Az Országgyűlés Hivatala nem először írt ki közbeszerzési eljárást kézi csomózású szőnyegek beszerzésére, ám az a júliusi tender eredmény nélkül zárult.

136 millióért vesznek 8 nagy szőnyeget a Parlamentbe

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentum alapján a 8 darab, összesen 269 négyzetméter területnyi szőnyeg az Országház Nándorfehérvári termébe és annak előterébe, valamint a Pázmándy termébe kerül majd. Ezek gyapjúszőnyegek lesznek, kézi csomózással készülnek, mintásak lesznek és 8 mm flórmagassággal kell rendelkezniük – írja az mfor.hu.

A munkát a békésszentandrási ART-KELIM Kft. lett, mely nettó 135,6 millió forintért vállalja a kívánt mennyiség és minőség leszállítását.

Az árról túlzás nélkül lehet állítani, hogy az igencsak magas. Olyannyira, hogy csak ezzel a munkával a cég az egész éves bevételét bebiztosítja magának, sőt még annál is nagyobb összeghez jut.

(mfor.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nagy szőnyeg alá sok mindent lehet söpörni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nagy szőnyeg alá sok mindent lehet söpörni...
Giovanni Alba
@Horizont: Rosszul látod. A propaganda szerint a hazai munkahelyeket meg kell védeni, ezért is van a gazdaságvédelmi alap, amit persze nem arra költenek amire begyűjtötték, viszont a Parlament az ország háza (majd egyszer kibontom belőle a részemet), oda semmi sem drága, hiszen ott lépdel fényes csillagunk, és a külföldi, belföldi kiváltságosok és meghívottak, nem mindegy ám, mire tapodnak (hogy törne el mindegyik lába). A tekintetes úrnak is csak azért kellett a dolgozószobája függelékeként az erkély, hogy egyrészt a vendégek onnan nézhessék le a népet, valamint hogy mindenhez IS értő vezérünk egyedülálló fótball technikáját megcsillantva elrúghasson egy labdát : Nesztek parasztok, ezzel játsszatok - grimasszal, mindenki gyönyörűségére. Nagyon a bögyömben van ez a "Fenn az ernyő, nincsen kas." urizálás, miközben sokaknak csak álom a napi három étkezés.
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Majdnem elfelejtettem, mennyit is vettek el ezek az aljas rohadékok a hátrányos helyzetű gyerekektől?
Eriksson
Helyes: Az Ország Házának minden tekintetben méltónak kell lennie, hogy nermzetközi viszonylatban is hazánk büszkesége lehessen.
A befektetés nem öncélú, nemcsak Fideszes képviselők járnak oda veszekedni. Egy esetleges kormányváltásnál pedig senki nem fogja hazavinni ezeket az értékes szőnyegeket, mind ott marad az utókornak.
ila51
@Qqberci: hacsak azt nem , mert erre még meztélábbal sem engeddnék lépni ...
Málna
@Giovanni Alba: 09:59 Semmit nem vettek el tőlük. Csak kevesebbet adnak, mint eddig - azoknak, akik velük foglalkoznak.
Clavigo
Még jó,,hogy Lőrinc nem ért hozzá,,,, 1-2 nullát mindjárt hozzáírhatnánk a beszerzési árhoz...
Clavigo
@ómió: Mi van gyagyás ? Beakadt a lemez ?
Giovanni Alba
@Málna: Nesze neked tervezés, szervezés, előrelátás, miközben nem tudhatod mikor vonják meg a támogatást. Szerinted ez normális? Nem egy origami verseny szervezéséről van szó, hanem hátrányos helyzetű gyerekekről. Érted te ezt? Számítottak rá, terveztek vele, szinte egyik napról a másikra beleköptek a levesbe. Azt kellene végre felfognod (ha lehetséges ez), hogy itt a gyerekekkel csesztek ki de nagyon csúnyán. Ezért mondom, hogy cinikus, érzéketlen, a történelem szemétdombjára való ez a társaság, mert miközben a rászoruló gyerekek (gyerekek, érted, gyerekek) támogatását a felére visszavágják, egyszázharminchat MILIÓ forintért szőnyegeket vesznek. Nem vettek el, csak felezték a támogatást. De nekik a család az első, és a gyermekekben a jövő. Jobb lett volna ha meg sem szólalsz, bár tudom, te ott és akkor mondod a magadét ahol és amikor akarod. Mint a bolond vénasszony a piacon. Eddig se tartottalak nagyon sokra, de ez az érzéketlenség már sok.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Málna
@Giovanni Alba: Nem szabad olyasmivel tervezni, ami nem biztos.
Én meg abban nem vagyok biztos, hogy a gyerekekkel csesztek ki.
Tényt közöltem, nem volt benne sem érzelgősség, sem érzéketlenség.
Picit sem izgat, hogy mit gondolsz rólam.
Miért nem tudtok ti személyeskedés nélkül vitatkozni?
csak úgy....
@Málna: hülyeségekre nem lehet személyeskedés nélkül reagálni!
Namely
@Horizont: @vacsi: persze, hiszen emlékezzünk 2002-re, akkor még a zsanérokat, kilincseket, lábtörlőket is elvitték, amelyeket azóta is Viki házában lehet látni, ezt mindenki tudja.
Sőt, akkoriban a Parlament egyik szárnyát el is szállították, csak Feri és Petike visszaépítették.
Namely
Amúgy már a cím alapján tudtam, hogy itt fog tobzódni minden populista kommunista és hallhatjuk a "szegény hátrányoshelyzetű, lélegeztetőgépkórházak, tanárokésoktatás" marhaságokat Lenin és a többiek szellemével.

