Arra jutottak, hogy az egyedi azonosítójel eltakarása a motorcsónakoknál nem annyira problémás, mint az autóknál.

A Népszava cikke szerint már nem nyomoz a rendőrség annak a motorcsónakosnak az ügyében, aki több társával még tavaly szeptemberben, az őszi önkormányzati választás előtt zavarta meg Karácsony Gergely akkor még főpolgármester-jelölt egy rendezvényét. 

Nem nyomoznak már a Karácsony Gergely tavalyi rendezvényét megzavaró motorcsónakos ügyében

Fotó, címlapkép: Facebook/Karácsony Gergely

A motorcsónak egyedi azonosító jelzései le voltak takarva, a motorcsónakban ülők pedig csuklyával és napszemüveggel igyekeztek takarni magukat, miközben egy cirkuszi indulót bömböltettek a hangszórókon keresztül.

A Népszava érdeklődésére a BRFK azt árulta el, hogy nemcsak hogy bűncselekmény, de szabálysértés sem történt az ügyben.

A cikkben az olvasható, hogy a

"BRFK szerint ugyanis a kishajókra nem is vonatkoznak olyan szigorú szabályok, mint például az autósokra, akiknél a rendszám buherálása egyenesen bűncselekmény. Megnéztük a jogszabályokat, és azt találtuk, a rendőrség érvelése sántít, ráadásul más esetekben igencsak szigorúan lépnek fel a hajósokkal szemben."

A lap szerint több ponton is támadható a BRFK nekik küldött válasza (mondván a kishajókra lazább szabályok vonatkoznak), mert hogy itt egyedi azonosítójelet takartak le, amit minden járművön jól láthatóan kell elhelyezni, és azt nem szabad letakarni. Ez pedig minden járműre vonatkozik, még a kisebb motorcsónakokra is. Anno emiatt is indított eljárást a rendőrség.

A Népszava azt is kiderítette, hogy a motorcsónak tulajdonosa, Á. Zoltán a csepeli fideszes vezetésű kerület egyik cégének,

"a Csepeli Városgazda Zrt.-nek az alkalmazásában áll, és az egyik népszerű Duna-parti vendéglátói egységnek a csoportvezetője. Á. Zoltán egyben annak a Csepeli Utánpótlás SE-nek a munkatársa, amely évente komoly támogatást kap a kerülettől. A férfi nyilvánosan elérhető Facebook-bejegyzéseiben rendre méltatja a kerületi polgármestert, illetve osztja a Fidesz, illetve a miniszterelnök üzeneteit is."

A férfit keresték telefonon, de ő csak annyit válaszolt, hogy nincs lelene eljárás és lecsapta a telefont.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A dudálást egy milliósra taksálta a rendőrség. Ezek után nekem ne beszéljen itt senki sem a jogállamisáágról. A barátomat a Tiszán azért büntették meg, mert máár megkopott volt a motorcsónak azonosítója.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hitt bárki a vizsgálat komolyságában?
De, fordított esetben is ilyen mértékű lenne a nyomozás?
Béla333
A rendőrök szolgálnak és védenek??!!
A MAFFIÁT!!!
solidedge
Ellenben ha baloldaliak zavarnák meg Orbánt motorcsónakkal, az azonosító jel hiánya annyira problémás lenne, hogy rabosítanák az illetőket.
Nessy
Isten ments tovább nyomozni. Még valakit meg kellene büntetni,de fideszes esetében ilyet nem lehet! Ellenkező esetben már jó esetben csak felfüggesztett börtön, több milliós büntetés! Igaz, ők nem két tojást dobtak a rendőrök felé, ami még nem is talált!
lusta
A dudálást egy milliósra taksálta a rendőrség. Ezek után nekem ne beszéljen itt senki sem a jogállamisáágról. A barátomat a Tiszán azért büntették meg, mert máár megkopott volt a motorcsónak azonosítója.
Aki Én
@lusta: Egy barátomat ezért büntették meg a Balatonon, mert a vitorlásán túl alacsonyan volt az azonosító.
Ez rég nem jogállam, ezek a bizonyítékok.
ómió
Pedig az efftársak még a nyomozást is kinyomoznák!
Aki Én
@ómió: ...á, nem. Az efftársak azt sem nyomozzák ki, amit ki kéne.
vitriol
ORFK, BRFK, TEK, Készenléti Rendőrség, Országgyűlési fegyveres őrség, Katonaság és most már az Iskolaőrség is mind-mind a jogállamiság feletti éber őrködést szolgálja az orbánkormány regnálása idején. Persze, ne terheljük őket felesleges nyomozással, ha nem is történt említésre méltó bűncselekmény.
solidedge
Mivel kiderült hogy a Fidelitas tagjai voltak, gyorsan megszüntették a nyomozást.
Nessy
Azért hasonló eltakart jelzéssel, és megafon bömböléssel mezei pógár ne kísérletezzen, mert vagy fizet egy milliót, vagy kap 1 év 4 hónap felfüggesztettet! Ezt a "jogállamot"!!
ómió
@Aki Én: Az efftársak? Ők Athinával "megaszondatják"!
Aki Én
@ómió: ...neked mindenről ez a picsa jut eszedbe?
,, a BRFK azt árulta el, hogy nemcsak hogy bűncselekmény, de szabálysértés sem történt"
Próbálj meg letakart rendszámmal autózni a városban. Szerinted meddig jutnál? Szerinted szabálysértés sem lenne?
Aki Én
@ómió: ,,1. A hajónak a hajótesten vagy szilárdan rögzített táblán, illetve lemezen a következő azonosító jeleket kell viselnie:

