„Eredménytelen tárgyalások esetén legkésőbb 2020. szeptember 21-étől határozatlan időre sztrájkba kezdünk” – üzenték.

Forró ősz: bejelentették sztrájkköveteléseiket a színművészetis dolgozók

A Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói 2020. szeptember 9-én benyújtották sztrájkköveteléseiket a kormányhoz – írta a Népszavához eljuthatott közleményében az intézmény.

Mint fogalmaznak, a rájuk erőltetett Alapító Okirat és SZMSZ „olyan mértékben sérti egyetemünk autonómiáját, hogy ez előbb vezetőségünk és szenátusunk lemondását eredményezte volna.” Mivel megítélésük szerint ez sérti a munkavállalók érdekeit is sértik, ezért sztrájkkészültségbe helyezték magukat. Az alábbi követelések teljesülését szeretnék elérni:

Garantálják az alkotás, az oktatás és az egyetem szabadságát!

Állítsák vissza a szenátus modellváltás előtti jogköreit!

Az egyetem belső működését önrendelkező, demokratikus úton, a szenátuson keresztül az egyetemi közösség határozhassa meg!

Az egyetem rektorát, intézetvezetőit, osztályvezetőit demokratikus úton, a szenátusi képviseleten keresztül az egyetemi közösség választhassa meg!

Garantálják, hogy nem csökkentik az egyetem pénzügyi forrásait!

„Eredménytelen tárgyalások esetén legkésőbb 2020. szeptember 21-étől határozatlan időre sztrájkba kezdünk.

– zárul a tájékoztatás.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Remélem mind többen csatlakoznak a tüntetőkhöz.
Had akadjon a maffia hívők torkán az a kávé...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ronin2
"Garantálják, hogy nem csökkentik az egyetem pénzügyi forrásait!

