Átadták pénteken a kívül-belül teljesen felújított Vörösmarty Emlékházat a Fejér megyei Kápolnásnyéken.

Íme egy fotó az eseményről, amely arról árulkodik, hogy felsőbb szinten is igen nagy lehet a káosz a fejekben – már ami a maszkviselés szabályait illeti:

Teljes a káosz a maszkviselés körül – így adtak át ma egy emlékházat a kormány nevében
Balról jobbra: L. Simon László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Simon László, Fejér megyei kormánymegbízott, Podhorszki István polgármester, Mester Ildikó, a Vörösmarty Emlékház vezetője, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár átvágja a nemzeti színű szalagot a Vörösmarty Emlékház avatóünnepségén Kápolnásnyéken 2020. szeptember 11-én. A kormány csaknem félmilliárd forintot biztosított a beruházásra. Az ünnepség keretében felavatták gróf Apponyi Albert szobrát is a kúria parkjában. MTI/Vasvári Tamás

Az avatóünnepségen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy "a magyar nemzet akkor létezhet csak, ha megvédi és megőrzi szellemi és épített örökségét".

Az államtitkár jelezte, hogy a kormány csaknem félmilliárd forintot biztosított a beruházásra.

A Nádasdy grófi család egykori gazdatiszti házában töltötte gyermekkorát Vörösmarty Mihály, az épület az Irodalmi Emlékház Program keretében újult meg, s vált az ország legjelentősebb Vörösmarty-emlékhelyévé. A kúria nagy része interaktív módon mutatja be a Szózat költőjét, életét és munkásságát, a kiállított anyagot a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szent István Király Múzeum szakemberei kezelik.

Az emlékházban emléktárgybolt, múzeumpedagógiai foglalkoztató szoba, korabeli konyha és Kresz-emlékszoba is megtalálható, utóbbiak a Vörösmarty-család után birtokolták a kúriát.

Fekete Péter a 220 éve született költőről azt mondta: Vörösmarty már több mint 150 éve tudta és hitte, hogy a legszentebb dolog a nemzetért való feltétlen küzdelem. "A magyarság múltját ismerve felmérte, őrlángnak kell lennie, s megérzése számunkra is iránytű kell, hogy legyen" – fogalmazott, hozzátéve: ma is természetesnek kell lennie a hazaszeretetnek, múltunk értésének, s amíg így él a magyar, addig nem érheti baj.

Az államtitkár kiemelte, sok "kulturális adósságot" törlesztettek az elmúlt tíz évben, "minden idők legtöbb kulturális beruházása indult el vidéken és a fővárosban", de közel sem értek az út végére.

A kiállítást Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: a magyar nemzet ismét képes arra, hogy végrehajtson nagy tetteket, mint amilyen a "most megnyitott csoda".

Örömét fejezte ki, hogy Vörösmarty Mihály "újra berendezkedhetett itt, ahol gyerekkorát töltötte".

L. Simon László országgyűlési képviselő közölte, hogy az épület 1950-ben lett utoljára felújítva, azóta egyszer javították a tetőzetét, ezért kifejezetten rossz állapotban volt a felújítás előtt. Hozzátette: korábban csak az előtér és két szoba szolgált kiállításként, a többi részében szolgálati lakás volt, illetve üresen állt.

Az ünnepség keretében felavatták gróf Apponyi Albert szobrát is a kúria parkjában, amit Pokorny Attila szobrászművész alkotott.

L. Simon László elmondta, hogy Apponyi a Tanácsköztársaság idején és híres trianoni védőbeszéde előtt Fejér megyében bujdosott, éppen Vörösmarty gyerekkori házának kertjében. Megjegyezte, hogy a szobor közakadozásból létesült, a felállításához szükséges forrás néhány nap alatt összegyűlt.

(MTI)

