Az utóbbi napok robbanásszerű járványügyi esetszám-növekedés okán levélben fordult Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszterekhez a Magyar Orvosi Kamara Elnöksége.

Magyar Orvosi Kamara: katasztrófával fenyeget a második hullám
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Legmélyebb szakmai meggyőződésünk szerint az újabb, katasztrófával fenyegető második hullám indulását jelző legújabb számok ismeretében a Kormány hatékony és azonnali intézkedéseire van szükség

- írják.

A kamara szerint ennek két fő területe van:

A közösségi megelőzés ismételt megerősítése (maszkviselés propagálása és ellenőrzése, tömegrendezvények, sportesemények felfüggesztése, kiterjesztett lakossági tesztelés, aktív kormányzati jelenlét és példamutatás a kommunikációban, határozott fellépés a vírustagadók és járványszkeptikusok ellen, lokális és nem totális intézkedések a kiemelt kockázatú területeken és intézményekben)

Az egészségügyi ellátórendszer felkészítése a járvány második hullámának eredményes kezelésére

A MOK szerint bár nem rendelhető teljesen alá a gazdasági érdek a járványügyi szempontoknak, úgy vélik, a fenti intézkedések meghozatala halasztást nem tűr, és ebben kérik a döntéshozók segítségét, valamint a lakosság együttműködését.

(mok.hu)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Úristen!
Még az első hullámnál (!!!) is nagyobb pusztítás lesz??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

EZT BORZASZTÓ MÉG HALLANI IS!!!

Szerintem most mindenki minimum két alkalommal fog meghalni ebben a hullámban, borzasztó kínok között, egész városrészek fognak kiürülni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
Úristen!
Még az első hullámnál (!!!) is nagyobb pusztítás lesz??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

EZT BORZASZTÓ MÉG HALLANI IS!!!

Szerintem most mindenki minimum két alkalommal fog meghalni ebben a hullámban, borzasztó kínok között, egész városrészek fognak kiürülni!
Pálinkás Pál
@Namely: Mit vársz a MOK-tól...?? orbán "doktori" szócsöve...mindig azt fogják mantrázni,amit a duce akar...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Túl azon, hogy miért pont ebben ne hazudna?

Eltekintve az egyre nagyobb mértékben eluralkodó retardációja jeleitől, ő már elve azok táborát erőltette, akik komoly gondokkal küszködnek a kisebb-nagyobb reláció – ahogy Olga-asszony szokta volt mondani – a kacsacsőr megértésével

A neves blogger nickgrabowszki „Orbán bődületeset hazudott a járvány elleni védekezés eredményességéről” címmel írt posztjában arról, hogy miket hordott össze Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában.
Ahogy mondani szokás összehordott mindenféle marhaságot: a nemzeti konzultáció szerepe a vírus kezelésébentől (ez még nagyobb marhaság, mint Kásler imája), egészen a „aki volt katona, az tudja, hogy "jó dolog, hogy van fegyver a málhazsákban, de azt időnként ki kell próbálni” –ig.
Azonban, ahogy a blogger is rámutatott, ez sem volt elég neki, kijelentette, hogy „a legsikeresebben egész Európában mi védekeztünk” és „Kellő szerénységgel mondom, hogy néhány nap múlva azt fogják csinálni, amit mi,”! A tény azonban az, hogy az adatok nem ezt mutatják, sőt „emberéletekben mérve” Európában a sereghajtók közé tartozunk!
Amit tetézett azzal, hogy arról is zagyvált, hogy „csak óvatosan lehet változtatni a rendszeren, hogy ne legyen rés a pajzson”, miközben a határzár dolog is csupa kapkodás és bizonyíték arra, hogy ismét egy át- és végig-gondolatlan idiótáskodás folyik! Még szitának is gyengus, igazából halászháló!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: No de, ha rájuk egyik sem jellemző, sőt …

a szeka.blog: „Totális következetlenség jellemezte a magyar kormány intézkedéseit”

