A debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegye fenntartásában működő Szent József általános iskola, gimnázium, szakgimnázium és kollégium új óvodával bővül, az intézmény alapkövét csütörtökön helyezték el Debrecen józsai városrészében.

Félmilliárd forintból épül római katolikus óvoda Debrecenben
Fotó: Pixabay

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere fiatalos, gyarapodó közösségnek nevezte a városrészben élőket, amit az is bizonyít, hogy az óvodák százszázalékosan telítettek.

Azt mondta,

az egyházi szervezetek nagy intézményfenntartók a városban, számos óvodát és iskolát működtetnek, amivel az államtól és az önkormányzattól vállalnak át feladatokat.

Ugyanakkor a város is kiemelt gondot fordít a gyerekekre, a Debrecen 2030 fejlesztési programban több mint tízmilliárd forintot költenek bölcsődék és óvodák felújítására, illetve építésére, csupán ebben az évben 1,3 milliárdot fordítanak ilyen beruházásokra – ismertette.

Papp László bejelentette, hogy az önkormányzat egy hagyományos és egy konténeres bölcsőde építését is tervezi egy-két éven belül a józsai városrészben.

Balázs Ákos (Fidesz-KDNP) alpolgármester hozzátette: a Józsán élők száma évről évre növekszik, és a legtöbb gyerek is ebben a városrészben születik Debrecenben.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyés püspök az óvoda alapkövének megszentelésekor azt mondta, "a keresztények feladata, hogy lélekként legyenek jelen a világban".

Az egyház nem azért tart fenn intézményeket, hogy másokkal versenyezzen, vagy mert üzletet lát benne, hanem, hogy "hirdessék az evangéliumot, hogy Isten szeret bennünket, és ezt kell megismertetni a kicsikkel is"

- hangoztatta a püspök.

A debrecen-józsai római katolikus óvoda 460 millió forintos beruházása egyházi forrásból, illetve az önkormányzat 115 millió forintos támogatásából épül fel. Az intézmény 2021 szeptembertől fogad gyerekeket, a négy csoportban 100-120 gyereknek biztosítanak elhelyezést – jelezte Béres Nándor egyházmegyei gazdasági igazgató az MTI érdeklődésére.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ki kell nevelni a debreceniek jövendőbeli fideszszavazóit.
""Egyházi és önkormányzati pénz"". Akkor az csak VOLT közpénz. Mára a papok zsebpénze lett.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Hát, ha már a bolsi pártüdülők kora lejárt...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.