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Akinek nincsenek tünetei, az a tünetmentes hordozó. Ha ő -mert neki nincsenek tünetei- magasról tesz a védekezésre, akkor felelőtlen, könnyen megáll a szándékos veszélyeztetés vádja. Honnan lehet tudni, hogy ő, a tünetek hiányában is fertőző? Tesztelni, minél szélesebb körben tesztelni, aki pozitív, elkülöníteni. A másik "megoldás" a lovak közé dobni a gyeplőt, aztán lesz ami lesz. Nekem ez utóbbi nem tetszik. Egyéni vélemény, nem kell velem egyetérteni, de attól még görbe szemmel nézek a védekezést demonstratíve ignorálókra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ideje lenne már átadni egy rosszemlék valamit arról, aki gúzsba kötötte az országot, patás ördögöt festve a mindannyiunk
horizontjára!
.
----- Döbbenet! Orbán Viktor brutálisan őszinte vallomása a kormányzásról
.
www.youtube.com/watch?v=i0AoZEXd2QM
---------------------------------------
.
Mi mennyi, ki hány(t)!!!
Nessy
Tessen mondani, hat embernél kevesebb már nem is adhat át semmit???
Abban az esetben nem érvényes az "átadás", és meg kell ismételni?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
namihami
""Muszkaföldön lassan jár a posta""
A látottak alapján Kápolnásnyék földjén is. Még nem jutott el odáig a Cáratyuskájuk ukáza.
Pálinkás Pál
Tegyük már végre tisztába a dolgokat...ezen is látszik hogy csak politikai játszma ez a maszk hiszti...szabad területen egyáltalán semmi értelme...ez a maszk lesz az elkövetkezőkbe az újabb gumicsont...mindig lehet miatta majd vitát generálni...hangulatot kelteni...ismét egy dolog ,amivel egymás ellen lehet fordítani az embereket...egy érdekesség...sehol a világon nem csökkent a fertőzések növekedési üteme, a maszk kötelezővé tétele után...legjobb példa Svédország...semmivel sem volt magasabb ez a szám ,mint a környező országokban...aki akar utánanéz...én megtettem...amerikai klinikai kutatásban két csoportot vizsgáltak ápolók között...egyik maszkos ,másik nem...ugyanannyi lett az átfertőződés...
Jozefina
Szívlapáttal kellene eltakarni az arcát, aki nem viseli a maszkot veszélyeztetve mások egészségét!!! És akkor kérhet cecilia akármit aa polgároktól, ha nem tartják be az alapvető biztonsági előírásokat. Szerintem egyszerűen fel kellene jelenteni őket. Már csak egy próbapert is megérne!!!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Rendben, tegyük tisztába a dolgot. Jelen esetben arról van szó, hogy a megelőzésnek több eleme van, igazából együtt érnek valamit. Rendszeres (gyakori) kézmosás, távolságtartás, maszkviselés. Ebből, jól láthatóan kettő feltétel az ajánlások, kifejezett utasítások ellenére sem teljesül. Hogyan lehet elvárni a lakosságtól a fegyelmet, az elvárások betartását, ha kormányzati emberek magasról tesznek az egészre? Ez a kérdés kedves Pál, a példamutatás kimerül a fityiszben. Mint ahogy rendeletet hoztak, hogy a Parlamentbe való belépés előtt hőmérőzni kell. Kivéve a képviselőket. Nevezhetjük kettős mércének? Te a maszkot látod, én a felsőbbrendűség fitogtatását.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Tudod még igazat is adnék neked...ha bármivel lehetne bizonyítani a maszkviselés hatásosságát...de a jelenlegi adatok szerint édes mindegy a járványgörbének, hogy az emberek hordanak maszkot vagy sem...ennélfogva teljesen felesleges pótcselekvésnek gondolom ezeket a rendeleteket...a kórházban kezeltek sem a focimeccsekről kerülnek ki, pedig ott aztán nem igazán élnek ezek a szabályok..és jó lenne már elfelejteni hogy rémüldözünk a fertőzötteken...a legtöbbjük észre sem veszi!!! Talán azokra kéne több figyelmet fordítani ,akikre veszélyes a vírus...a magyar halálozási lista nyilvános ,egyet mutass rajta akinek meglepődnél a halálán ha szóba kerül egy kötetlen beszélgetésben!!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gyütt Mönt
@Nessy: amennyiben Szijjártó úr nem érkezett meg helikopterrel, akkor szart sem ér az egész.
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: te most viccelsz???, ezer ezzel ellenkező véleményt tudok idelinkelni...mondtam már ,nem a hülye duma érdekel, tényekkel támaszd alá!!! cseppet sem győz meg ha valaki olyan agitál a maszkok mellett aki még beszélni sem tud normálisan!!!