a) Név, szám-, illetve betűjel.

A hajó nevét (szám-, illetve betűjelét, a továbbiakban: a hajó neve) a hajó mindkét oldalán és hátulról is láthatóan kell feltüntetni. Ha mellévett alakzatban vagy tolt karavánban a géphajó nevét feltüntető feliratok közül egy vagy több takarva van, a nevet meg kell ismételni oly módon elhelyezett táblákon, hogy a név - a más hajók által takart irányokból is - látható legyen. A táblán fel kell tüntetni a hajó tulajdonosának nevét (vagy közismert rövidítését) is. Ha a hajónak nincs neve, a hajón fel kell tüntetni a sorszámát vagy a lajstromozási számát és a honi kikötő vagy a lajstromozás helye szerinti ország betűjelét vagy betűjeleit a Szabályzat 1. mellékletében foglaltak szerint.

b) Honi kikötő, illetve a lajstromozás helye.

A honi kikötő nevét, illetve a lajstromozás helyét és a honi kikötő vagy lajstromozás helye szerinti ország részére rendszeresített betűjelet vagy betűjeleket a hajó mindkét oldalán vagy a farán kell feltüntetni.
Aki Én
@ómió: ...szóval most éppen a hatóság Athinázik :)
legott
Polt Péternek is számot kell adni majd a viselt dolgaival kapcsolatban - mulasztóként, visszaélőként, cinkosként, bűnsegédként, bűnrészesként, stb.
ómió
@Eladott Ország:Pedig te efftársi kondomszökevény vagy! Le se tagadhatnád! Nehogy már magadat is a Fideszre hazudd! Azt még a zakkantjaitok se hinnék el! Szóval, hátrább az Athina Híradóval!
ómió
@Aki Én:Az maga lehet az "efftársi csodálat", ahogy ti, a nektek éppen nem tetsző témákban, mindent "jobban tudtok", még adott esetben az azt éppen vizsgáló és abban éppen eljáró hatóságnál is! A tényállást, a vonatkozó szabályokat, törvényeket úgy "nyesitek", hogy oda már, ami tök felesleges, az maga az ügyészség! Én ugyan nem éltem és nem ástam magam bele az ügybe, de ez nálatok valahogy "több, mint érdekes"! A téma összességét tekintve talán éppen ez az, amiért nem tudok nektek hinni? Gyanús!
Aki Én
@ómió: ...de mi lenne, ha válaszolnál a kérdésekre, és nem terelnél, meg mellébeszélnél, mint általában a buta fideszesek, akik a tiszta tényeket is eltagadják, ha az a fideszt kellemetlenül érinti?
ómió
@Eladott Ország: Ez az űr-szindróma, bizony, téged már évtizedek óta sorvaszt, tetüfi! Azt a kondomot, viszont, ami a bolsi szart gyűjti, eszerint, a saját efftársi pártjaid képviselik! Te biztosan a "tölteléke" vagy!
ómió
@Aki Én:Milyen kérdésre vársz epedve választ? És éppen tőlem? És miben is "terelek" meg "mellébeszélek"? Ti, ha valamire rácuppantok - ismeritek, nem ismeritek - fújjátok a magatok bolsi mantráját, legtöbbször hazugságait. Én viszont - ahogy fentebb már írtam - nem ástam bele magam a sztoriba, nem ismerem, - de utána se fogok járni, annyira nem izgat - tehát nem is hazudhatok róla neked semmit. Azt az efftársaidtól várjad! Majd a hatóság - nála vannak a részletek - intézi.
Aki Én
@ómió: ...nem ismered a történetet, de azt tudni véled, hogy aki informáltabb, az hazudik.
