Öt településen választottak polgármestert.

Vesztettek a fideszesek: ötből öt időközi választáson nyert független jelölt

Vasárnap öt településen választottak polgármestert. Az állami hírügynökség jelentése szerint taroltak a függetlenek. A Győr-Moson-Sopron megyei Gyalókán Varga Tamás egyedül indult. 66 választó közül 35 voksolt, 6 szavazat érvénytelen volt. A független jelölt 29 szavazatot kapott. Az időközi polgármester-választást azért írták ki, mert az októberben megválasztott független Kincse Attila lemondott posztjáról.

A független Tisza Sándor Rajmund nyert Vaján. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város jegyzője, Tisza Erika azt mondta, a májusban elhunyt korábbi polgármester, Tisza Sándor (független) fia 1033 szavazatot kapott. A négy másik, szintén független induló jelölt közül Tisza Tibor 436, Balogh Gyula 180, Tisza Andrásné 119 és Tóth Zita 36 voksot kapott. A jelöltekre 1804 érvényes szavazat érkezett, a részvételi arány 63 százalékos volt.

Lógár Zoltán (független) eddigi alpolgármester lett a Zala megyei Dobri vezetője. 136 választóból 91 szavazott, egy ember érvénytelenül. A három független jelölt közül Lógár Zoltán 57, Biharvári Éva 32, Ecsedi József egy szavazatot szerzett.

A szintén függetlenként induló Dudás Árpád nyert a Békés megyei Zsadányban. Ő 411, Galambosné Marcsó Andrea (független) 265, Botlik Tibor (Fidesz-KDNP) 112, Ilyés Lajos (független) 71 szavazatot kapott. Az 1262 választó közül 865-en voksoltak, érvénytelenül hatan szavaztak. Dudás 1994-től 2019-ig vezette a községet. Tavaly Fidesz-KDNP színekben tíz vokssal lemaradt a független Marton Sándor Roland mögött, aki idén februárban lemondott tisztségéről. Az időközi önkormányzati választás április 26-án lett volna, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a voksolást.

Szirbik Imre (független) nyert a Csongrád-Csanád megyei Kiszomboron. Tenczerné Bajusz Ilona, a helyi választási iroda vezetője közölte, a települést alpolgármesterként irányító Szirbik Imrére 898-an voksoltak, a szintén független jelöltként induló Csanádi Ferencet 577-en, Tóth Antalt 25-en támogatták.