www.youtube.com/watch?v=BTa_LN2EPzI...csak azért hogy ne unatkozzál...és ezek nemzetközi szaktekintélyek!!!
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: "Boldogkői professzornak az alternatív medicinával szembeni széles körű fogyasztóvédelmi és tudományos ismeretterjesztő tevékenysége[18] miatt 2014. november 20-án Dr. Katona Edit pszichiáter, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elnöke “A Boldogkői-jelenség” címmel írást jelentetett meg az egyesület honlapján,[19] amelyben a professzor orvosi kompetenciáját vitatta. "
dr. prédikátor
@Pálinkás Pál: te normális vagy???hogy érjen el a covid!!!
Pálinkás Pál
@dr. prédikátor: csak szövegelni tudtok...cáfolatot még egyikőtöktől sem láttam...a Covid meg lehet már rég átfutott rajtam, észrevétlenül ,mint az emberek 85%-án...de azért tudod mik szoktak történni az ilyen jókívánságokkal??? remélem nem vagy aggastyán!!!
Gyütt Mönt
@Pálinkás Pál: nem akarlak semmiről meggyőzni, felőlem akár elmehetsz a szuperkupa döntőre is. Egészségedre!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Akinek nincsenek tünetei, az a tünetmentes hordozó. Ha ő -mert neki nincsenek tünetei- magasról tesz a védekezésre, akkor felelőtlen, könnyen megáll a szándékos veszélyeztetés vádja. Honnan lehet tudni, hogy ő, a tünetek hiányában is fertőző? Tesztelni, minél szélesebb körben tesztelni, aki pozitív, elkülöníteni. A másik "megoldás" a lovak közé dobni a gyeplőt, aztán lesz ami lesz. Nekem ez utóbbi nem tetszik. Egyéni vélemény, nem kell velem egyetérteni, de attól még görbe szemmel nézek a védekezést demonstratíve ignorálókra.
kereső
@Gyütt Mönt: Covid-19 ügyben Pali a legnagyobb szkeptikus. Nem fogod tudni meggyőzni- sem arról, hogy ez egy teljesen ismeretlen virustörzs (influenza-varicella)a tudomány számára- még most "tanulják". Annyit már mi laikusok is tudunk, hogy mutálódik folyamatosan, és nincs az embernek egyetlen olyan szerve, amelyre ne lenne végzetesen veszélyes.(nem a törzstől tudjuk, hanem azoktól , akik komolyan foglalkoznak ezzel-orvosok, kutatók.Ami azt jelenti, hogy eddig teljesen egészséges ember sincs tőle biztonságban)
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Szeretnék látni tudományosan (megismételhető módon) bizonyított homeopátiás kezelést, ami hatékony volt, és kizárja a placebó hatást. Szerintem józan paraszti ésszel is belátható, hogy alapjában sántít az egész. Mitől lenne hatékonyabb egy szer, ha a végtelenségig felhígítom, a végén már gyakorlatilag tiszta vizet adok el csodaszerként? A rázogatás -persze megfelelő tájolással- ennyire hatékony lenne? Szerintem a legnagyobb parasztvakítás és pénzlenyúlás a homeopátia. Ennél még a tízparancsolat betartása is hatékonyabb. Van már mágneses karkötőd? Fényterápiás készleted?
Pálinkás Pál
@kereső: annyira ismeretlen a vírus...hogy kb a 60-as évek közepétől tanulmányozzák...a hetvenes években többször előfordult járvány miatta, csak akkor nem fújták fel, betudták influenzának...milyen érdekes, gond nélkül túléltük...idén semmivel nem haltak meg többen mint tavaly...tehát vagy tavaly is tombolt a járvány ,vagy idén nem!!! és magyarázhattok bármit, az embereket nem lehet hülyének nézni...maszkot szinte senki nem hord ott ,ahol karhatalmi szóval nem írják elő!!! nos azt hiszem ez mindent elmond, vagy szerintetek mindenki hülye aki az utcákon közlekedik??? arról nem beszélve hogy a maszkolást hirdető "szakértők" közül egyet sem láttam még maszkban nyilatkozni...egyiktől sem láttam olyan teszteredményt ami igazolta volna a maszkhordás hatékonyságát a járványgörbén...a fertőzések számáról meg annyit, az mindig annyi lesz,amennyit a politika éppen megkövetel...lehet tételesen cáfolni!!!
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: csak a kérdésre nem válaszoltál...mondjuk tesztelnek ,találnak 1, 5 millió hordozót...hová különíted el őket??? és mondjuk ebből egymillió a kereskedelemben, ellátó iparban dolgozik...kivonod őket, ki termeli az élelmet, hogy látod el a lakosságot??? ez a dolog nem fekete-fehér...mint ahogy itt sokan gondolják...
