"Biztosított-e védelmet a TEK Szijjártó Péter horvátországi jachtos nyaralása során"? – tette fel a kérdést a belügyminiszternek  Stummer János. A Belügyminisztérium válaszból kiderült, hogy nem volt ott a TEK Szijjártóval.

A belügyminisztertől akarta megtudni Stummer János (Jobbik), hogy biztosított-e védelmet a Terrorelhárítási Központ (TEK) Szijjártó Péter horvátországi luxusjachtos nyaralásakor. Az ellenzéki politikus felidézte, a miniszternek a kormány határozata szerint jár a személyi védelem. Mint írta, Szijjártó Péter augusztus közepén pontosan meg nem határozható időpontban horvátországi nyaralásra ment, amit magánútként tartanak számon, noha a miniszter többször is dolgozott, vagyis munkavégzéssel vegyes nyaralást folytatott.

Korábban kormányhatározatban rögzítették, hogy Szijjártó Péter személyi védelmét a Terrorelhárítási Központ (továbbiakban: TEK) végzi nagy mennyiségű személyi állománnyal. Szijjártó Péter 2020 augusztus közepén pontosan meg nem határozható időpontban külföldi (horvátországi) nyaralásra ment, amelyet magánútként tartottak számon. A Külügyminisztérium állásfoglalása szerint, a miniszter horvátországi tartózkodása alatt is több alkalommal dolgozott egy több milliárd forint értékű, magyar magánszemély érdekeltségébe tartozó luxus-tengerjáróról. Tekintettel arra, hogy munkavégzéssel vegyes nyaralás folytatott a miniszter, így felmerül a kérdés, hogy ezen horvátországi útján Szijjártó Péter védelmét biztosította-e a Terrorelhárítási Központ.

Mindezekre tekintettel az alábbi kérdésekre várom szíves válaszát:

- Biztosított-e bármilyen fajta személyi vagy fizikai védelmet a Terrorelhárítási Központ Szijjártó Péter külügyminiszternek 2020 augusztus közepi horvátországi magánútja idején?

- Tekintettel arra, hogy Szijjártó Péter a Külügyminisztérium bevallása szerint is több ország miniszterével is telefonbeszélgetést folytatott, így felmerül a kérdés, hogy biztosítva volt–e Szijjártó Péter mobiltelefonja ezekre a beszélgetésekre oly módon, hogy azok ne lehessenek lehallgathatóak, sem kifürkészhetőek?

- Amennyiben a TEK horvátországi nyaralása idején is biztosított védelmet a miniszternek, akkor ennek mekkora költsége merült fel?

- kérdezte Stummer János.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában jelezte, Szijjártó Péternek valóban jár a személyi védelem. A TEK a vonatkozó jogszabály alapján biztosítja állandó védelmét, de a miniszter magánprogramjai idejére a védelem egyes elemeiről lemondhat.

Az írásbeli kérdésben szereplő időszakban a Terrorelhárítási Központ a védett személy magánprogramján nem volt jelen

-írta Kontrát Károly.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csak néhány szabadnapos tökös tekes legény úszkált a jacht körül. Szigorúan ürgebőrbe varrva.
Giovanni Alba
Szép mese. A Süsü a sárkány királyfija dalolja magáról : Én vagyok a jó királyfi, könnyű engem megtalálni, hol itt vagyok, hol ott vagyok, hol nagyok a gondok, bajok. Királyfi helyett tekesek, úgy voltak ott péter mellett, hogy szigorúan elválasztották a köz és a magánéletet. A tengeren, egy hajón. Nagy varázslók ezek. Igaz, amikor a karácsonyi vásárra felügyeltek, annyira éberek voltak, hogy huncut gyerekek összefestékezték a PSzH-t. És ők védik a külügyért. Remélem ez komoly, mert viccnek nagyon durva lenne. Továbbra sem tudtuk meg azonban, hogy fizetős út volt-e (ha igen, miből tellett rá), vagy ajándék, melynek elfogadása törvénybe ütközik. (valamint, hogy kicsoda Kaya Ibrahim és Joszip Tot)
tudode
Olyan morbid vicces ez a kis kiruccanás akkor, amikor Soroksárra ha valaki elutazik, fizetni kell, mint a katonatiszt, vagy
.
----- Bilicsi Tivadar : Kinek nincsen kocsija
.
www.youtube.com/watch?v=ETu6KbyyirQ
.
!!!
.

.
simmering73
Csak néhány szabadnapos tökös tekes legény úszkált a jacht körül. Szigorúan ürgebőrbe varrva.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Nem biztosított? És ráhazudni se sikerült? Efftársak, ez nem a ti napotok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.