gulyás Gergely, Nagy István, Süli János, Palkovics László, Varga Mihály, Benkő Tibor, Semjén Zsolt, Pintér Sándor, Kásler Miklós, Varga Judit és Rogán Antal.

A többi miniszter is hasonlóan válaszolt:

A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját

Szijjártó Péter az alábbi kérdéseket kapta:

Milyen közlekedési eszközzel utazott Miniszter Úr a hajóra való felszállás helyszínére? Amennyiben tömegközlekedési eszközt választott, abban az esetben tervezi-e koronavírus-tesz elvégzését az országba való visszaérkezésekor? A miniszteri juttatása részét képezi-e ingyenes koronavírus-teszt?

Hogyan talált rá pont erre a hajóra? Mi alapján választotta pont ezt a hajót nyaralása helyszínéül?

Mennyit fizetett, milyen ellenszolgáltatást nyújtott Miniszter Úr a hajó tulajdonosa számára az utazásért cserébe? Amennyiben a hajón való utazás ajándék volt, ez hogyan egyeztethető össze miniszteri hivatásával?

Milyen kapcsolatban van a tulajdonossal?

Utazott-e már korábban is ezen a hajón?

Mi volt az oka annak, hogy Facebook oldalára olyan képeket töltött fel, amelyek tanúsága szerint ön az irodájában dolgozott, miközben a valóság az, hogy egy luxusyachton tartózkodott?

Hogyan egyeztethető össze az adriai hajókázása a „több Balaton, kevesebb Adria” szlogennel?

Hogyan egyeztethető össze miniszteri hivatásával, hogy egy többszintű válság idején ön luxusyachton tölti az idejét? Jelezte-e a miniszterelnök számára utazási szándékát?

Milyen technikai feltételekkel biztosítják, hogy egy luxusyacht fedélzetén is a megfelelő titoktartási és biztonsági protokollok mellett tudja az ország külpolitikája szempontjából fontos ügyeket intézni?

Nemzetbiztonsági szempontból mennyire helytálló, hogy kikapcsolták a hajón a nyomkövető rendszert?

Szijjártó Péter megbízásából Magyar Levente reagált. Az államtitkár azt írta, hogy

„a külügyminiszter mindig – így a szabadsága alatt is – minden törvényt betartott és betart. A miniszter családjának nyaralása semmilyen módon nem érintett közpénzt, az teljes mértékben a magánélet része, a magánélet védelme pedig mindenkit megillet.”

Forrás: Népszava, 24.hu

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@colibri: Igen. Oszt jó napot. Kellemes kar4ácsonyi ünnepeket kívánok és hasonlóak. Egy normális országban a jobboldali sajtótól kezdve a baloldaliig egyszerűen olyan össztüzet zúdítanának ráájuk, hogy kénytelenek lennének lemondani. Nálunk még tapsikolnak is hozzá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Igen ám!
.
De vannak írott és iratlan előíráSOKK, amelyet az KORMÁNYTISZTVISELŐK ETIKAI KÓDEXE 2020. január 1-jétől is, amely a regnálásukig előírja a viselkedéstől kezdve a példamutatáson át, a politikamentességig
.
hatályos: 2020. január 1-től

A Magyar Kormánytisztviselői Kar
Hivatásetikai Kódexe
.
mkk.org.hu/hivatasetika
.
II/8. MÉLTÓSÁG
Feladatainkat megjelenésünkben és magaviseletünkben MÉLTÓSÁGGAL teljesítjük, azaz
a. munkahelyünkön olyan módon viselkedünk, beszélünk és öltözködünk, hogy az erősítse munkahelyünk és általában a kormánytisztviselőt foglalkoztató szervek megbecsültségét, és ezáltal javítsa azok feladat ellátási képességét; az öltözködés támogassa a megbízhatóság és az egymás iránti tisztelet megadását, a kormánytisztviselőt foglalkoztató szerv értékét,
.
b. munkahelyünkön kívül is úgy élünk és viselkedünk, hogy az erősítse a velünk érintkezőknek a kormánytisztviselőt
foglalkoztató szervekbe és azok munkatársaiba vetett bizalmát,
.
c. törekszünk az udvarias, empatikus, ugyanakkor a hivatali ügyintézés méltóságát, tekintélyét fenntartó, az ügyfél és az ügyintéző közötti kölcsönös tiszteleten alapuló ügyintézésre.
.
Úgy látszik, hogy a törvényen kívüliekre nem vonatkozik semmi, a cinKOSOKK táborára!
.
Nem lehetne félredumálás, még azoktól sem, akiknek nem volt gyermekszobájuk!!!
simi196666
Nincs nyilvántartás ? Nem tudják ki hol van ? Jelenléti ív ? Távozás magánügyben ? Mint az egyszerű rendőr esetében, akinek azt is be kell jelenteni, ha átmegy sz@rni a szomszédba ? Egyenlő bánásmód ! Paraziták ! Ha-Ha -Ha !!!
ómió
Azt nem kérdezték meg, hogy küldött-e már magáról valakinek nudiszelfit Gréczy módra?
lusta
És eyt egz áll0tólagos demokratikus joggállamban meg lehet tenni.
colibri
@lusta: Simán. Sőt, még megannyi mást is, ami nem is kerül nyilvánosságra!
lusta
@colibri: Igen. Oszt jó napot. Kellemes kar4ácsonyi ünnepeket kívánok és hasonlóak. Egy normális országban a jobboldali sajtótól kezdve a baloldaliig egyszerűen olyan össztüzet zúdítanának ráájuk, hogy kénytelenek lennének lemondani. Nálunk még tapsikolnak is hozzá.
Nessy
De ha a titkárnő kiveszi a szabadságát, pontos elérhetőséget kell megadnia! Ez vonatkozik minden köztisztviselőre, közalkalmazottra. Ők minden törtvényen felül állnak, a mi lábunkon!
Macskaszem
Gondoltuk, hogy nem érintett közpénzt, utalni szokták a milliárdokat, ezért nem érintik meg, de attól még hozzájutnak.
Béla333
Ha már összelopkodták azt a yachtot, akkor élvezni is szeretnék!
Minek lopkodni, ha nem lehet élvezni a lopás gyümölcsét?!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Yoda69
Magyarul telibe szarjak a magyar embereket
Lepényleső
Nem vezetnek nyilvántartást a magánprogramokról,helyettük megteszi azt a közvélemény?
lusta
Dömötör Csaba ezt írta: A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját.
Na ez a szemenszedett hazugság első része. A második része az az érdekesebb rész. Szóval, akkor a Falcon 606-os és a HA-LKX lajstromú gépek mégis mit kerestek ugyanebben az időben a légtérben? Gyakoroltak a pilóták?
nezelodo
A köz pedig helyén kezeli a dörmögő Dömötör által elmondottakat, mert ismeri Orbán és sameszai legendássá vált igazmondását.
KisGenyo2
@Yoda69: "Magyarul telibe szarjak a magyar embereket"
Aki nem így tesz, az nem annyira nyomulós, hogy valaha is politikával kezdjen foglalkozni.
Aki meg azzal kezd, az MIND így tesz. (Tisztelet a kivételnek, bár szerintem csak idő kérdése
hogy a kivéltelnek véltekről is kiderüljön ez.)
Pontosan ez lesz ennek a népnek és/vagy ennek a rendszernek (korruptciómeghajtású pátrokrácia) a vége. :-(
De ez tágabb értelemben is így működik, nem csak a mi népünkkel. Az egész "fejlett nyugati civilizáció" ilyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.