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: Nem érdekel a foci,de ha fizeted a jegyemet ,beülök ,hogy lásd ,semmi ok a félelemre...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Nem vagyok járványügyi szakember, de elsőre azt mondanám, a fertőzött maradjon otthon, lehetőleg külön szobában. Ha nem vonod ki őket a forgalomból, akkor milyen érzéssel vásárolsz fertőzött és fertőző embertől? Nem, ez a dolog nem egyszerű, de ott vannak a nagytudásúak, akiket azért fizetünk, hogy megoldást találjanak. Hol van az a nagy felkészültség amire annyira büszkék? Operatív törzs. Röhejes lenne ha nem az életünkkel játszanának.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: szerinted mennyit ér az az operett törzs,amiben egy szakember sincs??? tele van fakabáttal ,katasztrófa védővel smasszerral...és még az országos tisztifőorvosunk is egy világi lelkész körzeti orvos...ezek után bárki vár tőlük valamit??? azt szajkózzák amit orbán eléjük böfög...
advocat
És bírság? Nincs? Ja! Fidesznyikek, nekik semmi sem árt!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Szerintem ez egy látszatintézkedés volt, kirakatpolitizálás, parasztvakítás. Aljas és cinikus játszadozás az állampolgárok életével.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Hogy volt az a kis hétvégi összejövetel a vidéki kúrián, ami után több kormányzati tag karanténba kellett vonuljon? Hogy esett az a híres eset, amikor a polgármester töredelmesen bevallotta, hibát követett el amikor a nyári szünet után minden óvatosságot félretéve, a járványügyi előírásokat mellőzve kötetlenül örültek a viszontlátásnak, és utána karanténba került az egész közgyűlés? Nem olvastad? Elég nagy visszhangja volt.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Bátrakkal van tele a temető.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Azért kerültek karanténba ,mert az a szabály...nem hallottam hogy bármelyiknek bármi baja lett volna!!!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: A vírus viszonylag régen ismert, de ez a mutációja új. Gyorsabban fertőz, nagyobb a mortalitás és nagyon sok a szövődmény.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Nem is fogod. Kormányközeliek, ha beismernék, hogy súlyosan vétettek a saját előírásaik ellen, akkor oda a nimbusz.Apropó, mindenki Cecíliáját mikor láttuk legutóbb?
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: És igen, azért kerültek karanténba, mert egyikük tüneteket észlelt magán. Valahogy nagy a csend ekörül is. Az, hogy nem hallottál/hallottunk ezzel kapcsolatos híreket, csak annyit jelent, hogy nem tették közhírré, hiszen nem a szamár dolga, merre tart a kordé.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: ezt a nagyobb mortalitást semmi nem támasztja alá...ellenőrizni egyszerű halandó nem tudja ,mibe haltak meg az áldozatok, azt mondanak amit akarnak...,mindenesetre ,semmivel nem emelkedett a halálozások száma tavalyhoz képest,sehol a világon...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Hiányzik a hóhérnak, nem nekem, de akkor azt kérdezem, hol van az a testület, amelyik arra hivatott, hogy engem, téged, mindenki mást érdemben tájékoztasson a helyzetről és a teendőkről?
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: jó is hogy említed a tüneteket...azokat,amiket bármilyen flu,vagy egy egyszerű náéha is okozhat...mert nem tud senki konkrét korona tünetet megnevezni, amit eddig mondtak róla , az egy szimpla influenzánál is előfordul...de ha tudsz valamit ,szívesen meghallgatom...
kereső
@Pálinkás Pál: 11:45 Biztosan tudod, hogy ez ugyanaz a virus, amelyt már a hetvenes évek óta ismernek? Én nem vagyok meggyőződve róla.Ja, mert az alakja után elnevezték a covid néven ismert virus egyikének.19 azért, mert akkor bukkant fel az emberben. Amit addig ismertek, az mind csak állatokban volt fellelhető. Akkor miről is beszélsz?Én nem vagyok arról sem meggyőzve, hogy ez egyáltalán influenza virus-e, bár esődlegesen olyan tüneteket produkál- aztán amikor megkezdi működését az emberi szervezetben, olyanokat produkál, amelyet eddig egyetlen ismert influenza virus sem,És emiatt hajlok arra, hogy a most pár hónap alatt összedobott vakcinák sokkal inkább ártanak majd, mint használnak.Na én ezekkel kapcsolatban vagyok szkeptikus. Addig meg mosom a kezeimet- nem fertőtlenitővel, mert azok egy idő után kárositják a bőr immunrendszerét- hanem szappannal(érdekes egy virus nem?amikor megtelpszik az embber bőrén- a sima szappan elpusztitja, amikor meg a szervezetbe kerül gyakorlatilag nincs ellenszere, csak az ember immunrendszere lehet a végső fegyver ellene), és maszkot hordok zárt térben , és igyekszem távolságot tartani. mondjuk tömeg közlekedésben igen nehéz.