A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) elkötelezett amellett, hogy az általános átoltottság és a koronavírus-járvány terjedését megakadályozó megelőző szabályok betartása társadalmi normaként váljon elfogadottá – hangsúlyozza a központ az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményékben.

Az NNK hangsúlyozta: a koronavírus létezik, "köztünk van", egyre jobban terjed Magyarországon és külföldön egyaránt. A fertőzés terjedésének lassítása csak úgy működhet, ha az emberek betartják azokat a megelőző, védekező higiénés szabályokat, amelyek megakadályozzák a vírus terjedését – emelték ki.

Hozzátették: ilyen az orrot és szájat eltakaró maszk használata, amit bizonyított tények szerint ha a lakosság 80 százaléka hordana, a fertőzések száma a tizedére csökkenne.

NNK: A koronavírus tagadása társadalmilag elfogadhatatlan

Rámutattak: miközben az új koronavírus megfékezésével küzd a világ, egyre nő azok száma, akik kételyeket fogalmaznak meg a vírussal, a járvánnyal, vagy a járvány kezelésével kapcsolatban. Teóriáik orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak, amelyek a járvány elleni védekezés hatékonyságát jelentősen veszélyeztetik, aláássák a kormányzati és a tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítása érdekében. Ezen túl veszélyeztetik saját maguk és embertársaik életét is – emelte ki a szervezet.

Közölték: a különböző oltásellenes és a koronavírus-járvány létezésében kételkedő nézetek folyamatosan terjednek az internetes oldalakon, közösségi portálokon, de eljutottak a köznevelési intézetekbe is. A magyarországi adatok is jól szemléltetik azt, hogy a védőoltásoknak köszönhetően több halálos betegség eltűnt, a fertőzések száma minimálisra csökkent, és számos, súlyos gyermekbetegségben ma nem hal meg gyermek Magyarországon – mutat rá az NNK.

A központ hangsúlyozza: a védőoltások elutasítása, a koronavírus-járvány tagadása társadalmilag elfogadhatatlan, ezért aktívan fellépnek minden félrevezető tájékoztatás, cselekedet ellen. Ennek kapcsán együttes fellépésre kérik a médiában dolgozókat, a gyermekorvosokat, a családorvosokat, az óvónőket és a pedagógusokat, hogy véleményformáló szerepüknél fogva csak a hiteles forrásból származó információkat továbbítsák.

(MTI)

(Fotó: Pixabay)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na vírus- és maszktagadók, szorul a hurok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Na vírus- és maszktagadók, szorul a hurok.
Gazella
Ti is tudtok rendesen hazudni! Kormány seggesek...
Gazella
Tudod nnk vagy mi... ahogy az influenza néha feltámad úgy ezt a "vírus"t is kieresztitek időnként...
Peller Anikó
"Teóriáik orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak, amelyek a járvány elleni védekezés hatékonyságát jelentősen veszélyeztetik, aláássák a kormányzati és a tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítása érdekében. Ezen túl veszélyeztetik saját maguk és embertársaik életét is."
Rockxy
igen, a tagadás tagadása tagadhatatlan.
a hatalom be akarja bizonyítani, hogy hatalmas.
Giovanni Alba
@Peller Anikó: Ez most egy csoda, egy olyan közlemény, amivel egyet tudok érteni. Mondjuk a kormányzati intézkedések megítélése eléggé necces, de a közlemény célja világos, a megfogalmazás javarészt korrekt. Ha még a kormányzati potentátok példamutató magatartása is társulna hozzá, az maga lenne a mennyország előszobája.
Namely
Dugjátok fel a maszkot és a már előre láthatóan kötelező oltásotokat is.

Van egy vírus, viszont annak vészélye köszönőviszonyban sincsen a hozott intézkedésekkel. Hordjátok csak a maszkot, én ezután sem fogom.

Remélem a szólásszabadság nevében lesz vírustagadó törvény is a holotörvény mellé.
Pálinkás Pál
Még megérjük hogy a "vírustagadás " a holokauszt tagadás kistestvére lesz...Micsoda egy nyomorult társaság...utoljára valami tagadásáért az inkvizíció küldött halálba embereket!!! csak azt nem fogjátok fel...senki nem "tagadja" a vírus meglétét...ergo semmi értelme ennek a szájlebegtetésnek...az igazságnak el kell viselnie a kritikát...a hazugság nem tudja...olyankor szokták hatalmilag megtámogatni!!!
Pálinkás Pál
@simmering73: Aztán mitől szorulna szájkosaras???, nem tudnak mindenkiből hülyét csinálni, csak ellenállást fog generálni...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Palika te olyan súlyosan degenerált vagy, hogy téged már csak erővel lehet megfékezni. Buta vagy hazudós és aljas. Remélem felakadsz egy szűrőn és olyan büntetést kapsz a társadalomellenes idiótaságodért amit egy életre megemlegetsz. Nincs elég eszed, hogy megértsd a helyzet súlyosságát. Nálad még a viktorunk is értelmesebb.