:D
Málna
@csak úgy...: Ha így lenne, soha nem tudnék személyeskedés nélkül hozzád szólni.:-)
Giovanni Alba
@Málna: Ti? Mondd, ezt mire is alapozod? Én magam, egyszemélyben írom a saját véleményem. A tegnapi válaszom azért sikeredett némileg személyesebbre, mert felháborít a cinikus közömbösség. Nem tudom mennyire érted amit írok, elmondom mégegyszer. Megbíztak az állami támogatásban, nem adtak okot arra, hogy ezt megfelezzék egyik napról a másikra. A nyugdíjasok feje felett is ott lebeg Damoklesz kardja, a járandóságukat a kormány tetszése szerint alakítja. Akkor egy nyugdíjas se tervezzen a jogos járandóságával, hiszen az nem biztos, bármikor megváltozhat.Így gondolod? Az állami támogatás nem olyan dolog, hogy egy hivatalnok gondol egy nagyot és azt mondja, holnaptól kevesebbet (vagy többet) adok. A támogatásra általában szerződést kötnek.
"Az elmúlt napokban több alapítványi iskola is jelezte, hogy a kormány drasztikusan csökkentette a köznevelési megállapodás szerint járó állami támogatását. Ezekben az intézményekben az a közös, hogy a fő profiljuk hátrányos helyzetű gyerekek taníttatása, a mélyszegénységben élők integrálása."
A járványhelyzet mint indoklás enyhén szólva is nevetséges, de ez a szőnyegvásárlás a pofátlan arrogancia eklatáns példája. Egyébként nem személy szerint veled, hanem a felfogásoddal vitázom, bár sok reményt nem fűzök hozzá, de máshoz is eljut a beírásom. Azt mondod, nem vagy benne biztos, hogy a gyerekekkel csesztek ki. Tudod mit? Igazad van. Az oktatókkal, nevelőkkel, gondozókkal, segítőkkel csesztek ki, a gyerekek szóba se jöttek. Így megfelel? Ó, igen, még egy. Farkas Flóri elsíbolt egy rahedli pénzt, csicsás irodája volt, menő kocsija (vajon kiről vette a példát?) Keresték, körözték, nem találták. Viktor háta mögött sunnyogott a Parlamentben, több újság lehozta a fényképet. F. F. hidat épített, hogy a közpénzt ne talicskával, hanem kamionnal vihesse. L. Ritók Nóra és Iványi Gábor a hátrányos helyzetű gyerekek felemelésére költötte az állami támogatást. Aztán van még itt egy megszívlelendő latin mondás, gondolkodj el rajta.
Ignorantia non est...
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Kifutottam a karakterekből, akkor itt a teljes mondás : Ignorantia non est argumentum.
Giovanni Alba
@Namely: A beírásod alapján úgy sejtem, hogy az új elithez tartozol. Fehér, keresztény férfi, hithű fidesz szavazó. Éppen annyira vagy keresztény, hogy torony iránt eltalálja templomig, mert a harangozásról a kolomp jut eszedbe, és a legelőre mennél ösztönösen. Annyira vagy keresztény, amennyire tőled elvárják, a könyörületesség, jótékonykodás az már sok, neked magas. Tudod volt egy római katonatiszt, aki meglátott egy koldust az út mellett, leszállt a lováról, a köpenyét kettéhasította, hogy a szerencsétlen legalább takarózni tudjon valamivel. A beírásod alapján ez az ember, akit a keresztény egyház szentté avatott, egy populista kommunista volt Lenn és a többiek szellemében. Hát öregem, nem tudom, hogy melyik nyáj vagy csorda élén vagy te a főkolompos, de remélem balsorsodban hozzád hasonlókkal találkozol majd, akik egy darab kenyér helyett azt lökik oda neked foghegyről, hogy aki akar az talál munkát, nincs ingyenebéd.
csak úgy....
@Málna: mert nem vagyok elszállva (mint te) a kedvenc humoristád harcaitól és höstetteitöl? :) hasznád az eszöd..
Málna
@Giovanni Alba: Iványiéknak valóban volt szerződésük, ami lejárt. Az adható többlettámogatás olyan természetű, hogy ha van miből, akkor adnak, ha nincs, akkor meg nem.
Én amúgy sem igazán értem ezt a rendszert: az még rendben, hogy valaki kitalálja, hogy ő hátrányos helyzetű gyerekeknek akar iskolát működtetni, és ezért megkapja a szokásos állami támogatást. De mire fel várja el a pluszpénzt?
Az Ámbédkar iskolával kapcsolatban olvastam - roma gimnázium - hogy nincs elég jelentkezőjük, nincs rájuk igény. Akkor mire vennék fel a plusz támogatást?
Értem, hogy ezek az emberek ezzel akarnak foglalkozni, de ha nem boldogulnak, nem tudnak elég pénzt összeszedni a működésükre, akkor le kell erről mondani, át kell adni az államnak az iskolákat. A gyerekek nem fognak elveszni, tanulhatnak tovább akkor is. Már ha akarnak. Tény, hogy ott nem fognak könyörögni nekik és nem kapnak anyagi támogatást azért, hogy iskolába járjanak.
Feneketlen kút ez, dobáljuk bele a pénzt, teljesen feleslegesen. Pont L. Ritóktól olvastam a napokban, hogy mennyire nehéz együttműködni ezekkel a családokkal.
csak úgy....
@Málna: ..."többlettámogatás olyan természetű, hogy ha van miből, akkor adnak, ha nincs, akkor meg nem"
de szönyegre fussa! :)
Aki Én
@Málna: ,, Az adható többlettámogatás olyan természetű, hogy ha van miből, akkor adnak, ha nincs, akkor meg nem."

A milliárdos haverok miért kapnak milliárdos támogatásokat. Egyik héten felvesz milliárdos osztalékot, következő héten kap egy picit több ajándék közpénzt.
Vadászati kiállításra több tízmilliárd, ma a vesznek százmilliókért szőnyegeket..., estig lehetne sorolni, te meg itt Iványit fikázod, hogy mit sír?