A portál „JÁRVÁNY IDEJÉN NEM A SZÍVRE, HANEM AZ ÉSZRE KELLENE HALLGATNIA A FIDESZNEK IS” címmel veszi kritika alá ártunk és qurmányunk vonatkozó ténykedését. Bár az igazat megvallva nem is olyan ritkán inkább a semmit tevés, vagy csak szájjártatás van tényleges cselekedetek helyett.
Nos visszatérve a lényegre: mire hallgat a Fidesz, pontosabban ártunk és qurmányunk. Hogy a szívükre-e nem tudom, azt sem hogy van-e nekik, ha igen az akkor is nagyon más mint a normális embereké. Azonban az ész dolog már egyértelműbb. Nos az végképp erősen kétséges. Sőt! Igen sőt, mint tudjuk – egy lépten nyomon hangoztatott irányelvük - a szakmai hozzáértés egy ócska komcsi trükk! =))
simmering73
Éppen ideje lenne szétrúgni a vírustagadók és járványszkeptikusok valagát
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
tudode
A MOK-nak akkor kellett volna/bár amikor a rezsim felszámolta a 250 éves Állami Népegészségügyi Intézetet.
.
Mivel nem tette a megszólalása égbe kiáltott szó, mivel az un. kormány(fő) dönthet abban, hogy milyen módon "harcol" a hívatlan ellenségképével!
.
Már az un. első hullám is "megtámadta" az államháztartást
.
----- Soha nem látott hiány a bóczsében - 2020
.
www.google.com/search?q=soha+nem+l%C3%A1tott+magas+az+%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g+2020&oq=Soha&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0j46l2j0l2j46.5363j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Üres spáznak bolond a gazdája, a laikusok, a hozzáértők kénytelenek kivárni mi lesz ennek a "meccsnek" a vége!
ómió
Katasztrofálisan sok a lélegeztetőgép, efftársak?
justhpeter
Minek bármit mondani ennek a két jóembernek ? Viktor hangján kívül mást nem képesek befogadni.
Pálinkás Pál
@simmering73: qrva jó inkvizítor lett volna belőled annak idején...azok is tagadásért küldtek embereket a máglyára...az hogy te hülye vagy az magánügyed...de ne akard szétrugni az okosabb valagát!!!
Rockxy
a kis mok hazugságai.
és az egész ellenzék egy követ fú vele.
Nessy
@ómió: A valódi lélegeztetőgépek használatának határt szabnak a technikai és személyi feltételek! Ahol ez nem biztosított, ott a lélegeztetőgép csak szobadísz. Egyébként nem minden behozott "gép" lélegeztetőgép, van ami csak légzést segítő készülék.
Nessy
@Pálinkás Pál: Oltásellenesség okán tört ki pl. kanyaró járvány nem is olyan rég. Ha sok gyermek nem kapja meg az oltást, egy fertőző sokakat megfertőz. Lehet, hogy nem hal bele , de életen viseli a szövődményeket! Hallás, szív problémák elsősorban.
Én nem küldeném máglyára, csak kipróbáltatnám vele, hogy milyen a szamárköhögés, vagy egy tetanusz fertőzés. Egyik sincs korhoz kötve ! Ezek ellen van a DiPerTe ( diftéria, szamárköhögés, tetanusz) oltás kis korban.
Namely
@Pálinkás Pál: Ugyanezt mondják a német, francia, stb orvosok is.
Gondolom azt is Orbán akarja...
@tudode: Kb mindenhol ilyen számok vannak.
@RonaGyuri: Gratulálok! Ilyen hosszan írni úgy, hogy az egésznek se füle se farka, nem semmi. Máskor rövidítsd le, neked is jobb, másnak is. Írd egyszerűen, hogy "gyűlölöm Orbánt és mindenért ő a hibás, akkor is, ha nem".
Ne próbálj érvelni. Nem tudsz.
Yoda69
@ómió: Nyugi, O1G tuti beszerez meg par szazerezer darabot az eddigiek melle. Valamelyik lovagja majd nagyot kaszal megint, mint a multkori hasznalhatatlan maszkokon, es selejtes lelegezteto gepeken.
ómió
@Yoda69: Nem én nyugtalankodtam, hanem az efftársi Orvosi Kamara! Talán, mert nem "kaszálnak"? Őket nyugtasd!
Nessy
@ómió: Ja, ha te képzett anasztes orvos vagy, akkor tényleg nem kell magyaráznom, mi szükséges egy komoly lélegeztetőgép működéséhez!
kereső
És hogyan akarják megteremteni a személyi feltételeket, hiszen a járvány első lecsengése óta 6500 eü. dolgozó hagyta ott a pályát.Az orvosi kamara sem tudott érdemi dolgokat elérni az eü. dolgozók érdekében.Ez a hatalom nem hallgat senkire, nem áll szóba senkivel- csak megy a maga hülye feje után- hogy kiszagolja a még több lenyúlható pénzt.A járványt is erre használja, az érdemi védekezés helyett.
human
Kérdés, hogy robbanás van vagy csak elkezdtek tesztelni?
ómió
@Nessy: Az aktuálbolsi mantrát kár tolnod!
jesz
a képen látható pénzátadás mit takar(jelképez,stb)..jattot, maszkvásárlást?..pont ezt a képet kellett idetenni?
Pálinkás Pál
@Nessy: és a kettőnek mi köze egymáshoz...? a Covid, bármennyire is nem tetszik a hivatalos iránynak..csak az influenza egy fajtája ..egy dologért várom már a vakcinát...aki fosik ,beoltatja magét, és utána véget érhet a szövegelés a maszkok miatt!!! félsz,beoltatod magad...ennyi...egyébként az egész nem nagyon érdekel,mert senki nem törődik az adatokkal, a valósággal...röhejes...kb száz ember van kórházban egy 10 milliós országban a Covid miatt,ami idestova 9 hónapja "dúl"...és akkor megkongatják a vészharangot...elhunyt benne 600 jobbára öreg,beteg ember.../kb 2-3 nap alatt halnak meg ennyien Magyarországon egyébként/...ezek után nem foglalkozom a dologgal, rettegjenek az emberek ha az a jó nekik...
Nessy
@ómió: Tényleg ennyire egysíkú vagy? Semmi más érved nincs, csak az efftársi, bolsi, ráhazudnak szöveg? Akkor jó monologizálást!
kereső
@Nessy: Ennyi van ráirva a kockás papirjára.Ezt variálgatja, bár nem is olyan nagyon.
simmering73
@Pálinkás Pál: Húzz a picsába faszfej, már mondtam neked. Ugass magadnak meg a birkáknak, akik szopják a hülyeségeidet.
Pálinkás Pál
@simmering73: Akadj le rólam majom,mi a tökömnek írsz rám, rettegj otthon egyedül!!!
ómió
@Nessy: Ha egyszer, mint "ennyire egysíkúak", ennyire egysíkúan "adjátok elő" magatokat, a tükör se mutathatna mást!
Peller Anikó
@Nessy: És azt tudtad, hogy a kolera az influenza egy fajtája? Naugye, nem tudsz te semmit. Sokat lehet itt tanulni mert vannak itt okosabbak. És azt, hogy nagyarorszádban sokkal többen halnak meg naponta mint dél-kolerában?