Persze vállalhatnál szerepet például a gyógyításban is ha már ennyire nem aggódsz a vírustól.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Még hál istennek hogy te vagy az okos megmondó ember...jár csak a szád...egyetlen dolgot sem tudtál megcáfolni,...te meg az a simmering...tiszta inkvizitor félék vagytok!!! azért érdekes, ahol nem írják elő erővel,ott szinte senki nem visel maszkot, mindenki degenerált,mi??? valamelyik hülye itt nekem példázódott tegnap Indiával...azért a sötétség átsütött azon is...Indiában 1 millió lakosra jut 52 haláleset...nálunk itthon 60...tényleg szörnyű járvány dúl Indiában...holott kevesebb a halott ,mint nálunk ,akik megnyerték a csatát!!! már sokszor mondtam de tényleg megteszem, leszarom az egészet...ha nem kóstolgatnak be...én ebbe a marha hisztibe többet nem mondok véleményt...csak száraz adatokat fogok közölni!!! igaz az se nagyon fog beleférni az általad vizionált apokaliptikus világba!!!
simmering73
Kiváncsi vagyok, hogy az ilyen pálinkásféle kifejezetten közösség- és társadalomellenes maszk-és vírustagadókat mikor kapcsolják már le és büntetik meg végre. Aki olyan elmebeteg hülye, hogy annyit képtelen felfogni, hogy ha ő nem betegszik meg, csak tünetmentesen vírushordozó, megfelelő óvintézkedés nélkül számtalan embernek tudja átadni a vírust. Lesz aki a gyengébb immunrendszere miatt súlyosan megbetegedhet tőle, akár meg is halhat.
Eriksson
@Pálinkás Pál: .
@simmering73: .
Nekem az egész mizériáról az a véleményem, hogy mivel a médiának köszönhetően az emberek milliói rettegnek a vírustól, nem lehet figyelmen kívül hagyni őket, mert a félelem nagyobb csapás mindennél.
Namármost. Hacsak egy pici jóérzés van a tagadókban az ilyen embertársaik iránt, nem azzal tüntetnek, hogy nem kell a maszk mert nincs vírus, hanem azzal, hogy igenis felveszik, együttműködésükkel megtisztelve az ők érzéseit.

Ezzel senki nem jár rosszul, ha van vírus, ha nincs.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Pálinkás Pál
@Eriksson: akkor a te gondolatmenetedet követve...valamitől fél egy kisebb csoport.../ahol nem kötelező senki nem hord maszkot/ akkor jóérzésből a többi is viselje a cseppet sem kényelmes ,egyesek szerint káros maszkot.../elején az operett törzs véleménye is ez volt/?? legközelebb a cukorbetegek miatt nem ehetünk cukrot, mert nekik akár halálos is lehet??? ha már ragaszkodtok a maszkhordáshoz, akkor hordja az aki fél...mert ugye ha kifelé nem engedi a vírust...azt mondják ezért kell hordani, akkor befelé sem, mert ez nem egyirányú utca...tehát bőven elég az aggódóknak a maszkviselés...mellesleg a maszk alatt akadályozott a szén dioxid eltávozása,ami bizony káros,bárhogy is szépítjük...
Eriksson
@Pálinkás Pál: Nem kell hordanod, ha nem mész közösségbe. De ha mégis, akkor nem árt.
Belátás kérdése az egész.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Kimondtad a varázs szót...BELÁTÁS kérdése...de jelenleg arra felé haladnak a dolgok hogy erőszakkal akarják az emberekre kényszeríteni!!! nem csodálkoznék ha kötelezővé akarnák majd tenni a vakcinát is...az még érdekes lesz!!!
kereső
"Általános átoltottság"??? Csak kásler, pintér, orbán után egy hónappal.
Eriksson
@Pálinkás Pál: A belátást úgy értelmeztem, hogy be kell látni, hogy valamit tennie kellett a kormánynak ezen emberek érdekében. Ha most az lenne a rendelet, hogy senki ne hordjon maszkot, annak is hatalmas felháborodás lenne a vége.
Nem lehet úgy kidekázni, hogy mindenkinek jó legyen.
Az ellenoltás is egy érdekes téma. Mire kidolgozzák, a mi covidunk már rég messze jár s újraalakulva jön majd vissza covid 20-21-23-35 stb. néven. Aztán lehet újrakezdeni a kísérletezést minden éven. Egy jó üzlet és semmi más.
Remélhetőleg nem lesz kötelező mindenkire nézve, mert az lenne az igazi világkatasztrófa.
Pálinkás Pál
@Eriksson: senki nem mondta ,hogy a kormány tiltsa be a maszkviselést...mint mindig mondtam, aki fél az felteszi magára...sosem mondtam senkinek hogy hülye hogy maszkot hord...de akkor ő se b@szogasson ha én nem!!! a vakcina kérdésben egyetértünk...abból hatalmas botrány lenne, több kárral,mint amit eddig a covid okozott!!
legott
Már bírom fogadni az elfogadhatatlant, mert csupa csuda jó vagyok.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Én csak felvetettem, hogy jobb félni mint megijedni. Meg együttérzőnek lenni. Mert a dolgok oda-vissza is működnek.
kokopelli
@simmering73: Mindig lesznek olyanok,akik minden ellen vannak!Az szélsőjobbosoknak kapóra jönnek az ilyen
tüntetések! A nyugaton szervezkedő "názik" különben nem kapnának engegedélyt a saját felvonulásukra! Egyes
szélsőjobbos politikusoknak kapóra jön a maszk elleni tüntetés!Egyszerűen gyáva getzik a háttérből!
Namely
@simmering73: Amit leírtál igaz a közönséges náthára is. Amikor 2016 januárjában Magyarországon 5000 embert vitt el az influenza, hol voltak a maszkosok? Ott, ahová valók:
a műtőben és a farsangi mulatságon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.