Ezekből arra következtetek, hogy pénz van dögivel. Szerinted a közpénzmilliárdos orbán stróman jobban megérdemli?
Te tényleg ennyire ostoba vagy? Aztán csodálkozol ha személyeskedve megkapod, hogy egy ártalmas, érzéketlen és ostoba némber vagy?
Málna
@csak úgy...: Mindenki mondjon le minden szépről és jóról, mert Iványi iskolát akar működtetni, de nem tudja, hogy miből?
Giovanni Alba
@Málna: A jelenlegi kormány szegregációt akar, a nehezen kezelhető gyerekekről könnyű szívvel mond le, a kisebb ellenállás irányába halad. A leszakadók, a később érők nem számítanak. Nem véletlenül szállították le a tankötelezettség korhatárát, nem véletlenül mondta a gyáriparosok szószólója, hogy szakmunkásokra, sok szakmunkásra (és nem mérnökre) van szükség. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy az összeszerelő sorokban, a futószalag mellett tud igazán kiteljesedni bárki. Pont a mai oktatási rendszer lesz az (illetve már az) amelyik nem vállalja az együttműködést a nehezen kezelhető családokkal. Akkor az a megoldás, hogy belerúgunk azokba, ellehetetlenítjük azok munkáját, akik ezzel foglalkoznak? Tudod mi a feneketlen kút? A mindenféle focicsapat támogatása, tekintet nélkül arra, hogy melyik országban van. Az én adómból szlovák labdarugdalókat támogatnak, de a hazai nehéz sorsú gyerekek felemelésére már nem jut? El is olvasod amit beírsz?
"Ki egyetlen lelket megment, az egész világot menti meg." (Schindler listája c. film)
Gondolom te is vallásos vagy, mostanság ez a menő, de nem csak vasárnap délelőtt a templomban kellene hívőnek lenni.
Málna
@Aki Én: Persze, hogy van pénz. És azt oda teszik, ahol hasznot is termel. Ezek az iskolák csak elnyelik a pénzt,
Aki Én
@Málna: ...most akkor személyeskedés nélkül közlöm, hogy egy ostoba idióta vagy, egy buta seggnyaló.
Lehetne, de qrvára kár lenne ezt tovább ragozni.
Jozefina
Ekkora szőnyegen már repülhet a teljes fidesz-kdnp bagázs!!!??
Málna
@Giovanni Alba: Ezek nem nehezen kezelhető gyerekek. Ezek olyan gyerekek, akik olyan családból jönnek, ahol nem szokás dolgozni, normális életvitelt folytatni. És ezen kívülről senki nem tud változtatni, ha meggebed sem, mert ők maguk nem akarják a változást. Ezek a gyerekek a gyári munkáig sem nagyon jutnak el, nemhogy továbbtanuljanak.
Szerintem a kormány is rég lemondott róluk, csak ezt ugye nem mondhatják ki.
A tankötelezettséget meg én el is törölném, nincs semmi értelme. Aki nem akar tanulni, azt nem lehet kényszeríteni.
Nem, nem vagyok vallásos.
Málna
@Aki Én: Kezdhetted volna ezzel is. Általában úgy is szoktad.:-)
Giovanni Alba
@Málna: Vicces vagy. Semjén fővadász, nagyonkeresztény sehonnai mániája a Vadászati Kiállítás annyira szép és jó, és annyi hasznot hoz hogy ... izé, mennyit is? Momentán minden józan számítás szerint masszívan veszteséges, egy feneketlen kút, ahogy mondtad. Igen, ezt már akkor el kellett volna vetni amikor először felmerült. És mondd, te úgy tűnik mindent tudsz, mi lett az augusztus 20-i tűzijátékra félretett pénzzel? Vajon mire költötték el? Mert nagyon nagy a csend felőle. És igen, mindenki mondjon le a lówellnessről, a debreceni nagyerdei nagyon nagy fürdőről, a milliárdos vállalkozóknak adott állami támogatásról azért, mert gyerekek éheznek, a jelenlegi vezetés legszívesebben tudomást sem venne a létezésükről. Mint a munkanélküliségről. Három hónap a támogatásféleség, utána kiesnek a rendszerből, megszűnnek regisztrált munkanélküliek lenni. Nincsen szegénységi küszöb számítása, tehát nincsenek akik egy nem létező küszöb alatt élnének.
csak úgy....
@Málna: te ne mondj le semmiröl, te így vagy jó és természetes!
iványi különb ember mint a te humoristád és ezt eggyeseknek nehéz elviselni.
Aki Én
@Málna: Te tipikusan az az ember vagy, aki odaszarik a terített asztal közepére, és miután számon kérik, közlik, hogy ez nem volt illő, felháborodva pislog, és kikéri magának.
Akkora buta seggnyaló vagy, hogy az már ritka.
Giovanni Alba
@Málna: Tehát szerinted a kormány szemforgató, képmutató, hazudik és csal? Ejnye. Mondd te jövőbelátó javasasszony, egy gyerek mennyi idős kell legyen hogy véleményt mondhass róla? Vagy elég a családi környezetet felmérned, és már jöhet a pecsét : reménytelen, elégtelen kiindulás, lehetetlen a fejlődés, korán reggel Taigetosz.
Eltörölnéd a tankötelezettséget, értem. Teljes gőzzel vissza a középkorba, akkor tiszták voltak a viszonyok. Úr és szolga, jobbágy és földesúr. A király mindenek felett. Mondd, magad melyik társadalmi osztályba képzeled? Méltóságos asszony?
Málna
@Giovanni Alba: Nem éheznek gyerekek. Honnan veszed ezt? Az önkormányzatok ingyen adnak enni a rászorulóknak.
Nem várható el, hogy lemondjunk a fejlődésről, az élvezetekről azért, mert a putriban megszületett az ötödik gyerek, akit el kellene tartani. Osztom a kormány álláspontját, nem vagyok híve a segélyezésnek.
Málna
@Giovanni Alba: Elkezdtél indulatosan személyeskeni. Ennek semmi értelme így. Majd ha lenyugodtál, és tudsz intelligensen kommunikálni, akkor szívesen folytatom veled a témát.
Giovanni Alba
@Horizont: Gondolom nem cselédnek képzeli magát egy módosabb gazda portáján, mosogatógép és gyorsfagyasztott pizza nélkül. Érzésem szerint nagyon sokan meglepődnének, ha az általuk vágyott korba sikerülne visszakerülniük, és nem a vágyaik, hanem az érdemeik szerinti sorsot kellene vállalniuk. Mi lehetne pl. bájer, háziállat nevelőtelep higiéniai felelőse mint főmunkatárs?
Málna
@Aki Én: Nem tudok vitatkozni veled, ha nem mondasz semmit.
Málna
@csak úgy...: Nem is vagyok hajlandó lemondani semmiről miattuk. Azt meg nem tudhatod, hogy milyen ember Iványi. Nehogy egyszer majd meglepődj.
Aki Én
@Málna: Amit legutóbb mondtam, azzal nem is lehet vitatkozni.
Giovanni Alba
@Málna: Szálljon le a magas lóról nagys. asszony kérem. Továbbra is a véleményével van vitám, az pedig képmutató, arrogáns, és igen, rasszista. Eleve eltemet gyerekeket a származásuk miatt, miközben lazán átlép olyan tényeken, melyek szerint a putriból indulva is lehet valaki sikeres ember. Nézzen szét a kormányban és holdudvarában, valamint nézzen utána fénylő csillagunk fiatal és gyermekkorának. Nem éppen úri családból ered, és valóban pazarlás volt az iskoláztatására költeni, de az még egy szörnyűséges diktatúra, a Kádár-korszak idején volt, nem? Egyébként meg nem élvezem a veled való társalgást, ez egyfajta vezeklés a részemről, valamint az örök remény, hiszen mint tudjuk : Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe candedo.
csak úgy....
@Málna: nekem elég ha azt tudom,hogy milyen ember a te humoristád...
nehogy egyszer te lepödj meg.
kereső
@Málna: De a qrva életbe már. Nem kell ingyen ebéd, nem kell ingyen tankönyv, nem kell semmi ami ingyen van! Tisztes megélhetéshez való jog és jövedelem kell. Ez az amit ez a maffia és támogatói- többek között te is- nem ér fel ésszel. Munkahelyek kellenek Borsodban, Nógrádna, Somogyban, Zalába, Tirpákiában(Nyirség)- és akkor nincs szükség "ingyen" semmire. Az a régi "átkos" , az meg tudta oldani- most meg csak azt, hogy 310 év alatt újra és újra termelődik a szegénység, az elmaradottság. Mert anagys.urak és hölgyek eltrva kisujjukat nem hajlandanók foglakozni a véglegesen leszakadókkal. Mert a nagys.urak és hölgyek nem csak politikailag osztották meg ezt az országot végletesen, hanem társadalmilag is. Mit szólsz ahhoz nagysasszony, hogy ma már nincs középosztály- 10 év alatt eltűnt az a vékonyka is. Vannak a nagyon gazdagok, vannak akik napről -napra élnek (ez volt még tiz évvel ezelőtt a középosztály), és vannak az "ingyenesek". De szerinted ez igy van jól, ez igy tökéletese. Bocsánat- kihagytam a csicskákat, akik amig még pucsitanak orbánnak, vagy a család bármely tagjának, addig csurran-cseppen. Na ezek a legrosszbbak- mint te is. Igazi, keresztényi hozzállással törlitek a xaros lábatokat a gyerekekbe, tisztességben megőszült idősebbekbe. Te nem vagy magyar, mert embernek hitvány vagy, az meg nem lehet magyar. És igaz ez az egész mai uralkodóinkra .Ne válaszolj!!!
és
Giovanni Alba
@Horizont: Köszönöm, de ez egyrészt vezeklés fiatalkorom önhitt magabiztosságáért, másrészt neki címzem ugyan, de értelmes, gondolkodó emberek is elolvassák. Nem lehet szó nélkül hagyni ezt a mérhetetlenül lekezelő, cinikus arroganciát. Ha már védekezésre, magyarázkodásra, zavaros habogásra késztetem, már jó :-)
Nyírfa
Rossz vége lesz ennek a Parlamentnek. Hivalkodónak épült, hivalkodók tenyésznek benne és általa.
Málna
@Giovanni Alba: Épphogy te beszélsz magas lóról...Nem hiszem el, hogy nem érzékeled.
Nem a gyerekek származásával van bajom, és azt sem mondtam, hogy nem lehet valaki sikeres a putriból indulva. Csak annyit mondtam, hogy erőszakkal nem lehet senkit boldogulásra bírni és nem a pénzen múlik, hogy normális életet élő ember lesz-e ezekből a gyerekekből.
Ha nem élvezed a beszélgetést, nem kell erőltetni...
Aki Én
@Málna: ,,,hogy orbán is roma, az nem zavar?