Forrás: MTI/24.hu

Kép: Pixabay

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: El kezdtek " hányni " tőletek,,te román bérszutyok,,,,,meg az idióta Gazdaállatodtól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na majd megnézem az M1-en, hátha ott meg a NER társak a győztesek...
Pálinkás Pál
Nofene...vidéken is már ez megy??? zsóti, gyorsan verbuválj egy birkamenetet...
Aki Én
Beszédes adat. Hogy ki mennyire ,,független, az majd kiderül.
Eriksson
Éljenek a függetlenek! (mindentől függetlenül)
Clavigo
@Shikari: El kezdtek " hányni " tőletek,,te román bérszutyok,,,,,meg az idióta Gazdaállatodtól.
Clavigo
@Shikari: Még B.pest elvesztését sem hevertétek ki,,te gyökér.
Eriksson
@durbincs: A falvak többségében eddig is függetlennek mondott polgik regnáltak, ilyen-olyan pártok támogatásával. Aztán meg lehet nézni a képviselő testületek összetételét.
Eriksson
@durbincs: Ez a független Turcsány ugyanaz a Turcsány aki eddig Fideszes polgi volt?
Málna
Tehát az ötből egy helyen veszített a Fideszes jelölt, és ott sem egy másik párt embere győzte le.
De a birkák hülyítésére jó a cím.:-)
Clavigo
@Shikari: Te még wc-kefének is hülye vagy,Bugsy.
Csizmás Kond
..komoly ...nagyon komoly...:)) a tízből egy volt fideszes a többi mind független...kurvára komoly...
justhpeter
@Shikari: @durbincs: Kezdjetek hozzászokni !
Clavigo
@fideszes gyökér: Még csecsemő korában kezdte,,ez a barom,,a pálinkás kenyérrel..
simmering73
@Clavigo: Meszes a gyerek. Az apja a meszelt falra sercintette, az anyja onnan kaparta magába.
Málna
@Horizont: Pont most olvastam az egyik kommentedet. Egyre undorítóbb mocsok jön ki belőled. Nem szégyelled magad?
Aki Én
@Málna: az emberek többsége sosem volt fideszes. A többi makogás. Az ellenzék egy kalap szart sem ér.
Málna
@Horizont: Amit és ahogy írsz, az csakis téged minősít, nem azt, akinek írod. Ezt jobb, ha tudod.
Málna
@Horizont: Mindig ilyen mocskos szád volt, vagy vénségedre lett ilyen útszéli a stílusod? A családod is ilyen, otthon is így kommunikáltok?
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Málna: @Eriksson: @Shikari: szomorúan látom,hogy viszket a pennátok ha veszít a fidesz,de nem mindenki hülye az országban! nem minden település fölcsut ...
Clavigo
@Shikari: Beléd is jó reggelt, Csicskarescu.
Clavigo
@Shikari: Mi lesz veled estig,,bozgor,,ha kora reggel már ilyen hülye vagy ?
Jozefina
Hajrá, csaak így tovább!!! Lesz eredménye az összefogásnak, csak a csalásokra kell figylni, mert a fidesz-kdnp szeret csalni!!!?
verőce21
Ez csak az ellenzék által nyilvántartott ötből-öt! Amúgy huszonnyolcból öt! :)
De ami kellemetlen, arról nem beszélünk..., az nincs!
legott
rasszista-antiszemita-nőverő-hazug-csaló-tolvaj-rabló-gyilkos az új keresztény (férfi?)
Csak a Fidesz!
nezelodo
"De ami kellemetlen, arról nem beszélünk..., az nincs!"
Bizony az utóbbi hetekben el is némult a kurmány, csak a vírus ellen van állig felfegyverkezve a vezér, egy szót sem ejt a libsibolsi színészpalántákról, és az őket támogató törpe kisebbségről. Csak a zabszem idegesíti az alfelében...
jesz
...a függetlenek támogatására a fidesz könyvelésében külön sor van...mint látni, ki is használják.
ómió
Az efftársak "átmentek kripto alakzatba"?
Málna
@Horizont: Jól van na, hát hozzám képest vén vagy. Ez van.:-)
Szóval akkor a családod nem ilyen. És tudják, hogy te mit művelsz itt? Merthogy annyi adatot megadtál mát magadról, hogy simán beazonosítható vagy. Nem félsz, hogy olvassák a kommentjeidet? Ha az én anyám lennél, hányingerem lenne tőled.
Aki Én
@Málna: ...és a te családod, akik mint tudjuk nem fideszesek, tudják, hogy te mit művelsz buta seggnyaló?
Tőled itt többeknek hányingere van már a megjelenésed óta.
Aztán ezek után mától ne pofázz személyeskedésről. Ami itt előadtál...
Málna
@Aki Én: Azt csak a családom egy részéről mondtam. Figyelj jobban...:-) És semmi szégyelnivalóm nincs, vállalom a gondolataimat, a megnyilvánulásaimat.
Nektek mindenkitől hányingeretek van, mindenkit utáltok, aki másképp gondolkodik, mint ti. Vagy egyáltalán gondolkodik...De lehet, hogy úgy en bloc mindenkit.:-)
Aki Én
@Málna: ...ne túlozz, attól nem lesz igazad.
Csak az olyan kellemetlen, ártalmas, bosszantó, tájékozatlan, kettős mércés alakokat nem csípik itt sem, amilyen te is vagy. Nagyon nagy árat fizet az ország a butaságotokért, egyszer talán még te is felfogod majd. Dumálj a húgoddal.
Ez egy alapvetően politikai fórum, csak szellemi mélyszegények csodálkoznak azon, hogy itt erről van szó, és bizony a történések miatt forr a levegő. -bocs, de nem én élek itt egy nyári forró hétvégén is közel 20 hozzászólással
Erre azt hazudni, hogy ezek beteg és sikertelen emberek, akik mindenben a rosszat látják..
Nem. Te nem látod a rosszat, a bűnt, a hazaárulást, az ezer milliárdos tolvajlásokat. Vagy igen, de akkor az még rosszabb.
Hogy a magadfajta kihozza az emberekből a legrosszabbat, az nem is csoda.
Talán ez a célod, ez a feladatod.
Málna
@Aki Én: Nem túlzok. Gyakorlatilag nincs pozitív kommentetek, csak a rosszat látjátok, csak azt veszitek észre. Szerintem ez szörnyű. Mondhatsz akármit, sok kommentelőről ordít a sikertelenség, a depresszió. És persze ezért még véletlenül sem magukat okolják.
Látom, nem tudsz leszakadni a kellemes hétvégémről.:-)
Aki Én
@Málna: ...hát, akkor ennél kellemesebb ne legyen. Igazából nem érdekel gondolhatod, de beszédes. Na, mindegy.

