Kásler Miklós miniszter megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.

Kásler betiltotta a személyes jelenlétű szakmai rendezvényeket
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

A tárca vezetője a koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozása érdekében döntött az intézkedésről – tartalmazza a közlemény.

A szakmai tanácskozások, a közfeladat ellátásához közvetlenül kapcsolódó rendezvényeken kívül, kizárólag online módon tarthatóak meg.

Mint írták: az intézményvezetőknek küldött miniszteri utasításhoz csatolt eljárásrend részletesen leírja, hogy az online módon nem megtartható rendezvények szervezőinek és résztvevőinek milyen szabályokat kell betartaniuk.

Ugyanakkor, a közfeladat ellátásához szükséges konferenciákat előre be kell jelenteni a megrendezés helye szerint illetékes népegészségügyi hatóságnak, amely a helyszín és a körülmények ismeretében meghatározza a rendezvényen egy időben jelenlévők maximális létszámát. A hatóságok a rendezvények helyszínein szúrópróbaszerű ellenőrzést végeznek.

A miniszteri utasításhoz csatolt eljárásrend felhívja a figyelmet az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedésre, például arra, hogy kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek vegyenek részt a rendezvényen.

Rendkívül fontos a személyi higiéne betartása, továbbá kerülni kell a közvetlen testkontaktust, a hagyományos üdvözlési formákat. Javasolt az érintésmentes vírusölő hatású kézfertőtlenítő adagoló berendezés elhelyezése, a rendszeres takarítás és a felületek vírusölő szerrel történő fertőtlenítése – sorolják.

Tekintettel arra, hogy tünetmentes személy is hordozhatja a vírust, ezért a résztvevők tartsanak egymástól másfél méteres távolságot!

- figyelmeztetnek.

Arra is kitérnek, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint maszk viselése javasolt minden olyan helyen, ahol nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása. Zárt térben, a kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre is – tartalmazza a közlemény.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@Qqberci: Ha Käslerre kell vadászni mindenképpen az.
volvós
Újabb elmebeteg miniszter...likvidálja már valaki ezt a barmot !!!
legott
Káslert senki nem veszi komolyan. Még a az Orbán vezette Fidesz sem.
Kásler szégyene, hogy ezt nem veszi észre.
Egyébként is, miért nincs még nyugdíjban ez a vén fasz?
Nessy
@volvós: Ha nem lenne elég ketyere, nem lenne a legnagyobb minisztérium minisztere!
Nessy
@csak úgy...: Hollik biztos nem ismerte ezt a számot! :-)))))
csak úgy....
ez a kásler a végsö csak össze fogni már,hogy holnapra covidos lehessen az egész világ! oszt mit csinál viki és pötyi,tán maszkban malmoznak ?
legott
Ezt vedd szó szerint minden vonatkozásban: Csak azért nem öllek meg, mert nem érsz annyit.

Pál levele a Rómaiakhoz:

"Bosszút ne álljatok, szeretteim, hanem hagyjátok az ítélet haragjára, mert írva van: "Enyém a bosszú, én majd megfizetek", mondja az Úr."

Érted ezt, te fideszes söpredék?
Csak azért nem megyek el érted egy kibaszott nagy konyhakéssel és nem váglak darabokra, mert qrvára keresztény vagyok!

De van "Rosszabb a halálnál"
Pálinkás Pál
Hát persze...nehogy már valami szakember elmondja mi is folyik valójában Covid járvány néven!!!
sokanvagyunk
Ha csak nem focizgatnak közben egy kicsit...
Jozefina
A parlementben mit ír elő??? Ott mindenki mindent csinálhat???
Giovanni Alba
@Qqberci: Persze, csak me g kell kérdezni a fővadászt, tömjén zsóti álkeresztény szemforgatót. Tényleg, neki van valami tartásjavítója a zakó alatt, a gerinc pótlására?
Giovanni Alba
@Jozefina: Tegnap volt valami cikk, a képviselőknek nem kell betartaniuk az előírásokat, röviden ennyi volt a lényege. Erre írtam tegnap, hogy meg kell várni amíg mind bent van, és akkor kaput bezárni, lakatolni, láncolni, villanyt lekapcsolni, kulcslyukon bekiabálni, hogy az utolsó kettő kijöhet. Sör, pocorn, nyugágy napernyő. Kérésre módosítok, a bejáratnál figyelni, az állatorvost félrehívni, de utána mindent a program szerint. Na jó, még Timike is.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.