,,Nem is vagyok hajlandó lemondani semmiről miattuk"
Ez személyesebben érint, nagyobb lemondást eredményez, mint a strómanoknak ajándékba adott százmilliárdok?
Meg a propagandára és látványberuházásokra költött ezermilliárdok?
Az qrvaisten, hogy te tényleg elmebeteg vagy. Persze személyeskedés nélkül, pusztán tényekre alapozva.
Aki Én
@kereső: Egyrészt azt ugatja ez a buta némber, hogy nincsenek éhezők meg nélkülözők, másrészt azt bizonygatja, hogy mennyi támogatást kapnak. Akkor kik, ha nincs rászoruló?
Málna
@Giovanni Alba: Azzal kényszerítesz magyarázkodásra, hogy nem fogod fel, amit mondok. Erre azért ne legyél büszke...
kereső
És akkor az itt kibontakozó vitához- 161 milliárd a vadászati világkiállitás- haszon nélkül.136 millió a szőnyeg a házmester puha lépteinek.800 millió mészáros szálloda korszerűsitésre/munkahely megvédésre- másnap kirúgott 600 embert.
A gazdaságvédelmi alap nem úgy jött létre, hogy plusz pénzeket vontak be- hanem a már meglévő költségvetési forrásokat csoportositották át ebbe a nagy semmibe.Többek között a munkavállóktől levont munaknélküli járulékot is- közel 400 milliárdot. Miközben a munka nélkül maradtak fele-200 ezer ember- nem kap csak a 22.800 Ft-os szoc.segélyt. Kivánnám, hogy @Málna ois éljen meg a családjával ennyiből.
Mostanra kiürült az alap- amit mostanság onnan "átcsoportositanak", az már mind az államadósságot növeli, mert hitelből megy. na ennyit erről.
kereső
@Nyírfa: "hübrisz"- egyre inkább megmutatkozik.
Málna
@kereső: De, válaszolok. Illetve egyelőre csak egyetlen kérdésem van: Akinek nincs, és soha nem is volt tisztességes jövedelme, munkahelye, az miért csinál 2-3-4-5-6 gyereket?
Giovanni Alba
@Málna: "Ezek nem nehezen kezelhető gyerekek. Ezek olyan gyerekek, akik olyan családból jönnek, ahol nem szokás dolgozni, normális életvitelt folytatni. És ezen kívülről senki nem tud változtatni, ha meggebed sem, mert ők maguk nem akarják a változást. Ezek a gyerekek a gyári munkáig sem nagyon jutnak el, nemhogy továbbtanuljanak.
Szerintem a kormány is rég lemondott róluk, csak ezt ugye nem mondhatják ki."
Ezek a te szavaid, igenis a származásukkal van bajod, ez alapján ítéled meg, és el őket. Iványiék nem erőszakkal, hanem szeretettel és odafigyeléssel hatnak rájuk. Megpróbálnak esélyt teremteni a boldogulásukra minden akadályoztatás ellenére. Nekik ez hivatás, elhivatottság, küldetés. Van aki ezt kidobott pénznek látja, én meg az ilyen véleményt vallókat érzéketlen, cinikus alaknak. Nem beszélek magas lóról, gyakorlatilag egy sámlin ülök. Lehet, hogy ezért vagyok közelebb a valósághoz?
kereső
@Málna: Tudod babám, te megmaradtál azon a szinten értelmileg , ahogy megszülettél. Ilyen és ehhez hasonló propagandista megjegyzésekre nem válaszolok.Csicska.
Aki Én
@Málna: 11:48 Általánosságban beszélsz, aztán csodálkozol, hogy aszerint kezelik.
Aki Én
@Málna: 11:51 Amit te itt összehordasz, azt nem lehet nem érteni.
Málna
@kereső: Az én családom soha nem fog szociális segélyből élni, mert mindig dolgozunk, keressük a lehetőségeket. És meg is találjuk. Nem várunk senkire. Te is tanítsd erre a családodat, és akkor meg fognak élni ők is.
kereső
@Giovanni Alba: Ird már meg a nagysasszonynak,, hogy ott az ellenpélda- Cserdi- igenis dolgoznak az emberek, tisztes jövedelmre tesznek szert, nincs bűnözés, a gyermekek mind iskolába járnak. Nem véletlenül mondták azt a történelem tanáraim anno, hogy a történelem során a munka az amely kiemelte az embert az állatvilágból- a munka amely gondolkodásra (önálló) késztet.
kereső
@Málna: Csicska- irtam, ti vagytok azok akiknek csurran-cseppen ( a lehetőségek által)., az meg nem biztos, hogy tisztességes munka.
Málna
@Giovanni Alba: Pontosan leírtam, hogy kikre gondolok. Nem tudom, milyen származásról beszélsz. A romákra gondolsz?
És azt tudod, hogy Iványiék milyen eredményeket értek el?
kereső
@Giovanni Alba: A propaganda szerint a hazai munkahelyeket meg kell védeni, ezért is van a gazdaságvédelmi alap,"- mészáros is abból kapott 800 milliót, ki is rúgott másnap 600 embert.
Málna
@kereső: Látod, egy egyszerű, logikus kérdésre már nem tudsz válaszolni. Gondolkodni kellene, nem csak az érzelmekre hallgatni.
Nyírfa
@kereső: Vissza fog ütni rájuk, hamarabb mint gondolnák. A féltudású, félművelt, unintelligens emberek kivétel nélkül, mindig átlépik a még kontrollálható viselkedés határát, aminek aztán törvényszerűen megvan a maga következménye - kinek mi.
Aki Én
@Málna: Van az ország túlnyomó többsége (ahogy itt is), akik az ezermilliárdos lopásokat kritizálják, és vagytok ti, akik a nélkülözőknek adott forintokat kritizálják, miközben még a lopásokat is mentegetik, helyeslik. Azokról egy qrva szót sem ejtenek.
Szerinted??? Aki ilyen elmebeteg mint mondjuk te is, azzal mit lehet kezdeni, hogyan kell vitázni, érvelni, beszélgetni?
Aki ezt nem látja, vagy nem akarja elismerni, azzal mi a teendő? Miért kéne kíméletesen, tisztességesen bánni az ártalmas hazaárulókkal? Minden valódi demokratikus jogállamban, már évtizedes börtönbüntetésüket töltenék. Vagy azért nem, mert már az első héten elzavarták volna őket.
Málna
@kereső: Kiállsz azok mellett, akik semmit nem tesznek a boldogulásukért, de csicskának nevezed azokat, akik próbálkoznak, akik dolgoznak a megélhetésért?
Málna
@Aki Én: Van az országnak egy része, akik semmi másról nem tudnak beszélni, mint a feltételezett lopásokról. Mániákusan.
Képtelenek másról beszélni, pláne értelmesen.
Lehet, hogy nem kellene erőltetni...
Aki Én
@Málna: ...feltételezett lopás
Na, erről beszéltem. Néha nem lehet eldönteni, hogy ennyire buta vagy, vagy ennyire aljas hazaáruló.