Pozitív komment egy politikai oldalon, ahol többnyire a fidesz hazaárulásai a téma, és még hallani kritikus szót? Ez olyan, mintha a pszichiátrián azt kifogásolnád, hogy ott mindenki csak beteg emberekkel foglakozik. Mondtam már, ezen csak ostoba ember csodálkozik. Miről beszéljenek itt az emberek, a vadak őszi párzásáról? Vagy a hétvégi családi menüről? Jaj, ne viccelj már. Ez olyan erőltetett kifogás. Főleg tőled, aki a hétvégéjét is itt tölti.
Málna
@Horizont: Nem bántottam a családodat, tényleg csak az érdekel, hogy szerinted mit szólnának hozzá, ha olvasnák a kommentjeidet. Szívesen beszélgetnék velük erről.
Aki Én
@Málna: Az égvilágon semmi baj Horizonttal, jól látja a dolgokat. Te persze nem érted, mert fideszes vagy, ami mára egy sokat mondó jelző. A felmérések szerint is. Nem sok közöd van a mai magyar valósághoz, ez elég látványos.
Málna
@Aki Én: Mondom, hogy irigykedsz a hétvégémre.:-) Sajnálom, csináld te is azt, amit szeretsz. Ez a ti legnagyobb bajotok, hogy a másikra irigykedtek, és nem azzal vagytok elfoglalva, hogy nektek is jó legyen.
Van itt mindenféle téma, nem csak politika. De a probléma az, hogy a pozitív dolgokba is bele akartok kötni. Mint például a családtámogatási rendszerbe. Pedig ha tényleg kisgyereked van, akkor kicsit tájékozottabbnak kellene lenned a témában.
Málna
@Aki Én: De, nagyon is sok közöm van a mai magyar valósághoz. A ti fantáziátokhoz, negatív világlátásotokhoz nincs sok közöm. Szerencsére.
Aki Én
@Málna: ...én azt csinálom, nem a ,,gusztustalan" Propelleren osztom az észt komplett hétvégén is.
Baszod, ez egy politikai fórum. Ez a rész megvan? Beszélgessünk receptekről?
Nem ide, meg nem rád tartozik, de elárulom, hogy az előző hétvégén, vasárnap vettem bárányt és csevapcsicsát sütöttem a kertben, és utána forró brownit vanília fagyival. Tényleg eszméletlen jó lett, elájult mindenki.
Szombaton pedig a Dunakanyarban kerékpároztam a családdal és barátokkal. Ezen a hétvégén nem voltunk a Balatonon, mert a lányom volt lent a barátaival vitorlázni.
A családtámogatás pedig alapvetően egy jól kiszámított látványintézkedés.
Málna
@Horizont: De azt tudják, hogy ilyen stílusban? Tudják, hogy napi szinten itt mocskolódsz? Nem csak velünk, akik beléd állnak, hanem a közszereplőkkel is. Mondom, hogy olvasd vissza magad...Te alapból ilyen vagy.
Málna
@Aki Én: Nem áll össze a kép. Ha neked is jó volt a hétvégéd, akkor miért irigykedsz az enyémre? Zavar, hogy én is jól éreztem magam?
Ez nem csak politika fórum, van itt minden. Csak hát egy receptes cikknél nem lehet jókat fröcsögni, dühöngeni, így az már nem is érdekes.
Ha visszakapsz az államtól havi szinten 10, 40 vagy 99 ezer forintot, azt hogy lehet látványintézkedésnek nevezni?
Látod, erről beszélek.
Aki Én
@Málna: ...komplett szemléld. Ha úgy lenne ahogy mondod, arra is azt mondanám, hogy ez a dolguk, ezért lettek megválasztva, nem azért, hogy lopjanak. De nem. Egyik kezével elvesz 100 forintot, a másikkal ad 1-et és te magad alá vizelsz a gyönyörtől. Ezért mondom, hogy nem értesz semmit, csak fröcsögni jársz ide, meg másokat szapulni, lenézni.

