„Hihetetlen politikai játszma ez az első pillanattól kezdv" – mondta Vidnyánszky Attila.

Interjút adott az Origónak Vidnyánszky Attila, aki szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói végig őszintétlenek voltak, mert úgy tettek, mintha el akarnák kezdeni a szemesztert, miközben a pénteki sztrákhirdetés alapján valójában szó sincs erről.

A kormány által a SZFE kuratóriumának élére kinevezett, majd a egyetem szenátusát minden fontos jogkörétől megfosztó Vidnyánszky szerint a tanárok nem veszik figyelembe a diákok jövőjét, manipulálják és használják a hallgatókat, a tüntetéseket és egyetemfoglalást pedig politikai játszmának minősítette.

Vidnyánszky Attila szerint az Amnesty képezte ki a tiltakozó diákokat

A legerősebb kijelentés viszont nem ez volt, hanem az, hogy Vidnyánszky szerint a diákokat az Amnesty International egy táborban készítette fel nyáron a diákokat a tiltakozásra, és ha

diákok részéről ez az euforikus hangulat véget ér, szembesülnek a valósággal. Ezt követi majd a fájdalmas kijózanodás és felismerés, hogy eszközként használta őket a politika.

A kiváltó okokként az ellenzéket jelölte meg, ami nem tud fogást találni a kormányon, viszont állítása szerint az egyetemről is sokan jelezték már, szeretnének tanulni, de félnek megszólalni.

A szakma egy része pedig nem a tanulni akarókat biztatja, hanem táplálja a tüzet. Az egészen groteszk, hogy a gyűlöletem milyen szinten hozza össze az embereket. Összeálltak, hogy közösen, együtt gyűlölhessenek engem