Ez minek minősül a magadfajtánál?
tldr.444.hu/2020/09/07/igy-keresett-rengeteg-penzt-meszaros-az-allam-karara
Málna
@Aki Én: Ládod, mindig ez a téma. Én már unom. Beszéljünk valami másról.
Giovanni Alba
@Málna: Rosszabb a helyzet, mint gondolod. Értem amit írsz, azt nem értem, miért, mi célból írod. Azt mondod, nyugodjunk bele, hogy vannak akik reménytelen helyzetben vannak, és vannak olyan gyerekek, aki ebbe a reménytelen helyzetbe születnek. Szerinted őket le kell írni, mint veszteséget, spongyát rá, felejtsük el. Mások meg úgy gondolkodnak, hogy nem a nemzet gázszerelőjének meg a vejkónak kell segítő kezet nyújtani közpénz milliárdokkal, hanem éppen ezeknek a reménytelen helyzetben élőknek kell reményt és segítő kezet nyújtani. A te álláspontod a saját szempontodból érthető, az én szememben elborzasztó, mert minden társadalmi szolidaritást elutasít. Gondolom lelkesen énekelted te is : Egy vérből valók vagyunk, csak éppen hozzáteszed, hogy megválogatod kivel. Nemzeti összetartás, igaz? Aki itt él, ide született az csak másodrendű, mert aki az "elszakított területen", idegen földön maradt magyar, az az igazi magyar. Mondok én neked valamit. Mindenki annak az államnak az állampolgára alanyi jogon, ahol megszületett. Hogy ezen belül ő milyen nemzetiségűnek vallja magát egészen addig magánügy, ameddig erre hivatkozva nem követel különleges bánásmódot. Az államnak és kormányának nincsen saját jövedelme, a befizetett adókkal gazdálkodik. Jelenleg a felelős gazdálkodást úgy képzelik el, hogy egy veszteségesen működő állami vállalatot átjátszanak egy havernak, közpénzek milliárdjaival megtámogatják, a haver kiveszi az osztalékot a más célra szánt alap terhére, és a kifosztott céget jó áron megvásárolja az állam, irdatlan pénzügyi kötelezettségeket vállalva. De a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására nincs pénz. A közpénz felhasználásába annak a közrendű állampolgárnak, akinek az adójából urizálnak nagyjaink, semmi beleszólása nincs. Értem amit mondasz,és egyre mélyebbre ásod magad ezzel. És igen. Lebegjen előtted a cserdi polgármester harca a felemelkedésért, pedig egy petákkal nem fogadtak volna arra, hogy eredményeket tud elérni. És mégis példát mutat, ahol van akarat és...
Aki Én
@Málna: ...attól, hogy te szellemi toprongy unod, még az a valóság. Bata egy faszkalap vagy, az már rég nem kérdés.
Nem is csodálom, hogy erre nincs mit mondani egy hazaáruló féregnek.
Giovanni Alba
@ómió: Szőnyeg. Szép lenne ha ez lenne ennek a rezsimnek a szemfedője.
Málna
@Giovanni Alba: Igen, azt mondom, hogy vannak reménytelen emberek, akiket elvesztettünk. És hiába öntjük beléjük a pénzt, ez akkor sem változik. Őket le kell írni veszteségnek. Ha nem írjuk le őket, akkor is azok lesznek. Mindenkinek adott a lehetőség a kitörésre, csak rajtuk múlik, hogy akarják-e. Lenne rájuk pénz, de nem ezen múlik, hanem rajtuk.
Az, hogy nincs konkrét beleszólásunk abba, hogy mire költik a közpénzt, az valahol érthető. Hiszen mindenki másra költené. Én valószínűleg nem arra, amire te. Kinek kellene ezt eldönteni?
Én Cserdiről azt olvastam régebben, hogy közmunkásként dolgoznak ott a romák, és Bogdán László nagyon sokat küzdött az ott élőkkel, hogy rávegye őket a munkára. Ez lenne olyan nagy eredmény? Vagy már többet is elértek, amiről nem tudok? Szívesen olvasnék erről, ha tudsz linket.
Málna
@Aki Én: Van más téma is, és az is valóság. Csak te már nem tudsz ebből kijönni, beszűkült a világod. Én meg másról is szívesen beszélek.
csak úgy....
@Málna: "@Aki Én: Ládod, mindig ez a téma. Én már unom. Beszéljünk valami másról. " iratkozz be egy fideszes szabás-varrás tanfolyamra ha itt unatkozol.
www.youtube.com/watch?v=tRSUiTeBjnE
Málna
@csak úgy...: Nem azt mondtam, hogy itt unatkozom, hanem hogy az Aki Én által felvetett témát unom.
Picit próbáljátok már meg értelmezni, amit írok, állandóan magyaráznom kell, hogy megértsétek. Pedig igyekszem egyszerűen fogalmazni.
Aki Én
@Málna: ...buta balfasz vagy, aki a nélkülözők támogatásán kiakad, de a milliárdos lopásról kussol, közben mások beszűkült világáról ugat. Mindezt te, aki a komplett vasárnapját itt tölti.
Hát, ez több mint szánalmas :)
Tényleg ócska, buta troll vagy.
Nyírfa
Tudom már, mire kellenek az új szőnyegek. Ezekben fogják kicsempészni a fidesz vezérkarát, amikor szorul a hurok. :D
Málna
@Aki Én: Szerintem ezt már írtad. Vagy legalábbis hasonlókat...:-)
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Már megint kevés nekem a 2000, már 2020-ban élünk pedig :-D Na szóval. Cserdi polgármestere megmutatta, hogy ahol van akarat és elszántság, ott igenis lehet boldogulni. Keményen meg kellett ezért dolgoznia a fanyalgók és ellendrukkerek miatt. Ezek az emberek is olyan családból jöttek, ahol (szerinted) nem szokás dolgozni, normális életvitelt folytatni. Erre tessék. Jön egy elhivatott ember, és csodát tesz, de a hozzád hasonlók nem örülnek ennek, nem mondják, hogy ezt a példát kell követni, mert ez jó, működik, hanem tovább fújják a bevésődött mantrát az eleve reménytelenekről.Iványinak nem adunk pénzt, a cöfögők meg minden fillért megérdemelnek, hiszen széthordják a nagyvilágban dicsőséges hírünket. Egyértelmes és gondolkodó, jószándékú ember a kormányt nem isteníti és ajnározza, hanem felhívja a figyelmet a hibákra, hiányosságokra. Mert könnyebb akkor korrigálni, amikor még kicsi a baj. Egy öntelt, beképzelt vezető viszont ezt okoskodásnak, rágalomnak veszi, összeesküvést vizionál, és alaptalanul azonosítja magát a nemzet egészével. Ha a minielnököt kritikával illetik, akkor Magyarországot támadják, ha az ország fegyelmezett összefogással, akár áldozatok árán sikert ér el, akkor az őfőméltósága diadala. Ez meglehetősen gyomorforgató, nem értem, miért vagy ezért annyira oda. Talán még a röhejes békemeneten is ott voltál az első sorban.
Málna
@Giovanni Alba: Igen, ezek az emberek olyan családból jöttek, ahol nem szokás dolgozni. Bogdán maga nyilatkozta, hogy keményen kellett harcolnia velük, hogy rávegye őket a munkára. Én örülök annak, ha dolgoznak, de az lenne az igazi, ha a piacon tudnának elhelyezkedni és nem közmunkásként tennék. Ez is jobb a semminél persze. Remélem, így marad ezután is.
Ne találgass folyton velem kapcsolatban, szorítkozzunk a tényekre és a témára...:-)
ómió
@Clavigo:Megint napszúrást kaptál, zakkantfi? Nem lesz ez sok a krónikus agyhiányod mellé?
Málna
@Giovanni Alba: Ezt most miért küldted?
ómió
@Giovanni Alba: Ilyen andalító bolsi álmokba ringatod magad? Néha azért tarts önébresztőt is!
Giovanni Alba
@Málna: Most akkor eleve reménytelenek és jobb lenne leírni őket, megfeledkezni róluk, vagy előtted a példa, hogy lehet másként is hozzáállni? A tények azt mutatják, hogy nincsen kialakult értékrended, a hozzászólásaid nem alkotnak rendszert, magyarán összevissza beszélsz, egyszer így, egyszer úgy. A bizonyítékokat figyelembe sem veszed, ha nagyon megszorongatnak, akkor jön "a nagysága a pamlagra alélva: Mindig ez a téma. Én már unom. Beszéljünk valami másról."
És még mindig nem személyeskedek. Nehéz megállnom, az igaz.
csak úgy....
@Málna: csak nem azt várod el tölünk,hogy a kedvenc humoristádat több szólamban hozsannázzuk ? jobb körökben (live) ne is említsd,hogy viki a lieblinged mert kiröhögnek.
Giovanni Alba
@Málna: Azért küldtem, mert kérted. Már elfelejtetted?
Én Cserdiről azt olvastam régebben, hogy közmunkásként dolgoznak ott a romák, és Bogdán László nagyon sokat küzdött az ott élőkkel, hogy rávegye őket a munkára. Ez lenne olyan nagy eredmény? Vagy már többet is elértek, amiről nem tudok? Szívesen olvasnék erről, ha tudsz linket.
Aki Én
@Giovanni Alba: ...heeee??? ezt láttad?
Vicces, mikor egy fideszes tolvajokat védő idióta beszél ,,piacon való elhelyezkedésről" :)
csak úgy....
@Málna: "@Giovanni Alba: Igen, ezek az emberek olyan családból jöttek, ahol nem szokás dolgozni. "
mondjuk te sem szaggatod az istrángot,sikari barátunkat nem is említve! ti is "olyan" családból?
Málna
@Giovanni Alba: Ez nem pénzkérdés. Akarat kérdése. Lehet őket noszogatni, ahogy Bogdán is tette, tudtommal közmunka is van. De miért kellene ehhez az a rengeteg pluszpénz?
Nekem kialakult értékrendem van - persze lehet rajta finomítani tapasztalás vagy logikus érvelés által. Nem tudom, miért gondolod, hogy össze-vissza beszélek, de ha konkrétan megmutatod, akkor szívesen elmagyarázom, hogy mit értettél félre már megint.
Málna
@Giovanni Alba: Átfutottam a linkedet, de ebből nem tudtam meg többet. Nem erre voltam kíváncsi.
legott
Egy szőnyeg cirka 17 millió?!
Ez nyilván nem az igényességről szól.
Aki képes fehér festékkel lefestetni egy festőművész által festett képet, abban SEMMI igényesség, kulturáltság, szépérzék, tisztelet nincs.

