Röviden reagáltak a miniszterek a Szijjártó Péter adriai luxusjachtozása kapcsán feltett kérdésekre.

Választ kapott Bangóné Borbély Ildikó, miután az MSZP-s képviselő számos kérdést tett fel írásban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kabinet minisztereinek – minderről a Népszava számolt be pénteken. A téma Szijjártó Péter adriai luxusjachtozása volt.

Orbán Viktor többek közt az alábbi kérdéseket kapta Bangónétól:

Tudott-e arról, hogy Szijjártó Péter a Lady MRD jelzésű hajón tartózkodik, Szíjj László üzletember tulajdonában álló luxusyachton?

Milyen összefonódás van a kormány tagjai és a közpénzből gazdagodó oligarchák között?

Nem tartja képmutatásnak azt, hogy a miniszter irodai munkájáról közöl fotókat, miközben az igazság az, hogy egy luxusyachton nyaral?

Ön szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hogy az ország külügyi kapcsolatait egy magánúton intézik?

Nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy a Kormány egy tagja a kormányzati megrendeléseknek köszönhetően meggazdagodott vállalkozó tulajdonában álló luxusyachton vendégeskedik?

Utazott-e már Ön a Lady MRD jelzésű hajón? Amennyiben igen, végzett-e utazása alatt miniszterelnöki tevékenységet? Amennyiben igen, mikor történt ez az utazás, mekkora ellenszolgáltatást fizetett az utazásért és mi volt az utazás célja?

A kormányfő helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinet államtitkára válaszolt.

Dömötör Csaba ezt írta:

A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját.

Ugyanezeket a kérdéseket kapta Bártfai-Mager Andrea, Gulyás Gergely, Nagy István, Süli János, Palkovics László, Varga Mihály, Benkő Tibor, Semjén Zsolt, Pintér Sándor, Kásler Miklós, Varga Judit és Rogán Antal.

A többi miniszter is hasonlóan válaszolt:

A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját

Szijjártó Péter az alábbi kérdéseket kapta:

Milyen közlekedési eszközzel utazott Miniszter Úr a hajóra való felszállás helyszínére? Amennyiben tömegközlekedési eszközt választott, abban az esetben tervezi-e koronavírus-tesz elvégzését az országba való visszaérkezésekor? A miniszteri juttatása részét képezi-e ingyenes koronavírus-teszt?

Hogyan talált rá pont erre a hajóra? Mi alapján választotta pont ezt a hajót nyaralása helyszínéül?

Mennyit fizetett, milyen ellenszolgáltatást nyújtott Miniszter Úr a hajó tulajdonosa számára az utazásért cserébe? Amennyiben a hajón való utazás ajándék volt, ez hogyan egyeztethető össze miniszteri hivatásával?

Milyen kapcsolatban van a tulajdonossal?

Utazott-e már korábban is ezen a hajón?

Mi volt az oka annak, hogy Facebook oldalára olyan képeket töltött fel, amelyek tanúsága szerint ön az irodájában dolgozott, miközben a valóság az, hogy egy luxusyachton tartózkodott?

Hogyan egyeztethető össze az adriai hajókázása a „több Balaton, kevesebb Adria” szlogennel?

Hogyan egyeztethető össze miniszteri hivatásával, hogy egy többszintű válság idején ön luxusyachton tölti az idejét? Jelezte-e a miniszterelnök számára utazási szándékát?

Milyen technikai feltételekkel biztosítják, hogy egy luxusyacht fedélzetén is a megfelelő titoktartási és biztonsági protokollok mellett tudja az ország külpolitikája szempontjából fontos ügyeket intézni?

Nemzetbiztonsági szempontból mennyire helytálló, hogy kikapcsolták a hajón a nyomkövető rendszert?

Szijjártó Péter megbízásából Magyar Levente reagált. Az államtitkár azt írta, hogy

„a külügyminiszter mindig – így a szabadsága alatt is – minden törvényt betartott és betart. A miniszter családjának nyaralása semmilyen módon nem érintett közpénzt, az teljes mértékben a magánélet része, a magánélet védelme pedig mindenkit megillet.”

Forrás: Népszava, 24.hu

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@colibri: Igen. Oszt jó napot. Kellemes kar4ácsonyi ünnepeket kívánok és hasonlóak. Egy normális országban a jobboldali sajtótól kezdve a baloldaliig egyszerűen olyan össztüzet zúdítanának ráájuk, hogy kénytelenek lennének lemondani. Nálunk még tapsikolnak is hozzá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Yoda69
Magyarul telibe szarjak a magyar embereket
Lepényleső
Nem vezetnek nyilvántartást a magánprogramokról,helyettük megteszi azt a közvélemény?
lusta
Dömötör Csaba ezt írta: A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját.
Na ez a szemenszedett hazugság első része. A második része az az érdekesebb rész. Szóval, akkor a Falcon 606-os és a HA-LKX lajstromú gépek mégis mit kerestek ugyanebben az időben a légtérben? Gyakoroltak a pilóták?
nezelodo
A köz pedig helyén kezeli a dörmögő Dömötör által elmondottakat, mert ismeri Orbán és sameszai legendássá vált igazmondását.
KisGenyo2
@Yoda69: "Magyarul telibe szarjak a magyar embereket"
Aki nem így tesz, az nem annyira nyomulós, hogy valaha is politikával kezdjen foglalkozni.
Aki meg azzal kezd, az MIND így tesz. (Tisztelet a kivételnek, bár szerintem csak idő kérdése
hogy a kivéltelnek véltekről is kiderüljön ez.)
Pontosan ez lesz ennek a népnek és/vagy ennek a rendszernek (korruptciómeghajtású pátrokrácia) a vége. :-(
De ez tágabb értelemben is így működik, nem csak a mi népünkkel. Az egész "fejlett nyugati civilizáció" ilyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.