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: olyan nincs...és nem is lesz,mert nem érdeke as csútinak...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: "Mindent egybevetve az idei heti halálozási számok egyetlen dolgot biztosan alátámasztanak: Magyarország a koronavírus hazai megjelenése után bevezetett gyors korlátozó intézkedésekkel elkerülte a tömeges megbetegedéseket, így mind a fertőzések, mind a halálozások számát alacsony szinten tartotta, így a heti halálozási statisztika nem tér el érdemben az elmúlt évekéhez képest. Miután a havi halálesetek ezekben a hónapokban 10 ezer fő felettiek, így a március második felére és áprilisra eloszló, valamivel több mint 300 fő koronavírusban elhunyt (májusi hivatalos halálozási adatok még nincsenek) nem mutatkozik meg olyan látványosan a halálozási statisztikában, mint sok más országban, ahol érdemben többen haltak meg a járvány miatt." forrás : Portfolio május 28
www.portfolio.hu/gazdasag/20200528/koronavirus-mit-is-mutatnak-a-magyar-halalozasi-adatok-434170
Pálinkás Pál
@kereső: ez minden vírusra igaz, egyik ellen sincs gyógyszer,csak az immunrendszer...ezért talán ezt a sok energiát amit a baromságokba belefektettek ,meg pénzt , annak erősítésére fordították volna sokkal előrébb tartanánk...persze akkor nem lehetett volna ilyen simán lenyúlni a pénzt...a hivatalos adatok szerint kb minden ezredik ember fertőzött Magyarországon...matematikailag szinte nulla az esélye hogy a buszon találkozol velük!!!
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: ezzel az a probléma ,hogy a világon sehol nem mutatkozik különbség...,.a magyar adatok hitelességét meg azt hiszem már megbeszéltük...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Visszakanyarodtunk a széles körű teszteléshez, amivel el lehet választani a náthás, influenzás tüneteket az új betegségtől.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: "mint sok más országban, ahol érdemben többen haltak meg a járvány miatt" Ne legyél már málna, aki azt is letagadja, ami az orra előtt van..
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Az USA-t leszámítva, aminek meg van az oka, sehol nem kirívóak a számok...nézz utána, nem linkelgetek...én mielőtt bármit leírok ,ellenőrzöm...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Akkor a feladat adott, az illetékesek a megbízható tesztek kifejlesztésén dolgozzanak, az emberek meg tartsák be a higiéniai előírásokat, tartsák a megfelelő távolságot egymástól, és hordják a maszkot. Ennyire egyszerű. Azt mondod, nem használ, én azt mondom nem árt, és az óvatosság nem nevetséges. Ha mindenki maszkot visel, akkor jelentősen csökken a cseppfertőzéssel terjedő betegségek pl. influenza, nátha esetszáma is.
kereső
Maszkot elsődlegesen nem maga miatt kell, hogy hordjon az ember- hanem mások miatt.A saját tüsszentés,kilélegzés által levegőbe került cseppek igy nem kerülnek át /ill.kisebb számban terülnek szét. Na ezt kéne belátni minden tagadónak. Ha már saját magát nem akarja védeni, legyen, de ne akarjon rosszat másoknak. Mert lehet, hogy ő lábon kihord mindent,(esetlegesen nem tudja magáról, hogy fertőz) de találkozik egy szivbeteggel és már kész is a baj.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: ha cseppfertőzéssel terjedne, akkor azokban az országokban ahol az emberek szigorúan betartják az előírásokat, ott nem is lenne...ha meg a levegőben terjed, akkor valljuk meg,ezeknek a textil szaroknak semmi értelme...főleg úgy,hogy ha hordod is...az arc meg a maszk között a kisujja befér az embernek...a levegőnek,aerosolnak,vírusnak tök mindegy elől,vagy oldalt jön ki!!! arról nem beszélve hogy fizikálisan a PP3 az első maszk ami kiszűri a vírust...a többi sz"szűrőjén" vidáman átmegy... egyébként meg a maszk miatt visszaszívott széndioxid káros az egészségre!!!