Orbán csak és kizárólag ónkényben gondolkodik.
Te minek neveznéd azt az embert, aki mindig mindent önkényesen old meg?
Málna
@csak úgy...: Nekünk nem is kell dolgozni. Megélünk a hobbinkból.:-)
kereső
@Málna: 11:59 Én nem tanitom a családomat- mert ők tanultak. Phd.Mond ez neked valamit- és nem lópikula szakon- hanem természettudomány. Szóval - én megadtam az alapot ahhoz, hogy megéljenek. Igaz- nem az itthoni fizetésből, mert egy tud.fokozattal biró- négy nyelvet beszélő (kell, ,mert azokon ir cikket-ill. tart előadást Londontól NewYorkon át sokfelé a világban)itthon nem kap tisztességes fizetést, ha nem nyal. Én pedig önálló!!! gondolkodásra és egyenes gerincre tanitottam és mutattam példát.. Igaz nem feltételezted -hogy igy van.Minek nézed te az itt azokat, akik szóba állnak veled? Segélyből élőknek??Te öntelt liba.
Nyírfa
Málnához a Farkas Flóri való.
Szerintem törődjetek bele, hogy Málnát elveszítettük! :D
kereső
@Málna: 12:18. Tudod arany anyám, az amit te mivelsz munka cimén- itt lebzselsz nap hosszat, azt had ne minősitsem már munkának. Most majd jössz azzal, hogy én is. Tudod-tehetem, A magam ura vagyok immár 16 éve- magam parancsolok magamnak, és értéktermelést végzek. És igen kiállok azokért, akiket ez a hatalom rugdos, és legszivesebben eltüntetne. Talán elgondolkodhatnál azon, hogy ezek az emberek!!,gyerekek nem segélyre szorulnának elsősorban, hanem lehetőségre a kitöréshez, hogy ne azt kelljen csinálniuk ami már a harmadik generáció átka- tanulás, és munka hijján az életük az enyészeté. És nem igaz, hogy nincs rá igényük. Lenne- ha kapnának lehetőséget, és folyamatosan, nem csak fellángolt kampánnyal. Rohadt nagy munka- és sok pénz kell hozzá, meg elkötelezett segitők(nem farkas flóriánok, meg hegedűs zsuzsák).
csak úgy....
@Málna: orbán egy tudálékos és pénzéhes képzetlen karrierista ,erre vótá kíváncsi!?
Aki Én
@kereső: Akkor lesz öntelt, ha már nem tud mit mondani a tényekre. Akkor jön a ,,jól meg mondtam neked, mert én tudom" című darab.
kereső
@kereső: Volt egyszer egy miniszterelnök, aki azt mondta-és vallotta:" Több lehetőség lenn, több felelősség fenn".Na ez aztán nem tetszett az újgazdagoknak, a vadprivatizáción , meg az állam csecsén meggazdagodóknak, és ősellenség lett.
csak úgy....
@Málna: 13:26 -mint a nimfomániás örömlyány?
Málna
@kereső: Tudod, kesergő, én is a magam ura vagyok, megtehetem, hogy egész nap itt lebzselek, ha épp úgy tartja kedvem.
Mindenkinek adott a lehetőség, hogy tanuljon, dolgozzon - ahogy írod, a te családodnak is. Mindenkinek. Valaki keresi és él a lehetőségekkel, más meg nem. Már ne is haragudj, de baromság, hogy nincs tanulási lehetőség. Már miért ne lenne? Ezt igazán elmagyarázhatnád.
Meg azt is, hogy miért szül valaki biztos háttér nélkül sok gyereket...:-)
kereső
@Málna: Édeske, én nem kesergek- a magam sorsa miatt nincs rá okom. Én, ha megengeded dühöngök és hányok az ilyen libáktól ,mint te is, meg a többi kitartottja orbánnak. Normálisan, józanul gondolkodó ember, akibe szorult egy kis empátia, aki rendelkezik egészséges önértékeléssel, és gerinccel- az nem lehet orbán hivő. Az csak egy fideSS-es. Ma Magyarországon a becsületes, tisztességes emberek nem fideSS-sek.Ez a választóvonal .Nem a bal-meg a jobb.
kereső
Akkor pontositsuk már a cimet. Mivel a Nádorfehérvári terem és a hozzá tartozó termek orbán kiköltözése után kövér rezidenciája lett, ezért aztán a puritán házelnökünk részesül abban az öröben, hogy bttó. 170 milliót érő szőnyegen tengetheti napjait az ország házában. Az ország házában???
Málna
@kereső: Kapok értelmes választ a kérdéseimre is, vagy csak keseregsz és dühöngsz tovább?
Nyírfa
@kereső: 14.12

" Ma Magyarországon a becsületes, tisztességes emberek nem fideSS-sek.Ez a választóvonal .Nem a bal-meg a jobb. "

Abszolút!
Málna
@kereső: Éhező gyerekekről beszélsz, de nem tudsz példát hozni.
Azt mondod, nincs tanulási lehetőség, de nem tudod megindokolni, hogy ez mit jelent.
Nem válaszolsz arra, hogy miért születik annyi gyerek a nyomorba.
Azt mondod, hogy a külföldön élő gyerek nem tud hazalátogatni.
Hülye libának nevezel, pedig értelmes kérdéseket teszek fel neked, amire te nem tudsz válaszolni.

Olyan dolgok miatt keseregsz és dühöngsz, amik nincsenek, csak a te fejedben léteznek.
Aki Én
@Málna: Választ vársz a hülyébbnél hülyébb kérdéseidre, ez jó :)
Aki Én
@Málna: ...egyszerű kérdés volt ez is:

Ez minek minősül a magadfajtánál?
tldr.444.hu/2020/09/07/igy-keresett-rengeteg-penzt-meszaros-az-allam-karara
Giovanni Alba
@Nyírfa: No passaran!!! Nem Attis énekelte-e még lázadó korában, hogy "a reményt soha fel ne add" ? Mert ugye hogy "kölyköd voltam, véredből lettem, kölyköd voltam, nem értettél engem". Aztán jöttek a mulatós nóták meg az UFÓ-k, ez az atis nem az a Pataki Attila.
Giovanni Alba
@Málna: Mondd, mire voltál kíváncsi? Kíváncsisággal telve hallgatlak. Szerintem Cserdi honlapján ott van minden fontos tudnivaló. Ha komolyan érdeklődsz, akkor próbálj meg utánanézni téged érdeklő dolgoknak. Én megadtam a kezdő instrukciókat. Vedd a kezedbe a sorsodat, ne a sült galambot várd, dolgozz meg a tudásért. Kérded, miért mondjuk azt, hogy nincs tanulási lehetőség. Nos, ez egyszerűen azt jelenti, hogy nincsen tanulási lehetőség, ugyanis a családbarát kormány szerint kis falvakba nem kell kislétszámos oktatás, ott van a körzeti iskola, alig néhány kilométerrel arrébb. Ami ugye oda-vissza számolandó, a hét öt napján. Feltéve, hogy el lehet jutni oda, hiszen a gazdaságtalan buszjáratokat sorra számolják fel, racionalizálás címen. Tehát az iskolát megszüntetjük, a közlekedést ellehetetlenítjük, és szerinted minden a legnagyobb rendben, mert ugye miért nem költöztek még fel Pestre? Ha erre azt mondom, hogy buta vagy, rosszindulatú és cinikus, akkor ez nem személyeskedés -ne vedd sértésnek- ez csak higgadt ténymegállapítás. Javasolnám továbbá az értő olvasást, mert úgy tűnik, van néminemű hiányosságod ezen a téren. Kereső nem azt mondta, hogy a külfödön élő gyerek nem tud hazajönni. Tudni tudna, csak éppen itthon messze nem kapná meg azt a lehetőséget és elismerést, amit külföldön elért. Vajon miért mondja a felsőoktatásban tanulók (sőt, mára már a középiskolások is) túlnyomó többsége, hogy tanulmányai végeztével külföldre megy? Most ne gyere a mesével, hogy valamikor régen csak az lehetett mester, aki külföldön is szerzett szakmai tapasztalatokat, mert most kimennek, még megtanulnak ezt-azt, de egyszerűen nem akarnak visszajönni egy olyan helyre, ahol nem képesek megbecsülni a tudást. Van egy archív kép a fiatal kövérről, aki akkoriban még csóró egyetemista volt, ahol a Parlament előtt ül a járdán, nyakában tábla, amin valami ilyen felirat olvasható : Egy demokráciában a tanár fizetése magasabb, mint a rendőré. Diktatúrában ez fordítva van.
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Nagyon kevés a 2000. Annyit akartam még írni, hogy hihetetlen, mennyire meg tud változtatni valakit a pénz és a hatalom. És nem jó irányba.
Nyírfa
@Giovanni Alba: grincs szokta mondani, hogy a vaknak hiába is magyarázod, hogy kék az ég. A pszichológusok vakablakként határozzák meg a tudat fel nem ébredt részét. A primitív ösztönemberek bírnak a legtöbb vakablakkal, jaj annak az országnak, amely élére ilyen vezető áll.

