A kormány pénteki ülésén áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket. A járvány második hulláma Magyarországot is elérte – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

Új intézkedéseket hozott a kormány a járvány ellen
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Közleményükben azt írták: a kormány a védekezés sikerét emberéletekben méri, ezért kiemelten fontos a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartása. Arra hívták fel a figyelmet, hogy most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolába járó gyermekeket és biztosítani kell a gazdaság zavartalan működését.

A tájékoztatás szerint a kormány összegezte a szeptember 1-jén életbe lépett beutazási korlátozások eddigi tapasztalatait és azt a döntést hozta, hogy

a magyar gazdaság zavartalan működéséért az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezik.

Pontosították a külföldön végzett tesztekre vonatkozó szabályozást is. Ennek alapján Magyarországra történő beutazásnál, egy, schengeni tagállamban készült PCR-tesztet a hazai teszttel egyenértékűnek ismernek el.

A kormányülésen döntés született arról is, hogy a magyarországi sportrendezvényekre történő beutazás szigorú feltételeit kiterjesztik a kulturális rendezvényekre is. A nézőkkel kapcsolatban azt írták:

Magyarországon megrendezendő nemzetközi sportesemény, valamint kulturális rendezvény nézője csak akkor léphet be az országba, ha rendelkezik negatív PCR-teszteredménnyel, van a rendezvényre jegye, és aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak.

Köteles továbbá a belépést követő 72 órán belül elhagyni az országot.

Hozzátették: a pontos szabályozás még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Justitia
"Arra hívták fel a figyelmet, hogy most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról"
Na hát és erre biztonság a határzár? Röhögtetsz orbán, te szarházi nemzet áruló diktátor?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Justitia
"a kormány a védekezés sikerét emberéletekben méri, ezért kiemelten fontos a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartása"
és akkor miért engedi be a határzár ellenére a cseheket, szlovákokat, lengyeleket öt napnál nem régebbi saját országban végzett - negatív teszttel?
Justitia
"Arra hívták fel a figyelmet, hogy most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról"
Na hát és erre biztonság a határzár? Röhögtetsz orbán, te szarházi nemzet áruló diktátor?
Gazella
Kérdezem milyen gazdaság??? Hun van itt gazdaság??? A határmenti kisboltokat haza vágtad rendesen... na fityusz geci a virus velünk él.. tesztelni igen keveset csinálnak.
legott
Ne betegedj meg !!!
A kormány megtiltja a magyar embereknek, hogy megbetegedjenek!
Pálinkás Pál
Tesztelők figyelmébe...mivel minimum 24 órát kell várni az eredményre...a negatív teszt azt az állapotot mutatja...ami akkor volt...tehát..ha valaki a határon bemutat két negatív tesztet, az az előző napi állapotot mutatja...hacsak nem teleportálva ért a határállomásra, akkor azt kell mondanom ,a teszt szart sem ér!!!
simmering73
Ez a szakértő kormány mindig az események után kullog, mindezt úgy előadva, hogy egész Európában nálunk a legkimagaslóbb a járvány elleni védekezés. Holott a számok tükrében már most borítékolható, hogy ezzel a fegyelmezetlen néppel és ezzel a dilettáns kormánnyal az ország elesik a vírus elleni "háborúbán"
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
kereső
Csak már látnám, hogy a kormány szakmai döntéseket hoz a járvány ellen-mint ahogy normális országokban teszik(azon a qrva halódó/hanyatló nyugaton)- és nem csupa politikai, és kártékony intézkedést.Mi a jó fenét old meg a határzár? Semmit. A fertőző gócok itt vannak jelen az országhatáron belül- azokat kellene feltérképezni, és izolálni.De nem.Ezt éppen nem teszi a dilettánsak gyülekezete. Hanem "állig felfegyverkezve" harcol, katonásdit játszik, és bedönti a magyar fizető eszközt- elinflálva a fizetéseket, nyugdijakat, megtakaritásokat. Még a járványból is csak a "család" meg az egyház gazdagszik- mindannyiunk adójából.
Clavigo
Egyszerűen idióták... emellé még szarháziak is. Ez így együtt , elég fos párosítás.
Peller Anikó
@kereső: A határzár megoldotta volna kb 3-4 héttel ezelőtt. Most már hiábavaló ez a lyukas határzár. Dehát horvátba kellett menni lubickolni, a fene a beleteket, behurcoltátok a betegséget. A szerbek meg még most is járnak át a teszkóba vásárolni.
kereső
@Peller Anikó: "Késő minden kisöreg, eső után köpönyeg"- igy jártunk.Akkor talán még lett volna "szakmai"indoka is, de most már nincsen.
tudode
Nincs aki számon kértje azt, hogy
.
-- a 250 éve ÁNTSZ bugyuta átszervezése közszolgákká tette a népegészségügyet.
.
-- ha már átvette a szakbarbár un. kormányzat az népegészségügy feletti hatalmat "is", bokros teendői közepette nem pontosíttatta azokkal, akik nem hagyták el a hivatásukat, nevezetesen a 2009-es pandémia tervet
.
-- az un. "első hulláma" megnyerése utáni 3-4 hónap nem volt elegendő a PANDÉMIÁS TERV pontosítására
.
www.google.com/search?q=Magyar+k%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g+pand%C3%A9mi%C3%A1s+terve&oq=M&aqs=chrome.0.69i59l3j69i57j0l3j46.5532j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------------------
.
Ennek következtében ötletelgetnek, ötletelgetnek, miközben a lakosság fegyelmétől függ, hogy nem esik-e áldozatául a 25 évente fellángoló járványnak!
Rockxy
a kormánynak nehéz gyerekkora vót.
és a kormánynak nincs ellenzéke.
justhpeter
Sehol nincs már szakmai megoldás. A kománypártok kizárólag lopni járnak be a parlamentbe, az ellenzék meg melegedni
Pálinkás Pál
Leírom a járvány teszt protokollját.../ha komoly a helyzet/ delikvenstől mintát vesznek...és amíg nincs meg a negatív eredmény,addig sehová...ez a normális... ezzel szemben ma a világban,nálunk is...leveszik a mintát ,aztán hazaküldenek,majd holnapra kész lesz...és másnap megkapod a negatív eredményt...az persze senkit nem izgat,hogy a delikvens esetleg hazafelé beült egy "koronás" társasággal mondjuk sörözni valahová...így lesz papírja arról hogy nem fertőző,holott előző nap simán elkaphatta dajdajozás közben...azt csak azért írom,mennyit is ér egy negatív teszt a határon...ha a kormány valóban foglalkozna ezzel, akkor ha valaki be akar lépni,ott levenni a mintát, megvárni az eredményt, ha negatív..jöhet...mint mondtam ,továbbiakban nem minősítem a dolgokat,csak közlöm a tényállást!!!
kereső
Többek között megszüntette a bértámogatást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.