Látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint

a hétfőtől elrendelt látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására – tették hozzá.

Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével – különösen indokolt esetben – lehet elhagyni. A fogyatékos emberek, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal ugyanakkor elhagyhatók – hívták fel a figyelmet.

Továbbra sem jelenti az intézmény elhagyását, ha valaki az intézmény kertjében, területén tartózkodik, így arra a korlátozás sem vonatkozik – fűzték hozzá.

Hangsúlyozták azt is,

új ellátottat csak a felvétel előtt készült, két negatív koronavírusteszt birtokában lehet felvenni.

Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére, a koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalant viszont mindig egészségügyi intézménybe kell szállítani – írták.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Eriksson: Orbán elvtársad állig felhúzott kevlárbugyiban védi a határokat... ( miután a Konda visszatért a nyaralásból ),,, Szerintem nem eshet bajunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Horizont: Nem lekicsinyeltem a vírust, csak azt gondoltam, hogy az mindig másfelé jár. Te vagy az egyetlen az összes ismerőseim és azok ismerősei közül, aki 'első kézből' beszél tapasztalatairól. Csoda-e, ha nem vagyok vírus hívő?
Gyógyulj meg mielőbb.
tudode
Cili néni arról bezzeg nem nyilatkozik, hogy a független 250 éves Állami Tisztiorvosi Szolgálat átszervezése után hogyan fordulhat elő az, hogy az alapellátásból több száz háziorvosi praxis betöltetlen
.
---- TÁJÉKOZTATÓ A TARTÓSAN BETÖLTETLEN HÁZIORVOSI KÖRZETEKRŐL
.
oali.aeek.hu/index.php/praxiskezelo-nyilvantartas/tartosan-betoltetlen-korzetek/12-tajekoztato-a-tartosan-betoltetlen-haziorvosi-korzetekrol
.
Az egészségügyi kormányzatnak lenne feladata a praxisok betöltését illetően is, különösen járványok idején!!!
Jozefina
Cecilia ez a hajó már elment!!! Talán előbb kellett volna észbe kapni!!! És mi lesz az iskolákkal, a munkahelyekkel?? Vagy hagyunk mindenkit a maga sorsára, amig 24-én lezajlik a focimeccs a Puskás Arénában??? És utánna kezdődik a drákói szigor??? Ez már lassan népellenes cselekmény is lehetne!!??
Eriksson
@Horizont: Nem tudom, nem láttam, melyik híradóban volt ez?
Eriksson
@Horizont: Keressem meg, vagy segítesz?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.