Ostoba ne legyél. A főzős oldalakon, meg a kézimunka oldalakon nem fröcsög senki, csak itt, mert itt kerül szóba a tolvaj bandád. Ennyi, ne gondold túl. Már az agyadra ment, legalább hétvégén lazulj. Már ha van kivel.
Vagy vegyél egy dildót.
SystemError
Érzik a már a fasz szelét az arcukon...Nyilván a Balatoni, Velencei, stb osztogatásban most a legnyugodtabb időkre készülnek már, amikor nem lesznek reflektorfényben politikailag. Úgy a legjobb lopni. Én nem venném be rá a mérget, hogy olyan nagy dráma lenne nekik egy 4-8 éves bukás. Mivel a szarból kijövő országot hagynák itt, amivel nekik is csak a baj van. Ezért 4-8 év múlva pont újra lehete kezdeni a polulista szart. Ha csak éppen hogy nyer az ellenzék, akkor ez lesz...Szóval így tovább 5/5!
Aki Én
@Málna: 13:51 Ilyenek miért nem mondasz az elvtársaidnak, kebelbarátaidnak ugyanitt?
Miért ,,állsz bele" másokba? Miért csak kettős mércével teszed? Miért nem állsz bele mondjuk Shikariba vagy Bayerba?
Hozzátok képest @Horizont: legalább reálisan látja a dolgokat, és mint érző ember, joggal fel is háborodik.
Neked ez a dolgod itt, mások bosszantása?
Hát már milyen hülyének kell lenni ahhoz, hogy azon hőbörögj, hogy valakinek szúrja a szemét a világraszóló korrupció, lopások, herdálások. A balfasz te vagy, aki nem látja ezt a nyilvánvalót.
Kinek hiszed magad, hogy kritizálsz másokat, miközben legalább annyira kritikus és szabad szájú vagy, mint azok a mások. Csak tájékozatlanabb.
Málna
@Aki Én: Hát erről van szó. Nem tudod pozitívan nézni a pozitív dolgokat sem.
Ha úgy lenne, ahogy mondom...Te kisgyerekesként hogyhogy nem tudod, hogy úgy van? Nem fizetsz adót?
Erről beszélek, az egyéb oldalakat nem kommentelitek, mert ott nem lehet fröcsögni. Célzottan csak az érdekel titeket, ahol lehet.
Eddig észre sem vettem, hogy irigy vagy. Ugye blöfföltél a hétvégéddel kapcsolatban? Kisgyereked sincs?
Aki Én
@Málna: ...a pozitív dolgokat tudom értékelni, de az nem az, ha kirabolnak, majd visszaadnak belőle filléreket. Mondtam, komplett szemléld. De ahhoz úgy látom buta vagy. Nincs az a valós családtámogatás, ami ennyi bűnt, hazaárulást, korrupciót jóvá tenne.
Honnan tudod, hogy ki milyen oldalon kommentel még? Hogy kit mi érdekel,,célzottan"?
Van hobbim, kommentelek ott is, de a politika szóba sem kerül. Megint vélt dolgokat kezelsz tényként, ahogy szoktad.
Nem vagyok irigy, sőt. Mi irigység van abban, ha az ember kritizálja a bűnt?
Nem is blöfföltem, nincs miért. Imádok sütni-főzni, bringázni, sportolok több mint 40 éve, síelek, vitorlázok, kiterjedt baráti társaságom van, semmi okom a panaszra a magánéletemet tekintve. Boldog párkapcsolatban élek, nincsenek gondjaim, két gyönyörű és okos gyerekem van, a lányom nyáron diplomázott, a Gellért-hegyen nőttem fel, onnan a Rózsadombra költöztünk a 80-as évek végén. Ma is Budán élek, a Sas-hegyen, a nyár jelentős részét a Balatonon töltöm.
