Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken délelőtt tartott tájékoztatót. Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely azt mondta, nem üzleti út a külföldi vadászok ideérkezése. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a külföldi bérvadászok beutazásáról azt mondta, hogy az ORFK értelmezése szerint

nem számít gazdasági célú tevékenységnek a bérvadászat, vagyis mégsem jöhetnek be korlátozás nélkül.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, az Országos Magyar Vadászkamara nemrég arról számolt be az oldalán, hogy már korlátozás nélkül jöhetnek a külföldi vadászok, mert az ő értelmezésük szerint a bérvadászat gazdasági célú tevékenységnek minősül.

A vadászkamara szerint ezzel megfelelnek a kormány múlt héten bevezetett lazításainak, amik szerint „ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet”.

A Magyar Vadgazdálkodási Szakértők Országos Egyesületének titkára, Kása Róbert nemrég az Inforádiónak arról beszélt, hogy

a külföldi bérvadászok nélkül csőd van, sem a vadgazdálkodásra, sem a turisztikai szolgáltatásokra nincs pénz.

Elmondása szerint

egy német bérvadász egy hét alatt 10 ezer eurót költ el Magyarországon.

Forrás: 444, Origo

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.