„Eredménytelen tárgyalások esetén legkésőbb 2020. szeptember 21-étől határozatlan időre sztrájkba kezdünk."
Hmmm...
Aztán kinek mennyi tartaléka képződött?
Mert egy sztrájk nem kicsit terheli meg a vékonyabb pénztárcákat.
Nálunk nincsenek szakszervezetek,melyek ezen helyzetekben kéne hogy segítsék a sztrájkolókat.
Ui:- mégis mi történik,ha sztrájkba lépnek?
Kimarad egy évfolyam,vagy mi??
Namely
Hát ez nagyon jó! Sztrájkolnak? :D
Nézzük csak: a színházak keményen veszteségesek, a kutya sem kíváncsi rájuk, a filmeket az állam pénzeli.
Tehát ez így lesz jó a költségvetésnek.
A Kormány helyében popcorn, üdítő és minden nap mennék ki a csepűrágókon röhögni...
Béla333
Remélem a többi szakszervezet már el is kezdte szervezni a szolidaritási sztrájkot...
Béla333
Remélem mind többen csatlakoznak a tüntetőkhöz.
Had akadjon a maffia hívők torkán az a kávé...
legott
Eddig hiányzott a szikra.
Talán ez lesz az a bizonyos szikra...
verőce21
Egy a lényeg, hogy ez az egyetem is a Magyar Állam tulajdona. Mi magyarok (3 szor 2/3 ról beszélek), mi döntjük el ki vezesse az intézményt, mi döntjük el, milyen szellemiségü legyen, mi döntjük el, ki érdemes arra, hogy ott hallgató legyen, mi döntjük el azt hogy az Államunk ellenségeit ne melengessük kebelünkön.
Ők eldönthetik, hogy ezen feltételek mellett akarnak-e ilyen intézményben tanulni, avagy sem. A most felmondott vezetőik csináljanak egy privát szinitanodát, és ott mehet az alkoholgőzös, kábszeres genderképzés.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csak úgy....
@Shikari: a gyogyi munkakerülö szerint! ezt tedd mindíg hozzá tibim!
Clavigo
@Shikari: A qrva @nyád a patkány,,,aki a világra szart egy ilyen selejtet,,,aki megellett téged a Duna -delta nádasában,,te koszos oláh,bozgor...
csak úgy....
@Shikari: a te beteg agyad,valahol az 50 es években a "dicsö" rákosi korszakban kóborol.
ómió
Pedig úgy hírlik, a felsőoktatás senkinek nem kötelező! Hát, élni kéne ennek tényével!
Béla333
@ómió: 14.00
A maffia módszereit sem kötelező elfogadni.
Lopni sem kötelező, mégis lerabolja az országot a Fidesz maffia!
Hülyének, aljasnak lenni sem kötelező, hát élni kellene ennek a tényével!
ómió
@Béla333: Hülyének, aljasnak lenni sem kötelező? De akkor miért vagy az? Bolsiként más nem lehetsz? Ami meg a lopni, lerabolni kritériumokat illeti, azok akkor teljesütek "maradéktalanul", amikor az efftársaid még a 90-es években szétloptak (bocsi: "szétprivatizáltak"!) több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont", miközben az efftársi milliárdosok tömött sorokban masíroztak elő a "szőnyeg alól", meg, amikor az efftársak 8 év alatt, 2010-re úgy növelték meg 14000 milliárddal a 2002-es 8000 milliárdos államadósságot hogy azon semmit nem vettek, semmit nem építettek és magukon kívül senkit nem támogattak! A többi stimmel!
Béla333
@ómió: 09.21
Szerintem meg nincs különbség az elmúlt 30 évben kormányon lévők között abban, hogy nekik az ország sorsánál sokkal fontosabb volt szétlopni a közöst.
És most kapaszkodj meg: egyik kormányváltást sem követett elszámolás, elszámoltatás, tehát vagy nem történt lopás, korrupció, vagy mindkét oldal nyakig benne van a bűncselekményekben, ezért nem számoltatják el egymást.
Ki-ki döntse el, hogy melyik változat érvényes.
Aljas meg szerintem az, aki falaz az ország lerablásához, akinek csak az a lopás fáj, amit a másik oldal követ el, amit az övéi, azzal semmi baja.
ómió
@Béla333: Szétteríteni a lopást - "mindenki lop" mottóra - nyilván a legegyszerűbb, csakhát a lopásnak látható jelei vannak! Olyanok, hogy - mivel ellopták - pénz oda nem jut, ahova szánva volt! Nem jut az állami alkalmazottak fizujára, lenyulnak belőle egy havit, nem jut nyugdíjra, lenyulnak belőle 1-2 havit, nem jut oktatásra, bezárnak párszáz iskolát, elbocsátanak vagy 10000 tanárt, nem jut egészségügyre, abból is kivonnak párszáz milliárdot, bezárnak tucatnyi kórházat, leépítik a honvédséget, bezárják a kispostákat, a vasúti szárnyvonalakat, stb., pontosan úgy, ahogy Böszméék csinálták! Ilyesminek ma nem látod nyomát! Az elszámoltatás pedig demokráciában, hacsak nyilvánvaló perdöntő bizonyíték a lopásra nincs (márpedig az nem szokott), politikailag szokott lenni: a választók "elküldik" a lopókat! A választók! Nem az éppen hatalmon lévők! Az "egymás elszámoltatása" - pláne bíróság nélkül - az manapság "önkényuralmi érték", szóval nem "ajrópai"! Nem járható, még, ha efftársilag az lenne is az "adekvát"! Ha lopásról van szó, szerintem így célszerű - oldaltól függetlenül - megközelíteni a valóságot és nem a "lop" reflexből való ráhazudásával, ahogy azt efftársilag teszitek!
Béla333
@ómió: 08.35
Szerintem meg a szutykot te teríted szét akkor, amikor holmi politikai felelősséget és elszámolást papolsz akkor, amikor a politikusok köztörvényes bűncselekményeiről beszélhetünk.
Ugyanis ha Józsi bácsi elsikkasztja a rábízott, más tulajdonát képező pénzét, akkor őt teljes joggal elcsípik, kivizsgálják az ügyét és ha elkövette a bűncselekményt, akkor jó eséllyel el is ítélik.
Ellenben ha ugyanilyen bűncselekményt az éppen hatalmon levő politikusaink követnek el, akkor meg még vizsgálat sem indul ellenük, ők megússzák a bűncselekményt. Ha választások után egy másik párt alakít kormányt, akkor az nem veszi elő az elődök bűncselekmény gyanús ügyeit, elsikálják azért, hogy ha majd újra a másik csapat jön, akkor az ő bűneit se vegyék elő.
Kéz-kezet mos bűnszövetség, amit az elmúlt 30 évben láttunk az összes hatalmon levő párttól!
Ez felháborító, undorító! Ezért csúszik az ország életszínvonala és állampolgárainak erkölcsi szintje a béka segge alá!
Elszámoltatást!!!
legott
@ómió: Maradj az egymondatosoknál. Amikor próbálod megmagyarázni a vállalhatatlant, akkor még ROSSZABB vagy!
ómió
@Béla333: Hát, akkor csak maradj a "hazudjuk rá mindenkire, hogy lop" bolsevik módszerénél! Úgy tűnik, összenőttél a "módival"! De azért el ne felejtsd: Keller efftársatok, a volt "elszámoltatási kormánybiztosotok", egyetlen "Fidesz lopást" se volt anno képes bírósági szakaszig vinni (mivel nem talált ilyet!), - pedig nem volt más dolga - viszont az "akkor is bíróság" módija már Kádár efftársatok után lejárt! Akkor most hogyan tovább? Egyelőre sajnos - még indokolt esetben is - csak a politikai felelősség változat működik, mig az effektív elszámoltatási változat - nagyon úgy tűnik - az elfuserált rendszerváltás áldozata lett.
ómió
@legott: Megülte az agyad helyét a bolsi mocsok? És most rám vetítve vagy frusztrált, bolsijózsi? Jobbulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.