Nyaralni most 24-en voltunk, síelni legutóbb 140-en.
Szerinted van irigykedni valóm?
Segítek, nincs.
Ezt is csak azért mondtam el, hogy szembesítselek nem létező realitásoddal, éleslátásoddal.
Itt többekről konkrétan tudom, hogy nincs okuk panaszra. Sőt, multimilliomos ismerőseim között sem találni fideszest.
Csak te vagy olyan ostoba szűk látókörű, hogy aki kritizálja a tolvajokat, az csak mihaszna, csóró, lúzer és sikertelen lehet.
Ugyan azt teszed te is, amit itt sérelmezel, vagyis kritizálsz, személyeskedsz, csak te ismeretlenekkel teszed. MI viszont ismert bűnözőkkel.
Málna
@Aki Én: Erről az oldalról beszélek, a Propellerről. Észre sem vetted, hogy itt nem csak politikai témájú cikkek vannak?
Ha olyan jó neked, miért vagy ilyen negatív mindig? És miért az által akarsz többnek tűnni, hogy másokat próbálsz alázni? És miért zavar ennyire az én kellemes hétvégém? Érthetetlen.
Én is voltam már szervezett úton, ahol sokan voltunk.:-)
A családtámogatásról miért nem tudsz?
Aki Én
@Málna: Akkor végképp nem értem, hiszen azokhoz is hozzászólok ha érdekel, vagy ha van róla véleményem.
Te beszélsz alázásról? Mást nem teszel, mint kötözködsz, alázol... Én csak téged kritizállak, mert jó alapja van. Ha te a tényeket alázásnak veszed, megértem :)
Ezt az utat mi, a baráti társaság szerveztük, és mindenki ismer mindenkit. De nincs jelentősége, nem ide tartozik. Elmondtam, hogy miért osztottam meg.
Tudok a családtámogatásról, meg a többiről is. Azért az a véleményem, ami.
Málna
@Aki Én: Csak engem alázol? Ti tényleg nem vagytok képben még saját magatokkal sem...
Már majdnem azt hittem, hogy 140 barátod van.:-)
Ha tudsz a családtámogatásról, akkor mit hitetlenkedsz mindig, ha ez a téma?
Ne haragudj, de valami nagyon nem kerek veled.
Aki Én
@Málna: ...egy tanulmány, hogy milyen részek ragadnak meg nálad dolgokból.
Ne zaklass ezzel a kamu támogatással azért, mert képtelen vagy átlátni a dolgokat.
Málna
@Aki Én: Kamu támogatás? Szóval kisgyereked van és mégsem kapod? Érdekes...
kokopelli
@Szeparepa2: ..legalább megtudom tőletek,hogy a degenerált egybites durbincspótló gyógypedagógiás "új durbincs"
miért akar a régi druszája baromságaival ill. névsoraival pénzt keresni!A vele "beszélgető" alulmegvilágított fityiszkom-mentelők sem szólnak neki,hogy próbáljon egy-két mondatot valahogy kinyögni! Olyan hülye,hogy még egy aktuáli"s
névsort sem képes összeállítani!...igazi fideszpárti ingyenélő! (;-))
kokopelli
@Szeparepa2: A hülyeségénél csak a lustasága nagyobb! Pár év óta kommentelek,de nagyon magas %-át
nem is ismerem a listájának! Az eredeti "szellemi mikroorganizmus" sem volt ellenfél,mert csak a fityiszesek "durbikáz"-
tak "azzal" is! (;-)) Szerintem "ez" sem ellenfél!...még ellenfék sem! (;-))
Kapanyél
Ügyes ez a mi kormányunk! A szart átkörösztöli trágyára, oszt mingyá mindönki örül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.