Amúgy Patakival nem az a bajom, hogy hozzák-viszik az ufonauták, hanem, hogy nincs önkontrollja. Mint ahogy Orbánnak sincs. Azok a fránya vakablakok!
Málna
@Giovanni Alba: Arra lettem volna kíváncsi, hogy tudsz-e többet Cserdivel kapcsolatban, mint én. Nem tudtál. Nem érdekel a téma, neked ajánlottam fel, hogy javíts ki, ha rosszul tudok valamit, de nem éltél vele. Ami engem érdekel, annak utánanézek, nem tőled fogom megkérdezni, abban biztos lehetsz.
Iskola mindenhol van elérhető távolságban, a közlekedést pedig ehhez igazítják. Mondanám, hogy hozz példát az ellenkezőjére, de gondolom, úgyis hiába...
A kommented második fele sajnos totális félreértésen alapul, én nem hazajövetelről beszéltem, csak látogatásról. Nem is értem, hogy érthetted ennyire félre. Kereső a tegnapi kommentjeiben is állított olyan dolgokat, amelyeknek a fele sem igaz. Erre kérdeztem rá újra.
kereső
@Málna: 14:26. Mivel nem volt időm- dolgozni is kell időként, csak most jutottam oda, hogy elolvassam, mi is van az én fejemben és gondolataimban. Időközben agykurkász is lettél, nem csak liba és helikoffer( annyira bugyutának ne nézz, hogy nem veszem észre a burkolt sértést). Na akkor nézzük:
Éhező gyermekek- nem, nem a debreceni ételosztókat hozom fel példának, hanem a saját kormányod rendelkezését. Ha nincs éhező gyermek Magyarországon, akkor miért is vannak a kormányod szerint rászoruló gyermekek, akik ingyen kapják az óvodában az iskolában az ételt. Hiszen ezzel szoktak dicsekedni, hogy mennyi gyermek kapja ingyen az ételt.
Nincs lehetőség a tanulásra- az én fejemben lévő gondolatok szerint. Tényleg nincs- mert még ha elvégzi is az általános iskolát egy zsákfaluban a gyermek, onnan bejárni az estlegesen 50+ kilométerre lévő iskolába - pénzkiadást jelent. A családi büdzsé meg nem biztos, hogy elbirja. És ha mégis- akkor olyan irtózatos hátránnyal indul a többiekhez képest, hogy előbb-utóbb lemorzsolódik-és megy árkot kapirgálni ha van közmunka.
Más, digitális oktatás: a közoktatásban tanulók kb. 10%-a tünt el a rendszerból- mondja az oktatási államtitkár, és nem érti. Nem ,veled együtt nem érti- hogy nincs eszköz a tanuláshoz- nincs tablet, nincs ócska asztali szgép, okos teló meg még úgysem , nincs esetlegesen áram, internet- mert inkább enni kell.
Aztán mi is van még az én fejemben? Ja- az is csak az én fejemben létezik, hogy a játványügyi védekezési alap 633 milliárdjából a fürkészek és portyázók 300 milliárdot szórtak ki az ablakon használhatatlan eszközökre.
Meg az is csak az én fejemben létezik, hogy elfogyott a hazdaságvédelmi alap 1345,5 milliárdja. folytatom...
Málna
@kereső: Elég, ha a kérdéseimre válaszolsz. Ugye nem kell többször feltennem őket?
kereső
...Ebből kapott mészáros 800 millát a többi apró cseprő milliárdocskák mellé, ami után kirúgott 600 embert.Az hatszáz család.Milyen nemes gesztus.
Ebból költöttek a vadászati kiállitásra 161 milliárdot. Ebből kaptak az egyházak templom felújitásra milliárdokat, a külhoni a kárpátaljai orvosok bérkiegészitést, a kenyai, meg közel keletiek (egyházak) szintén milliárdokat- és alap elfogyott. Elfogyott úgy, hogy a tényleges bérköltség támogatás nem éri el a 70 milliárd forintot.Meg is szüntették- mert nincs több pénz az alapban. Mindazzal együtt, hogy aide csoportositották át a munkanélküli allapba befolyt- dolgozók/vállakozók által befizetett összeget- 423 milliárd forintot.
Nincs szegénység Magyarországon- akkor miért is van "ingyen tankönyv" ???- ami azért egy jó nagyadag csúsztatás-hiszen nem örökbe kapja a gyermek. Vigyázni kell rá, mert év végén vissza kell adni. Ha belefirkált a gyermek- akkor igy járt a szülő, ki kell fizetni. Ja- nincs szegénység Magyarországon? Azért dobta meg az Eu Magyarországot +3milliárd EUR-val, mert az ország fele az európai átlag felénél alacsonyabb életszinvonalon él. Ezek persze mind, csak én fejemben létező dolgok- nem a hülye tények, ami elől úgy futtok, mint akit kergetnek.

Na és akkor már csak azt mond meg nekem, ha már agykurkász is lettél- mit súgnak, bonganak, zsonganak,zümmögnek még a fejecskédben a hangok velem kapcsolatban?