Pálinkás Pál
@advocat: de azért értem a kérdést...akkor most csodálkozz...
India lakossága...1 393 millió fő
Covid halálozás ...77,537,
ami lakosság arányához képest pontosan annyi mint nálunk itthon!!!
Látod ,ez a baj ,amikor csak mondjátok,mielőtt bárminek utánanéznétek...
Pálinkás Pál
@advocat: de még egy kicsit segítek...nálunk 1 millió lakosra jut 60 áldozat...Indiában 1 millió lakosra 52...szerinted melyik a jobb???
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Csak egyetlen felvetésedre reagálnék, mert már eléggé túlbeszéltük a témát, és az álláspontok nem közeledtek. Egyet viszont nem hagyhatok figyelmen kívül. Azt mondod, a maszk miatt visszaszívott széndioxid káros az egészségre. Ezen jót derültem, csak sajnos van olyan mazsola, aki ezt is beveszi. Mondjuk téged sokkal értelmesebbnek gondoltalak ennél a szintnél. Ezzel ugyanis azt mondod, hogy a síelők a símaszkkal gyilkolják magukat, a kommandósok az ő maszkjaikkal, a gyerekek, felnőttek meg télen, az arcuk köré tekert sálakkal. Ja, igen, a sebészeknek sincsen annyi eszük, hogy a sebészmaszkokat egyből a kukába dobják. Mert iskolázatlanok, műveletlenek, és különben is buták, egész nap rajtuk van az a gyilkos maszk. És képesek nem észrevenni, hogy mennyire rongálják a saját egészségüket.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Nos...akkor rámutatnék néhány elemi hibára,érvelésedben...a simaszk ,a kommandósok maszkjának szövése sokkal ritkább, pont azért hogy szabadon áramolhasson a levegő...egyiket sem szűrésre találták ki...a sebészmaszk szintén nem arra van, talán kérdezz meg erről egy orvost...azt azért használják...hogy amikor a felvágott emberke főlé hajolnak,másképp igen nehéz lenne műteni, semmi ne "csöpögjön a felnyitott beteg testébe...ez egy roppant egyszerű dolog...felmész a netre ,és megnézed ezen dolgok szűrőképességét...a símaszkot ,meg a kommandóst ne így keresd, azokat mint mondtam ,nem erre találták ki...a símaszkot azért hogy védjen a hideg menetszéltől..a kommandósok meg a pofájukat takarják el ,hogy ne lehessen azonosítani őket...nos, akkor beszéljük csak meg,ki is a mazsola???
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Az a mazsola (már ne hari, de tényleg kezdesz felbosszantani) aki még a nyilvánvalót is tagadja. Azt mondod, a símaszkot azért találták ki, hogy védjen a hideg menetszéltől. Rendben. Most már csak azt magyarázd meg, hogy a befelé jövőtől véd, kifelé meg simán kiengedi széndioxidot, mert a nagy bajod ugye az a maszkviseléssel, hogy alatta felgyűlik ez a veszélyes gáz. Az orvosok -mint mondod- azért használják, hogy ne csöpögjön ki semmi orrukon-szájukon. De hiszen erről szól a történet, maszk azért kell, hogy a kilélegzett, PÁRADÚS levegőből a lebegő cseppeket visszatartsa, mert még mindig az a magyarázat, hogy az egyszerű influenza IS cseppfertőzéssel terjed.
Szóval szerintem aszalt szőlőszem vagy. Kénytelen vagyok Anikóval egyetérteni.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Talán elkerülte a figyelmedet..."a simaszk ,a kommandósok maszkjának szövése sokkal ritkább" ismered ezt a bonyolult szót??? mellesleg a legtöbb kommandós maszkon a száj szabadon van,mert nem a "megfojtás" a célja hanem az arc eltakarása...ami meg a szőlőt illeti, veled bármikor,bármiről aggodalom nélkül kiállnék egy vitára... és még az is elkerülte a figyelmedet, de ez rátok jellemző hogy a sebészek egy nyitott emberi test felett dolgoznak...nem a buszon ülnek...ahogy nézem ,kár rátok az időt pazarolni,úgyis mondjátok a mantrát...legközelebb akkor írj,ha valami adatot is tudsz mellékelni a dolgokhoz!!!
szegfue