– mondta Vidnyánszky, aki állítása szerint felállna, ha úgy érezné, ő akadályozza a megoldást a két fél között.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(origo.huhvg.hu)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Vidnyánszky keresse fel háziorvosát, mert egyre masszívabb üldözési mániája van. Ez az összes, szakmai érve? Szomorú!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Vidnyánszky keresse fel háziorvosát, mert egyre masszívabb üldözési mániája van. Ez az összes, szakmai érve? Szomorú!
Gyütt Mönt
Soros, Brüsszel, Gyurcsány, TASZ, Helsinki Bizottság, hogy csak a legfontosabbakat említsem.
Béla333
Ez a mocskos Fidesz feláldozza a diákokat az önző, aljas érdekeikért.
Nekik semmi sem számít, csak hogy az legyen, amit ők akarnak.
Aljas, önző, arrogáns, sötétagyú bunkók ezek!
advocat
És? Valami, ami azért ennél több? Ja! Ezt nem mondták még meg. Majd...
csak úgy....
aki ilyesmit állít annak nincs esze! ezek gondolkodásra képes fiatalok és ´egytöl-eggyig tudják használni a fejüket,-különbe be sem kerültek volna egy felsöfoku intézménybe! addig szaroztok velük,míg valagba nem lesztek rúgva..
a müvészeteknek és a tudománynak nincs szüksége buta ,szarrágó,okoskodó politikusokra.
advocat
Csak megkérdezem. Vidnyánszky nem egy idetelepített KGB-s? Mert a szavai szerint nyugodtan lehetne. "Ott" tanulta.
legott
De ha még így is lenne, akkor is mi lenne a baj ezzel?
Vidnyánszkyt, meg egy szabadságjogokat korlátozó, elnyomni akaró nárcisztikus despota képezte ki.
Hát akkor inkább az Amnesty International képezze ki a gyerekemet a jogait ismerő szabadságszerető lelkiismeretes normális emberré; mint a Fidesz, vagy Fidelitas, egy engedelmes agyhalott birkává, vagy a szektavezért rajongásig szerető szektataggá, vagy hazug, csaló, tolvaj, korrupt, zsaroló, szociálisan érzéketlen, empátiátlan, antiszemita, rasszista zombivá!
simmering73
"Az SZFE dolgozói által meghirdetett sztrájk a legjobbkor tett lépés, és logikus következménye az előzményeknek. Ez pedig attól függetlenül, hogy az SZFE hallgatóinak és dolgozóinak az egyetemi autonómia visszaállításán kívül nincs politikai követelésük, kijelöli a NER megbuktatásának útját és egymást követő logikus lépéseit is. Orbán várhatóan nem enged, mert a meghátrálás másokat is felbátorítana, hogy ezt a primitív játékot visszautasítsák, és megvédjék saját szabadságukat. Ezzel viszont azt kockáztatja, hogy az SZFE precedense megmutatja az utat a NER megdöntésének lépéseihez."
nepszava.us/az-szfe-dolgozoinak-sztrajkja-mutatja-az-utat-a-ner-bukasa-fele/
lampa laz
..."mondta Vidnyánszky, aki állítása szerint felállna, ha úgy érezné, ő akadályozza a megoldást a két fél között."
Az egész rólad szól te hülye gyökét, persze, h te vagy az akadály, tűnj el már a redvás picsába, és húzz vissza oda ahonnan jöttél a barom keresztény nemzeti filozófiáddal együtt.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Ukrán hurka anyádat origóval együtt, takarodj haz8, ott ugass!
csak úgy....
az azért elképesztö,hogy pont a FIATAL DEMOKRATÀK SZÖVETSÈGE,röviden fidesz,aki tesz a fiatalok véleményére és követeléseikre! mi maradt a fideszböl?
egy öreg fijjuk válogatott?
relatív
Ez az ukrán annyira korlátolt, hogy nem veszi észre a megoldást, miszerint ő annak a gátja, így - miden józan biztatás ellenére - nem mond le. Az igaz, hogy alapvetően a kialakult helyzetet létrehozók követtek el orbitális ( jön a vadászkiállítás ! ) hibát, már nem először !!!
csipetke