Van baj...
Közlünk tényeket, hatósági eredményeket, amiket rendre eltagadsz, majd közlöd, hogy ,,mi" mindent jobban tudunk.
Ez több mint paródia :)
Mondom mégegyszer. Autóz a városban rendszám nélkül, majd meglátjuk meddig sikerül, hogy szabálysértés-e.
Erre mondod, hogy mindenki hazudik, csak te nem.
ómió
@Eladott Ország: A gyagyaságot kihagytad! Pedig de genere abban szenvedsz!
ómió
@Aki Én:Informáltabb??? Ez jó!!! Korózs efftársad is "Athinainformált" volt - nem kicsit! nagyon! - és lám...! A ti "tényeiteket" csak hatósági jegyzőkönyvvel összevetve lehet figyelembe venni. Az meg, ugye, most sajnos nincs. De, ha neked megvan - ha már így beleástad magad - linkeld, lécci és meglátjuk!
Aki Én
@ómió: ...már tényleg csak ezt az Athina sztorit tudod érvként felhozni?
De újra az eredeti témára. Autózz rendszám nélkül a városban, meglátjuk legalább szabálysértés-e.
Ezt valahogy szeretnéd kikerülni, pedig erről van itt nagybaszó :)
ómió
@Aki Én: Az itt nem érv! Példa! Rátok! Ez az "autózz rendszám nélkül" meg, ez csak a te "jegyzőkönyved"! Hadd lássuk a másikat is!
Aki Én
@ómió: ...szóval szerinted nem szabálysértés, ha valaki rendszám, vagy a kötelező azonosító nélkül közlekedik?
Vagy csak akkor nem, ha orbán védelmében teszik?
Hogy van ez?
Nessy
Dudálás 1,2 millió, megafonból teljes hangerővel cirkuszi zene kormány közeli vélemény nyilvánítás! Mezei csónakázónak kopott azonosító büntetés, eltakart azonosító nem probléma, amennyiben ellenzéki gyűlést zavar meg! Éljenek a törvényeink, melyek mindenkire vonatkoznak, kivéve: több oldalas felsorolás!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem tudom, mit mond erről a másik fél!
ómió
@Eladott Ország: Te meg jobb, ha meg se szólalsz! Egyéb se dől belőled, mint "Athina bölcselet"!
ómió
@Aki Én:Tiszta sor, hogy tőlem kérded, ám én véleményt - ha egy mód van rá - úgy mondok, hogy meghallgatom a másik felet is.
ómió
@Eladott Ország: Na, mi van!? Az Athina Művek már a kommunizmus túltermelési válságát produkálja?
Aki Én
@ómió: Szia, jól vagy? Ma is csak 12 h-ig engedtek ki?
ómió
@Aki Én: Te "kimenős szisztémában" vagy szabad? És most, hogy Böszme vezéretek bezáratta az OPNI-t, melyik "jogutódjából"?
ómió
@Eladott Ország: Ez akkor még Bajai Video Zrt. "bölcselet"? Na, végre! Ennyi Athina "remekmű" után egy kis "változatosság" az efftársiasságról! Na, de miért pont nekem küldöd? Köttesd be!
Aki Én
@ómió: ...látom nem. Már 15:30, és te még mindig szabadon... :(
ómió
@Aki Én: Ne sunnyogd el a választ! Megnyílt a bolsidiló?
ómió
@Eladott Ország: Kereteztesd már be magadnak az Athina "műveket" és ne nekem küldözgesd!
ómió
@Eladott Ország:Még mindig az "Athina Szonátánál" tartasz? Efftársilag hozzánőttél?
ómió
@Eladott Ország: Még mindig az "Athina Szonáta"? Végtelenítetted? Csak nem ez lett a Lenin Díj új sine qua non-ja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.