Azért nem bizd el magad, mert nem igazán érdekel a véleményed.Nem te vagy az az ember, akinek adok a véleményére.
kereső
@Málna: Ja, azt is kérdezted, miért csinál 4.5.6,,,, gyereket. Oktatás és kulturálódás-felvilágositás hiánya. Miért is van az, hogy Cserdiben a lányok tanulnak, nem gyereket szülnek 14 évesen?? Középiskolába járnak, álmaik vannak-hogy mik szeretnének lenni,
Most pedig ilyesmit már ne is várjunk az egyházi iskolától. Ha csak azt nem, hogy bűn a xexuális élet- és ez csak akkor helyénvaló, ha családalapitásról van szó.
Málna
@kereső: Akkor mégiscsak elismered, hogy nincs éhező gyerek az országban, hiszen az állam, az önkormányzat ad enni a szülők által elhanyagolt gyerekeknek.
Ha valakinek nehézséget okoz bejárni naponta az iskolába, akkor neki találták ki a kollégiumot.
A digitális oktatás miatt csak az esik ki a rendszerből, aki amúgy is kiesett volna. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Furcsa, hogy az ingyen tankönyvet szerinted a szegénység miatt adják. Akkor csak a szegények kapnák ingyen, nem gondolod? Nekünk egyébként nem kell visszaadni, megtarthatjuk, amit kapunk.
A többi kérdésemre még mindig nincs válasz?
kereső
Nem érti- a szentségnek sem érti. Kár belé az idő, a szó! @Málna: Mi volt a többi kérdésed, nem akarom visszakeresni. Azóta itt lebzselsz és várod, hogy válaszoljak? Ezek szerint ti is rászorulók vagytok az ingyen könyvre. remélem az étkezésért sem fizettek.
kereső
És szól mindenkinek- az egyik ötödik osztályos tankönyv lapjait annak a művészeti iskola tanulóinak rajzai, festményei ékesitik , amelyet a L Ritók Nóra által vezetett Igazgyöngy Alapitvány tart fenn- a halmozottan hátrányos gyermekek számára Borsodban. Ettől az iskolától vonta meg orbán most 7 millió forintot,/ez a támogatás fele/, jövőre 14 milliát- mert nincs belőle haszon.
Az Oltalom Alapitvány iskolái eddig évente 34 milliós támogatást kaptak. Ennek a felét vette el idénre orbán, jövőre az egészzet . És ezen az összegeken vannak itt egyesek kiakadva- miközben röpködnek száz milliók, és milliárdok a zsebekbe. Ja az nem is igaz. Az csak az én fejemben létezik- hogy lopnak,.
Málna
@kereső: Ja, hogy megint más tehet róla, hogy ők nem érzik a saját bőrükön, hogy nem jó nyomorban felnőni. Merthogy az, aki most szüli a sokadik gyerekét, már ő is így nőtt fel. Nekik külön könyörögni kell - ahogy Bogdán is tette - hogy ne így csinálják, mert ők maguk nem látják, hogy lehet ezt másképp is.
Málna
@kereső: Nem, azóta már elmentem vásárolni és ebédelni az Ikeába.:-)
Mindenki ingyen kapja a tankönyvet, nem csak a rászorulók. Nem tudtad?
Giovanni Alba
@Málna: Nagy a hangod amikor számonkérőszéket játszol, de valahogy elsunnyogod, hogy mindentudásod tárházából egy morzsát kiszórj. Ostobaságot Írtál Cserdiről, kértél valami bővebbet. Megkaptad a település honlapját, erre kijelented, hogy te már mindezt tudtad, és különben sem érdekel, és amennyiben mégis érdekel valami, annak utánanézel. Akkor figyelj, erre mondom hogy összevissza beszélsz. Talán elkerülte nagybecsű figyelmedet (talán elcsúszott a szemellenző, vagy nem olvasol, csak írsz) feltettem egy kérdést, amire "elfelejtettél" választ adni. Megismétlem tehát : Hol vannak az augusztus 20-i tűzijátékra félretett milliárdok? Mire költötték el?
Ha személyeskednék, akkor hattyúnak neveznélek. Ugyanis fehér is, szárnya is van, ezért angyalnak képzeli magát, pedig valójában egy buta liba. De egyelőre még nem nevezlek hattyúnak, de úgy néz ki, ennek is eljön az ideje, nagyon küzdesz érte. A legszebb az egészben, hogy amennyit tudsz rólam, attól akár egyetemi oktató is lehetnék, aki egy zsákfaluból, egy putriból küzdötte fel magát.
kereső
És akkor még egy dolog, ami csak az én fejemben létezik- mert nem lopnak.
Az OLAF a magyarországi projektek 70%-nál tárt fel szabálytalanságot (2015-2019 közötti időszakról van szó!!!). Ez az országnak/orbánéknak kifizetett összeg 3,9 %-nak visszafizetését eredményezi=210 milliárd forint.
Málna
@Giovanni Alba: Nem beszélek én össze-vissza, és Cserdivel kapcsolatban is egyértelmű volt a kérdésem, csak összetett mondatokat írok, néha nehéz értelmezni. Egy egyetemi oktatónak azért nem hiszem, hogy nehezére esne...:-)
A nem ide tartozó pluszkérdéseken azért siklottam át, mert előbb az adott témát szerettem volna kibeszélni.
Nem tudom, hova tették a tűzijátékra szánt milliárdokat.
Nem igazán érdekel, hogy minek nevezel - voltam én már itt minden - és az sem izgat, hogy te ki vagy.
Giovanni Alba
@Málna: Nagyszerű, akkor tovább léphetünk, magunk mögött hagyván a dilemmát, minek is nevezzelek. Térjünk vissza összevissza beszédedhez, mert én továbbra is állítom, hogy beírásaid alapján nem rajzolódik ki egy szilárd értékrend. Attól függően váltogatod a szót, hogy éppen mennyire érzed magad sarokba szorítva. Nem, ne vedd fel az ártatlan áldozat pózát, rosszul áll neked. Néhány példát is említek. Szerinted a pénzeszközök felhasználásával minden a legnagyobb rendben, a korrupció, ügyeskedés csakis rosszindulatú feltételezés. Ugyanakkor határozott magabiztosságodat cáfolva kijelented, hogy fogalmad sincs, a tűzijátékra félretett milliárdok sorsa mi lett. Mintha nem is érdekelne, miközben a hátrányos sorsú, kilátástalan helyzetben lévők megsegítésére sajnálod azt a nem egészen 25 milliót. Nem látsz te itt némi disszonanciát? Cserdivel kapcsolatban feltettél egy kérdést, válaszul elküldtem a település honlapjának linkjét, mire fölényeskedve közölted velem, hogy ezt te már mind tudtad, valami többre vágysz. Valószínűleg a tárgyhoz nem tartozó pluszkérdésnek vélve siklottál el amellett a kérdésem mellett, miszerint mire is vagy konkrétan kíváncsi? Persze ajánlottam azt is, hogy nézz utána a téged érintő kérdéseknek, mire kioktattál, hogy eddig is ezt tetted. Akkor most megkérdezem, mit is akartál tőlem megtudni Cserdivel kapcsolatban, ha úgyis ugyanazokhoz az információs forrásokhoz férünk hozzá mindketten? A hozzászólásaidat nem az összetett mondatok miatt nehéz értelmezni, hanem a koherencia hiánya miatt.
": Arra lettem volna kíváncsi, hogy tudsz-e többet Cserdivel kapcsolatban, mint én. Nem tudtál. Nem érdekel a téma, neked ajánlottam fel, hogy javíts ki, ha rosszul tudok valamit, de nem éltél vele. Ami engem érdekel, annak utánanézek, nem tőled fogom megkérdezni, abban biztos lehetsz"
Akkor újra megkérdezem. Ha ezt írtad, márpedig ezt írtad, akkor miért kérdeztél engem Cserdivel kapcsolatban? Hiszen egyrészt nem érdekel a téma, másrészt ha érdekelne, magad néznél utána...
csipetke
Ezüstszálakból van a szőnyeg,vagy mi a túró?Nyakig van a sz@rban a költségvetés,ezek meg urizálnak ezerrel. 20 milliárdért irodabútor, a 2 éves autók cseréje még puccosabbra,sok-sok milliárd sportra,és még lehetne sorolni napestig a felesleges kiadásokat. Kövér elvtársnak kicsit olcsóbb szőnyegre má' rá se lép?
Málna
@Giovanni Alba: Nem veszek én fel semmilyen pózt, igazán készségesen próbáltam eddig is segíteni neked, hogy megértsd, amit írok. Mondjuk az meglep, hogy ennyit kell magyaráznom. Na kezdjük:
"Szerinted a pénzeszközök felhasználásával minden a legnagyobb rendben, a korrupció, ügyeskedés csakis rosszindulatú feltételezés." Nem mondtam ilyet, hogy minden rendben van. Nem tudhatom, ahogy ti sem. Amit pedig nem tudunk, azt csak feltételezhetjük.
Nem, tényleg nem érdekel, hogy hova tették a tűzijátékra szánt pénzt. És tényleg nem látom értelmét, hogy pluszpénzt adjanak a hátrányos helyzetűek oktatására. És nem érzem, hogy ez a két gondolat ellentétes lenne.
Cserdivel kapcsolatban tettem egy megállapítást, miszerint semmi nagy dologról nem tudok ott, csupán hogy pár roma közmunkásként dolgozik. Majd azt kértem, hogy ha te másképp tudod - ennél nagyobb dologról van tudomásod - akkor oszd meg velem. Erre elküldtél egy linket, amiből az derül ki, hogy ott valóban közmunkások dolgoznak.
A téma tényleg nem izgat különösebben - ha így lenne, utánanéznék - én már csak reagáltam valakire, aki ezt felhozta. Lehet, te voltál, nem tudom, most nem nézem vissza.
Szólj nyugodtan, ha még mindig nem világos valami.:-)
volvós
@Málna: Tegnap 13:02-kor kezdtél " pofázni " ma 12:28-ig egyfolytában, és ekkor feltetted a kérdést :
..." Beszéljünk valami másról "...
A kurvákről ??? Hogy van anyád és te, a rozoga fidesz patkány ???
De most is gép elött vagy ( ma 22:50 ), ezért vagy ennyire agyilag zokni, aki csak a f... tudja sz...ni !!
Giovanni Alba
@Málna: Kicsit késő van, de mindegy. Egyáltalán nem világos nekem, hogy a nyilvánvaló csalások, pénzeltüntetések, magánzsebbe vándoroltatás neked csak feltételezés. Az sem tűnt fel, hogy amikor az unió csalás elleni hivatala vizsgálódni kezdett a nemzet vejének közvilágítási projektjével kapcsolatban, akkor villámgyorsan visszafizették az uniós támogatást, hogy a vizsgálat okafogyottá váljon. Az a pénz közpénz volt. A befizetett adókból befolyt pénz, amit bármi másra is lehetett volna költeni, például az oktatásra. Mi nem tudható arról, hogy a munkahelyvédelmi alapból Mészárosnak átutaltak 800 millió forintot, és úgy megvédte a munkahelyeket, hogy kirúgott 600 embert? Ez sem éri el az ingerküszöbödet? Találgatás meg feltételezés? Én meg azt mondom, hogy funkcionális analfabetizmus részedről. Nem érdekel, hogy hová lett az a pár milliárd forint, de a cca. 25 millióra már felkapod a fejed, mert azt ugye feneketlen kútba öntjük. Az államilag támogatott foci meg csak úgy ontja a sikereket. Cserdi története a te interpretációdban valami szánalmas kis vergődés. Szerintem meg tudatosan próbálod magad mellé, a sárba lerángatni azt a példaképet, akit inkább követni kellene. Pár roma közmunkásként dolgozik. Ennyire aljas nem lehetsz. Te tényleg elolvastad ezt?
"Cserdi nemzetközi ismertségű, többségében cigányok által lakott, 411 lakosú település. Hírét annak a mintaadó programjának köszönheti, amit polgármestere és a falu közössége felépített, és 2006 óta fenntart (bűnözés megszüntetése, felelős gyerekvállalás, munkanélküliség megszűnése, közmunka programból munkaerőpiacon elhelyezkedés). A falu keresőképes lakosságának nagy része jelenleg még közmunka program keretében, mezőgazdaságban dolgozik (2016-ban 82 fő, 2017-ben 45). 2016-ban 134.465 kg zöldséget termeltek meg (hagyma, fokhagyma, burgonya, paprika, paradicsom)."
Erre mondod lesajnálón, hogy pár roma közmunkásként dolgozik?
SystemError
Az éhező gyerekektől pedig megvonja a támogatást ez a zsebes tolvaj, gyilkos patkány..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.