Ez tényleg politikai játszma,amiben vidnyánszki hatalomért,és gondolom nemkevés pénzért képes bemocskolni magát,és nem mondhatott volna nagyobb baromságot,minthogy az Amnesty képezte ki a diákokat.Ez az ember nem normális.Most ő akarja bevinni az SZFE-re a fidesz idióta ideológiáját,merthogy eddig ott nem volt politika.Azt mondják neves színészek,pl Koltai Róbert,hogy vidnyánszki rendezőnek kiváló,de abban amit most tesz,azzal nagyon nem ért egyet.Vajon miért nem marad a cipész a kaptafánál?Miért akar fölfelé törni az égigérő paszulyon ez a dagadt migráncs?Inkább választja,hogy utálják-gyűlölik?Csak azért,hogy orbántól majd kapjon egy vállveregetést?
SystemError
Ilyen egy igazi művész ember nem...:) Van pofád idejönni Ukrajnából és összesen 2 évtized után beleszarni egy olyan szakmai közegbe, ahol te egy senki vagy. Nem is a származásod miatt, nem Soros miatt, hanem mert tényleg egy köcsög senkiházi vagy a tömeggyilkos gazdáddal együtt. Messziről bűzlik, hogy nem tartozol a művészek közé ezzel a házmester lelkülettel náci-kommunista lelkülettel és ezzel az anyabaszó fidesz dumával. Elmondom, hogy hol fogtok ti táborozni. Remek rabszínházak vannak az ország több helyén. Na ott nem lesznek liberális tényezők. Szavalsz vagy szájbavágnak. Csak úgy remegni fog a tokád minden este úgy fogsz szavalni. Lassan kérj egy jegyet Lölő telkére te is náci köcsög!
solidedge
Jellemző orbáni retorika. Aki nem hagyja magát bedarálni az álkeresztény, álnemzeti táborba az összeesküvő. Soha nem fognak rájönni hogy ők a sötét oldal amit nem szabad követni.
csipetke
@csipetke: Ja,és hogy a politika eszközként használta a diákokat?Most készül arra a fidesz,hogy az undorító,gusztustalan ideológiájukat vidnyánszki segedelmével bevigye az egyetemre.Merthogy eddig ott nem volt pártpolitika.Folyton azon rinyál a fidesz,hogy a fiatalokat nem sikerül megszólítaniuk.Na,a dagadt migráncs ebben nem lesz segítségükre,mert amelyik diák hajlott volna esetleg a fidesz felé,innentől gyűlölni fogja,mint a sz@rt
volvós
rinyáncki a hazánkba betelepített ukrán büdös buzi migráns ...valaki nehogy
visszaüldözze az ukránokhoz ( még a szaros életét is meghagyva )...
SystemError
@Nessy: 13:02 Soha nem értettem, hogy komoly szakmai múlttal hogyan lesz emberekből agyatlan politikus házmester. Legyünk őszinték a legtöbb politikusunknak nemhogy szakmai múltja nem volt, de sok esetben a gerinctelen hazudozáson kívűl még csak nem értenek máshoz. Szerintem nem normális, aki ilyen szakmaiságból egy ilyen szarházivá lesz. Komoly komplexusok húzódnak az ilyen emberek mögött. Tudom szemétség, de nem lehet nem észrevenni, hogy több fideszes finoman szólva arc szimmetriáját tekintve fogyatékos. Talán a gyerekkori csúfolódás, talán a sikertelen magánélet köszön vissza náluk a kapott hatalommal. Ők Orbán jó katonái, mert a sok pénz kevés Orbán bizalmához. Neki olyan emberek kellenek, akiknek drog a hatalom, mert a hatalom nélkül jönnek újra a komplexusok.. Ez is egy ilyen féreg.. Nagyon sajnálom a fogyatékos embereket és rendszerint megvédem őket, ha nem válnak még nagyobb gonosszá, mint akik csúfolták őket..
legott
Én most már kitartanék egy egész (tan)éven keresztül.
Mások önként vállalják a halasztást, és végül nem vesztenek semmit.
Egy év veszteség huszonéveseknél semmi, csak a 90 éveseknél számít.
De amit elérnek ezzel... !!!
Már most is hír a világban, de sok hónap kitartása, az már világszenzáció lenne (nem pejoratív bulvár értelemben, hanem nagyon is komolyan véve!).
Ráadásul ez az egész párhuzamosan zajlik a fehérorosz eseményekkel...
(és most mindenki arra gondol, amire akar... - ugye, hogy ugye?)
legott
Vidnyánszky Attila lebuktatta a Fideszt.
A Fidesz legnagyobb félelme, a jogaikat ismerő szabadságszerető fiatalok.
legott
Ja, hát azért, mert egykor ő is ilyennek mutatta magát (pedig csak Kádár hatalmát... hatalmat akarta magának), és ha most rájuk támadna, még a fanatikus fideszesek közül is sokan kijózanodnának, és elhagynák.

