Törvényben kötelezné Magyarországi képviselet működtetésére a Facebookot a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt elnöke szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Azt is kötelezővé tennék a közösségi hálót működtető társaság számára, hogy a 6 millió magyar felhasználó adatait Magyarországon tárolja – közölte Toroczkai László.

100 millióra perli a Facebookot a Mi Hazánk elnöke, de ők nem olvasták el a keresetet, mert magyarul volt

Erről azt követően döntöttek, hogy az elnök személyiségi jogai, illetve jó hírnevének megsértése, valamint a véleményszabadság korlátozása miatt pert indított a Facebook ellen, ám a cég dublini központjában nem voltak hajlandóak átvenni a periratokat – tette hozzá.

A Facebook világszerte cenzúrázza a jobboldali, nemzeti, keresztény tartalmakat, és ez a cenzúra Magyarországon leginkább a Mi Hazánkat érinti – állította.

Elmondása szerint megszüntették és letörölték a személyes Facebook-oldalát is, illetve a nevét sem lehet leírni, a képét megosztani a weboldalon.

Sőt – folytatta –, a Mi Hazánkat veszélyes szervezetként, őt magát pedig veszélyes személyként tartják nyilván.

Vagyis, miközben egy törvényesen működő politikai párt elnöke és többszörösen megválasztott polgármester, terroristákkal, sorozatgyilkosokkal és emberkereskedőkkel sorolja egy kategóriába a Facebook – emelte ki Toroczkai László. Hozzátette: ebben a helyzetben indított pert a cég ellen, amelyben a korlátozások megszüntetését és 100 millió forintos kártérítést kér a társaságtól.

A szegedi törvényszék megküldte a keresetet a Facebook dublini központjába, ám a cég arra hivatkozva tagadta meg a dokumentumok átvételét, hogy azok magyar nyelven íródtak – ismertette.

Szerinte felháborító, hogy a Facebook arra kényszeríti a magyar igazságszolgáltatást, hogy angol nyelven folyjon egy olyan eljárás, ami magyar bíróságon, Magyarországon történt jogsértésről szól.

Vagyis a Facebook azt gondolja, hogy a magyar állam, a magyar törvények felett áll; ebben a helyzetben kívánják benyújtani az Országgyűlésben a képviseleti kötelezettséget előíró törvényjavaslatukat – mondta Toroczkai László.

(MTI)

(Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kérjétek fel tolmácsnak Vida Ildikót...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@csak úgy...: és mit mond erre Kovács néni "Jászkiskunkarafarká"-ról ?
"Igaza van a mi fiainknak,meg a Viktorunknak,mer ők maj megmutassák,annak a Cukrosnak és bandájának!
Oszt akkó aszok csak nészhetnek!
csak úgy....
@kokopelli: mert ö a fideszes kemény mag..., csak e ne vigye szerencsétlent ez a koronás kórság, persza ha úgy állnak a számok,akkor ö még a hanvasztás után is szavazhat,mint a külhoni halottak különben az mán diszkriminatív lenne..
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gazella
@csak úgy...: De van sajna... Mivel lebuktak előttem!
advocat
És ne feledjük, valaki hibázott. Mert a keresetet is olyan nyelven kell közölni, amit a másik fél beszél. Mert nyelvét mindenki használhatja. A magyar bíróságon is. Ennyire egyszerű. A fordítás meg nem a bíróság dolga. Okos ember ilyenkor az idegen nyelvű mellé csatolja a magyar nyelvűt is. Hátha mégis ellenőrzik. És fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.