A kommunizmusban megtanultuk, hogy a szellemi erőszakot mindig fizikai erőszak követi - jelentette ki Kövér László a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének 30. országos találkozóján, Siófokon. Az Országgyűlés elnöke elmondta: a szellemi erőszak és a politikai diktatúra 21. századi vadászai ma is közöttünk járnak, de mi lehetünk az első nemzedék, amely tudatosan és eredményesen szállhat szembe velük.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Az sem véletlen, hogy éppen Siófok:
"A háború végét követ kényszeres tétlenséget követően ide érkezett meg Horthy Miklós altengernagy is, aki az ellenforradalmi kormány hadügyminisztere, majd a szerveződő Nemzeti Hadsereg főparancsnoka lett. Nem sokkal később azonban önállósítva magát, kivált a hadügyminisztérium kötelékéből, székhelyét pedig áttette Szegedről Siófokra. Horthyra még Szegeden külön Gömbös és Prónay volt nagy hatással. Utóbbi, - ahogy azt Shvoy Kálmán vezérkari ezredes megörökítette -



„Teljesen hatalmába kerítette Horthyt, nem engedelmeskedett senkinek, állam volt az államban, és rengeteg bajt csinált, […]. Századában sok rovott múltú, tiszti mivoltát igazolni nem tudó alak volt, akik minden aljasságra képesek voltak. Ennek a századnak […] volt a műve, hogy Szegeden emberek tűntek el, akiket megölve, megdrótozva dobtak a Tiszába. Ezt mindenki tudta, de ellene nem tett senki semmit […] Mi, a hadsereg – parancsnokság […] lépéseket tettünk ezen a kihágások megtorlása és megszüntetése mellett, de le lettünk intve, s Prónay és különítménye közvetlen a »fővezér« -nek rendeltetett alá. ”
Nyírfa
@csak úgy...: Hát mennyi az a kicsi? 20 évet már nem fogok itt tölteni, talán nem is akarok. A 10 még belefér. :) De 10 év kevés a társadalmi átalakuláshoz.
Nessy
@kereső: Majd elmondja valamelyik fő "történész", hogy az nem is úgy volt! Prónay és szolid, szelíd csapata ilyeneket nem csinált! Csak a bolsik fogják rájuk!
Nyírfa
@kereső: Rímelne rá Orbán és a mihazánk! Mi lenne itt, ha ez az ember szabadon garázdálkodhatna! Lógnánk az Andrássy út fasorán, de előtte megszentségtelenítenének minket. És szörnyű, hogy ezt feltételezni tudom a miniszterelnökről és szövetségeseiről. Költői kérdés, hiszen tudom, mégis felfoghatatlan: hogy juthattunk el idáig az EU tagállamaként?!
csak úgy....
@Nyírfa: köne venned egy rendes mérleget, ami mér is és nem csak saccol,
persze föntröl röhögni lezseren a lenti dolgokon..
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.