Szerintem itt most nem az a kérdés: használ, vagy sem a szájmaszk a virus "távoltartására"! A kormány, vagy O.V., vagy éppen Cecilia asszony döntöttek: aki nem visel szájmaszkot, azt jogosan bünteti meg a rendőr... tehát teljesen mindegy, hogy az rendezvény, vagy utazás, vagy vásárlás: BE KELL tartani mindenkinek! Én mondjuk hiába ellenezném, akkor is felvenném, mert nem szeretném, ha megbüntetnének...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Rendben, ne pazarold drága idődet egy ilyen tudatlan kekeckedőre mint én, csak akkor azt mondd még meg, ismerős az a szó hogy testnyílás? Konkrétan az orra és a szájra gondolok te nagyon okos. Egy maszktagadó barom állat ha a buszon, vagy a boltban a pénztár előtti sorban, vagy csak az utcán, mellettem elhaladva tüsszent egy hatalmasat, akkor bizony jelentős területet terít be. Látod magad előtt? És nem csak azzal van a baj, amit közvetlenül belélegzel, hanem az is kellemetlen ami a pénztár előtti szalagra, a korlátra, ajtónyitó gombra, bármire rákerül amit megérinthetsz, mert ha nem mosol elég gyakran kezet, akkor viszont saját kezűleg oldod a vírusok terjesztését. Továbbá vedd észre végre, hogy én a saját véleményemet mondom, mint önálló entitás, és kikérem magamnak hogy megvetően "ti"-nek aposztrofálsz. Én rólad legfeljebb azt mondom, hogy TE és a többi mindent ellenző barom azt nem képes felfogni, hogy itt emberéletekről van szó még akkor is, ha személyesen (egyelőre) nem vagy érintett. Ha közvetlen tapasztalásra vágysz, keress fel valakit aki szerepelt a hírekben, és faggasd ki az élményeiről. Azt meg végtelenül aljas magyarázkodásnak tartom, ha valaki azt merészeli mondani, hogy a vírusjárványnak semmi jelentősége, hiszen aki meghalt, annak volt valami krónikus betegsége, amibe előbb vagy utóbb úgyis belehalt volna. Előbb vagy utóbb? Talán jobban örült volna egy magas vérnyomással, túlsúllyal megvert ember még néhány (öt, hat, tíz?) évnek. Mit szólnál, ha a közlekedési balesetek áldozatairól állítanám, hogy a közlekedési balesetek számának növekedés a közlekedés fejlődésének egyik kellemetlen következménye, de nincs itt semmi látnivaló, hiszen az áldozatok előbb vagy utóbb úgyis meghaltak volna valamiben. Egyébként meg nem mazsolának neveztelek, hanem a kicsi piros gyümölccsel vettelek párhuzamba, mert neki van az a gusztustalan szokása, hogy ha már a tényeket nem tudja vitatni, akkor először a forrást próbálja beszennyezni, utána meg jön a nagyképű...
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: túlléptem a kereteket, megint. ...utána meg jön a nagyképű személyeskedés. Ennél sokkal többre tartottalak eddig, és ezért kértelek, hogy ne lépj erre az útra. két megjegyzés. 1: ha nem tetszik a málna, lehetsz mazsola, nincs harag. 2: te tényleg a legnagyobb komolysággal hivatkoztál a homeopatákra mint megfellebbezhetetlen tekintélyekre? A tanaikban virító ellentmondásokat sem tudják feloldani. Azt mondja például, hogy jó dolog hígítani, mert a víz memóriája ... el tudod képzelni, mennyi mindenre emlékezne az a víz, ha ezt komolyan lehetne venni? Ami most ivóvíz, az pár száz éve még vidáman lehetett lóvizelet. Vagy lehetett árvák könnye is. Vízkörforgás, vagy ez se nincs? Csak víz van, szűz és ártatlan, emlékek nélküli, a homeopata majd beavatja, megmondja mire kell emlékezzen, de csak eddig és ne tovább, újabb tudást már ne vegyen fel. Komoly képű, pénzéhes mutatványosok. Eladják a tiszta vizet csodaszerként, mert a milliószoros hígítás már elképesztően hatásos. Rájuk hivatkozni ...
legott
L, Simon László mekkora paraszt már!?
Ha én annyit pénzt lopnék, mint L. Simon László jobban öltözködnék, és minden nap megfürödnék, és nem öt napig hordanék egy zoknit.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: értelek...tehát ezentúl az emberek már ne is tüsszentsenek,bármiért is lenne az...mellesleg felvilágosítalak az emberi testben mindig vírusok,baktériumok trilliárdjai találhatóak, mert nélkülük felfordulnánk...Milyen élményekről faggassak ki bárkit...rendben, hozz össze valakivel aki átesett rajta...nem volt krónikus súlyos beteg..és ledöntötte lábáról a járvány!!! mondtam már aki fél,nem akar kockáztatni,nem megy emberek közé, ezt hajtogattátok egész tavasszal,azóta mi változott, mert szerintetek a vírus veszélyesebb lett, mégsem hallom a "maradj otthon" szlogent!!! és most ne gyere azzal hogy nem lehet az országot leállítani,mert amikor tavasszal ezt mondtam../utána lehet nézni/ mindenki lehülyézett...azt most a hivatalosan sokkal súlyosabb járványnál nem hallom ezeket a hangokat az otthon maradásról ,meg a "home office"-ról!!! a megoldás roppant egyszerű lenne...utálom az idősávot, de csináljanak a maszkosoknak egyet a többit meg hagyják békén, persze akkor nem fújhatnátok a másikra!!! a témát lezártam ,mert nem érdekel,éljetek rettegve...