A kormány célja, hogy fenntartsa Magyarország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az M1 aktuális csatornán adott interjújában, melyben a biztonsági szabályok betartását is kérte az emberektől.

A védekezés iránya úgy hangzik: Magyarországnak működnie kell! – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor: "Magyarországnak működnie kell", de büntetni fogják a szabálytalankodókat

Orbán Viktor kiemelte: a nemzeti konzultáció eredménye alapján azt várják a magyar emberek a kormánytól, a miniszterelnöktől, az egészségügyi rendszertől, a gazdaságirányításban résztvevőktől, hogy tartsák működőképes állapotban Magyarországot és ne engedjék, hogy a vírus megbénítsa az ország és a magyarok mindennapjait.

Azt mondta: a tavaszi helyzethez képest nyugodtabb, mert pontosan tudja, hogy mivel állunk szemben, hogy a védekezéshez megvannak az eszközök és azt is, hogy az emberek mit akarnak.

Kiemelte: nem akarnak kijárási tilalmat, kijárási korlátozást, nem akarnak visszalépni a digitális oktatáshoz.

A kormány azt akarja, hogy minden a maga rendjében működjön, munkahelyek, iskolák, sőt még a sport, a kultúra, a művészet is. Működjön a turizmus, a vendéglátás is. Nem úgy, mintha mi sem történt volna, de a működőképességet fent lehet tartani – tette hozzá, kiemelve: ehhez az kell, hogy a biztonsági szabályokat mindenki tartsa be.

Azt kérte, hogy ott, ahol kell, mindenki viselje a maszkot, tartsa a távolságot, rendszeresen figyeljen arra, hogy ha rosszul érzi magát, ne menjen emberek közé.

Mint mondta, szombaton szankciókról is döntött a kormány: ha valaki egy boltban nem viseli a maszkot, ő és a bolt is kap büntetést, a boltos a második ilyen esetben figyelmeztetést kap,

harmadszor már be fogják zárni az üzletet.

Megjegyezte: nem az "állam izmait" akarják mutogatni, csak belátást kérnek mindenkitől, viszont ha nem tartják be a szabályokat, akkor azt ki kell kényszeríteni. Ezt nem durván kell, hanem a közjó érdekében világosan, értelmesen, az együttműködés hangján megfogalmazott kérésként – mondta.

(MTI nyomán)

(Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A maffia célja: a további közpénzlopás, bűntetlenül. Minden más mellékes...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@silber13: Az a lényeg, fajgyökér, hogy te - mert neked szólt(!) - még így, észdeficitesen is ráértetted! Innét folytasd a vergődést!
silber13
@ómió: Felettébb zavaros a kaparmányod és módfelett zavarodott vagy tenmgad is! Hidd el, az ilyes patológikus szövegelés a krónikus fidelitisz legfőbb isméve!:-)))))
ómió
@silber13: Most meg a foximaxi "pszichológiával" jössz? Mindenki, aki nem az "athinai tételeket" fújja, már "patologikus"? Nem ártott meg tenéked esetleg a Lenin összes? Mert nagyon úgy néz ki!
silber13
@ómió: Nem. Te eredendően egy patológikus véglény vagy, ezt ne is tagadd! És iznyúan buta!
ómió
@silber13: Ezt láthatóan tükörbe nézve konstatáltad és - jó efftárs módjára - kapásból hazudtad ide! Minden negatív jelenséggel így vagy, vagy csak az ősbolsi kreténséget látva magadon?
kokopelli
Az ő forgatókönyvük szerint el is szabad ß@rni mindent büntetés nélkül!...az akol melege összetart!
..na meg az egykori pottyantós budik bája! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.