Nem értem...
Egyes embereket miért kell pofán rúgnia egy lónak, hogy kijózanodjanak?
Eddig is nyilvánvaló volt a nyilvánvaló.
Orbán egy ge*ci (ja, hogy ezt most rosszul csillagoztam ki?), és akik Orbánt báncsák, azok a jófiúk.
Orbán megy szembe az autópályán!
xanax
Várható volt, hogy a színművészeti oktatásban is teret nyer a "Nemzeti Gondolat", hiszen a matematikatudományban már évek óta meghatározóvá vált: 2014: 44%=kétharmad; 2018: 49%=kétharmad; a süllyedő diagram pedig valójában grádics a mennybe. Ez utóbbiak legfeljebb a szerény többségnek fájnak, az előbbi pedig, ha csak a közvetlen következményeit nézzük, akkor mindössze a magyarok elenyésző, kultúrahabzsoló rétegének lesz siralmas, mert ugyan ki foglalkozik azzal, hogy a színpadon néha valaki átszalad kacagányban, vagy ha feszülettel ütik a sámándobot.
A nagy baj akkor lesz, ha a múltkutatás és/vagy neadjisten az antropológia bizonyos alaptételeit is átírja a "Gondolat". Mint azt az utóbbi év eseményeiből láthatjuk, már hegyezi a pennát. Ez viszont már nem csak a magyarok szerény többségének, hanem beláthatatlanul több embernek fog fájni, ahogy azt a történelemkönyvekből tudjuk - még, míg azt is át nem írja a "Gondolat".
gina
Ez az ember annyira beteg, hát egy fidesz idiótától nem is várni mást...jön a Soros szöveg meg a migránsok,,
Csizmás Kond
a nyugatnak az amnestynek a sorosféléknek nem az a lényeg hogy okos tanult emberek legyenek hanem ez, a mindenre kapható buta semmitérő csőcselék...mert ezeket oda vezetik ahová akarják.
csak úgy....
@Csizmás Kond: csak nem a 80 as évek orbán viktoráról beszész?
gina
@Csizmás Kond: Látszik a büdös csizmádba csúszott az a kicsi agyad is hahahhahah
lampa laz
@csak úgy...: nekem is ez ugrott be a macska szövegére, ahogy írtad, " mindenre kapható buta semmitérő csőcselék...", igen ez orbán és csatlósai.
kissé felnőttem
te vagy a legnagyobb politikai játszma.ugye? 3-5 perc alatt kiképezték őket ennyire okultan ostoba nem lehetsz?
.elhuzhatnál oda ahonnan ide importáltak ott ugass.
zsupumi
Van akit az Amnesty képez ki, van akit Kubatov elvtárs. Az élet már csak ilyen kis tápos bevándorló. Apropó, a magyar nemzeti keresztények között nem találtak alkalmasabb embert akit a fiatalok is elfogadnak?
csak úgy....
@zsupumi: szerinted az volt a cél,hogy a fiatalok elfogadják?
mikor azt olvasta orbán a bibliában,hogy isten a káoszból teremtette a világot az óta mást sem csinál mint káoszt,mert szerinte ö egy "elhivatott" vagy mi a szösz..
szép új világ
Rezsi Szilárd vigyázz! Mert lehet hogy nem te leszel a leghülyébb, éppen most előz jobbról Vidnyánszky.
Gazella
Egyre betegebbb kurafik vannak a narancsseggnyalók között! Bár maga az élen járó dagadt se különb!! Tiszta agybetegek!!
Józsipapa
fóbiás barom, ez az ukrán migráns...
és hazudik össze - vissza az interjúiban!!!
csak úgy....
@szép új világ: már hadügyi sziszi a rezsi és azt a szakmát is kenyi-vágja ,
orbán körül van véve polihistorokkal..
Gazella
@zsupumi: olyan nincs. A faiatalbb generáció már nem narancs szemüveget visel.
Qqberci
Bezzeg a kaposvári egyetemet teljesen egyedül vágta haza ez az ukrán gazdasági menekült (migráncs)...
Jozefina
@csak úgy...: és még sokan mások Európából és a tengeren túlról is!!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Ugyan már! Az Amnesty, az "karitatívan oszt"! Főleg anarchiát!
evacica
Vidnyánszky egy senki, aki kiszolgálja a hatalmat és elárulja a művészetet! Remélem 2022 ő is megy a süllyesztőbe főnökeivel együtt! Áruló aki eladja a kollégáit! Milyen ember az ilyen?!
nezelodo
Azért szomorú, hogy saját fiát sem tudta kimenteni arról a "kiképzésről"!
kissé felnőttem
@csak úgy...: ő meg a rendből káoszt meg oligarhákat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.