Látod, látod, pálinkás jóreggelt.
Nessy
@Peller Anikó: lehet, hogy vissza kell kérnem a tandíjamat! :-)))))
Jó, vannak érdekes dolgok! Pl, a bárányhimlőt, és az övsömört is a varicella okozza! Ezért van, hogy bárányhimlős gyerektől a felnőtt látogató övsömört szerez be. Pocsék betegség! Annyi vad dolgot olvas manapság az ember, hogy még egy kutya is megveszne tőle! :-))))
legott
Orbán aztat mondta, hogy tanultak a hibáikból (ezzel elismerték, hogy hibáztak?)

De milyen intézkedéseket hoztak eddig?
Szinte az összes intézkedésük szar eddig !!!
Majd a harmadik hullámban, mert három a magyar igazság. Vagy valami ilyesmi sjhit.
legott
@Pálinkás Pál: A szalonnaízű fogkrém megvéd!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: "A kolera a Vibrio cholerae baktérium által okozott betegség. "
Nos ,emiatt nehéz lenne influenzának nevezni!!! Mivel a flut vírus okozza!!! Már csak röhögök rajtatok ahogy kínlódtok itt.
Peller Anikó
The entire Influenza A virus genome is 13,588 bases long and is contained on eight RNA segments that code for at least 10 but up to 14 proteins, depending on the strain. A flu 10 legfeljebb 14 különböző fehérjéből áll össze.
Osztály: Insthoviricetes
Rend: Articulavirales
Család: Orthomyxoviridae

Coronaviruses possess the largest genomes among any RNA viruses. SARS-CoV-2 genome size 29,903 bases.
Osztály: Pisoniviricetes
Rend: Nidovirales
Család: Coronaviridae

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.