Kétszázmillió forinttal nő a módosított szerződés szerint a Biodóm építésének költsége.

Egy szennyezett kút miatt újra módosították a Biodóm építéséről szóló szerződést

– írja a Népszava. A lap úgy tudja, hogy a Pannon Park vízellátását biztosító három kút közül az egyik vizében baktériumot találtak, ami megbetegítené az állatokat. A használható két kút azonban csak akkor biztosíthatja üzembiztosan a park vízellátását, ha sóvisszamosó rendszert építenek ki.

Ennek 200 millió forintos többletköltségével már 34,4 milliárdra nőtt a kivitelezési költség – és ez csak az épület ára, a Biodóm berendezése és a körülötte lévő park elkészítése is több tízmilliárd forintos tétel.

Közzétette: Biodóm – Budapest – 2018. március 11., vasárnap

Elkészült a fővárosi állatkertben a Pannon Park részeként épülő hatalmas létesítmény, a biodóm úgynevezett költség-optimalizációs jelentése – erősítette meg a lap értesülését Kiss Ambrus pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes. A Népszava azt állítja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy a jelentéssel, amelyből kiderülne, miként lehet befejezni a meglévő forrásokból a régóta csúszó és egyre dráguló beruházást, nem volt elégedett a városvezetés. Kiss Ambrus erről egyelőre nem akart részletekbe bocsátkozni, azt mondta, ezt a jelentést még csak az első változatnak tekintik, több pontosítást is kértek.

A projektre eredetileg 15,7 milliárd forintot szántak, de ennyiért nem találtak rá kivitelezőt.

Címlapkép: Facebook/Biodóm – Budapest

(nepszava.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán nem kellene eröltetni és megépíteni!!! Mellesleg az Ász itt miért nem vizsgálódik??!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Nem drágul, csak ""mészárosodik"".
A munkára fordított összeg nem változik , csak a továbbosztandó pénz mértéke és a díjazottak személye módosul állandóan.
jesz
@namihami: ezzel a pontos definícióval meg is van a félévi ötös indexed...leülhetsz.

(bocsánat, de a válaszomon is röhögtem, nem csak az írásodon...már itt tartok, hogy mit nekem a pénz...vigyék..van aki reklamálja, hogy a birka nép nem tüntet..miért, akkor mi lenne?)
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
namihami
@jesz: Remekül felismerte a Füstös, hogy a beírásaink és egyéb észrevételeinken MÉG mi is csak röhögünk. A se..e alatt akkor fog égni a talaj, ha már elkezdünk sírni. És ennek az oltására hozta létre a TEK-jét. Semmi érdemleges feladat, csupán és ahogy a rómaiaknál is csak a császárok védelme volt a pretoriánus gárda feladata.
Ehhez viszont ott a páncélmerci ésa budaörsi repülőtéri készenlét. Abból ellopott, de itt marad, az nem több, mint a teljes összeg 10-15%-a. Abból elnyomoroghatna valamelyik basi haverjánál.
Ha hagyjuk---HA HAGYJUK.
Nessy
Be kell valahol hozni a tavaszi kieséseket! Bárki engedélyezte anno, revideálhatná az álláspontját, hogy ennyiért már mégse! Mert valahol, valaki ezt engedélyezte, megszavazták a ráköltendő állami milliárdokat! Igaz, ha valami csak a duplájába, háromszorosába kerül, mire határidőn túl jól, rosszul elkészül, az Domokos NERtárs mimóza lelkét nem zavarja! Legalább is addig, míg nem szólnak le odaföntről, hogy jöhet a vizsgálat és az elmarasztaló ítélet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.