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Aha, szóval ennyit értettél meg az egészből. z, hogy a kormány mit csinál vagy mit nem csinál, ne rajtam kérd számon. Tüsszents bátran, mindenhol, mindenkire, lelked rajta, de felhínám a figyelmedet a zsebkendő intézményére, valamint az elemi udvariassági szabályokra. Az óvatosság, a higiénia betartása nem rettegés. A rettegés az indokolatlan, túlhajtott félelem. Nem rettegek, simán csak szeretném elkerülni hogy oka vagy áldozata legyek egy megbetegedésnek, ami miatt intenzív osztályon kell kezelni sok embert, és sok ember el se jut odáig, mert vannak nagyon okosok, akik csak egyet legyintenek : Ugyan már, ez csak egy alig erősebb influenza. Igazad van, be kell fejezni, hiába magyarázom a vaknak a színeket.
Giovanni Alba
Nesze neked immunitás.
"Bosznia-Hercegovinában először regisztráltak olyan személyt, aki gyógyulása után újra megfertőződött az új típusú koronavírussal – számolt be a Nezavisne Novine című boszniai napilap alapján az MTI. Az orvosok figyelmeztetnek: a most regisztrált betegek csak néhány hónapja gyógyultak meg, vagyis rövid időn belül is újra elkaphatják a fertőzést." forrás : Index
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Teeee...eddig nem erről beszélgettünk...tudod elég szomorú hogy 2020-ban Magyarországon magyarázni kell a zsebkendő használatot, meg a kézmosást... mutasd,hol ágáltam a higiéniai szabályok betartása ellen...más...alább írod hogy újra elkapta valaki a covidot...te életedben csak egyszer voltál influenzás,vagy többször???igen sokan újra el fogják kapni, csak a szervezetük már tud védekezni ellene...ez az immunitás lényege...én sem gondoltam hogy ezt magyarázni kell neked...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: "..tehát ezentúl az emberek már ne is tüsszentsenek,bármiért is lenne az...mellesleg felvilágosítalak az emberi testben mindig vírusok,baktériumok trilliárdjai találhatóak, mert nélkülük felfordulnánk."
Immunitás : Nesze neked immunitás.
"Bosznia-Hercegovinában először regisztráltak olyan személyt, aki gyógyulása után újra megfertőződött az új típusú koronavírussal – számolt be a Nezavisne Novine című boszniai napilap alapján az MTI. Az orvosok figyelmeztetnek: a most regisztrált betegek csak néhány hónapja gyógyultak meg, vagyis rövid időn belül is újra elkaphatják a fertőzést." forrás : Index
Van ami ellen kialakul az immunitás, van ami ellen nem, mert mire kialakulna, a beteg meghal.
Mesterségesen lehet halálos vírusfertőzés ellen is immunitást kialakítani, ez az idejében beadott védőoltás.
Egyébként egész eddig arról szólt a disputa, hogy szerintem a megelőző védekezés három oszlopa a személyes higiénia, a megfelelő távolságtartás és a maszk. Te a maszkot mereven elutasítod. Rúgd ki a háromlábú sámli egyik lábát és csodálkozz.
Influenza : "Az influenza vírus három típusba sorolható: A, B és C. A szezonális influenzajárványokat az A és B típusú vírusok okozzák minden évben. Az A típus az állatvilágban is előfordul (madár, sertés), de nem minden esetben betegíti meg azt a fajt, amelyik hordozza. Az influenza elleni védőoltás minden évben tartalmaz 2A és egy B törzset. Ezeket a WHO határozza meg, az előző szezon megbetegedési adatait elemezve. Így gyakorlatilag minden szezonban újra kell gondolni, mely törzsek okozhatnak megbetegedéseket. Vagyis, az előző szezon tapasztalatai tükröződnek az aktuális időszak oltóanyagának az összetételében."
forrás : oltokozpont.hu/hu/oltas/7/influenza
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: És most ezzel mit akartál mondani??? tisztában vagyok vele hogy működik a flu elleni védőoltás...a vírusok ,baktériumok nélkül életképtelen lennél, tudod...a kaját nem tudnád baktériumok nélkül megemészteni!!! és utoljára mondom...mindenki úgy gondolja ahogy akarja...a WHO tevékenységéről...igen jól meghatározzák a védőoltást, mivel évente több százezer ember hal bele a fluba, és eddig ebből nem csináltak ekkora hisztit...és még egyszer hangsúlyozom az oltást az adatja be magának aki akarja...
nezelodo
Úgy gondolják ezek a politikusok, kár lenne maszkkal eltakarni a legendás szépségüket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.