Bár Orbán Viktor szerint a fővárosnak van szabadon felhasználható százmilliárd forintja, amit a budapestiek megsegítésére kellene fordítani, a főpolgármester ezt határozottan cáfolja.

Orbán Viktor szombat este az M1-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a járvány erősen sújtja a budapesti turizmust, hiszen a szállodavendégek több mint 90 százaléka eddig külföldi volt.

A miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt javasolta, Budapesten üzleti modellt kell váltani,

a fővárosnak van erre több mint 100 milliárd forintnyi szabad pénzeszköze, amit fel tud használni erre a célra.

Karácsony Gergely vasárnap reggel a Facebook-oldalán reagált a kormányfő kijelentésére. Budapest főpolgármestere szerint nincsen semmiféle szabadon felhasználható százmilliárd forint a főváros kasszájában.

Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk. Legyen világos: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye. Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk

– közölte Karácsony Gergely.

A járvány és gazdasági visszaesés hatásain túl, ebben tetemes részt tesznek ki a kormányzati megszorítások. Márpedig akinél a pénz, annál a felelősség. Javaslom, az EU helyreállítási alap csillagászati összegeinek felét a kormány adja tovább lakosságarányosan az önkormányzatoknak, akik – pártállástól függetlenül – sokkal hasznosabban fogják ezt felhasználni, mint a kormány.

– zárta a posztot.

Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk. Legyen világos: a fővárosnak nincs pénze arra,...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. szeptember 13., vasárnap

Budapest anyagi helyzete már pénteken is téma volt a két politikus között, a miniszterelnök felvetésére a főpolgármester akkor is azt mondta, hogy

nincs elegendő forrás.

Forrás: HVG, 24.hu, Napi.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Remélem,,Orbán elvtársat szétqrta az ideg...:) :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gazella
@hidip: bem és nem! Erre a weboldalra nem sexelni jövök! Hanem olvasni a napi híreket!
Jérem alljon tovább! Talán a város (tök mindegy melyik város) egyik utca sarkára sexet hirdetni!!
Clavigo
Remélem,,Orbán elvtársat szétqrta az ideg...:) :)
vitriol
Ehhez kell orbánnak a vastag bőr. Először elszedi a főváros pénzét, aztán azt hazudja ország-világ előtt, hogy bőven van pénz az idegenforgalmat megsegíteni.
Nessy
Árulják már el, hogy a Mészáros - Tiborcz féle szállodák hova fizetnek iparűzési, idegenforgalmi és egyéb adót, hogy nekik milliárdokat adott O.V.?? Miközben a fővárostól vette el a legtöbb forrást, rálőcsölve a kormány feladatainak jó részét! Ez a 100 milliárd jól hangzik, de szeretném hallani a még az előző önkormányzat ezt terhelő hiteleinek, és vállalásainak az összegét is! Ennyire nyíltan nem igazán illik betartani a "bűnös városnak"!
tudode
Őfélesége megengedte magának, hogy Magyarország/kormány = azzal, aki kibulizta magának, hogy nem csak a bennszülöttek adóforintjaiban kotorászik, az önkormányzatokat is megszabadított un. gazdaságvédelmi akció tervvel, vagy mi a bánattal, hogy az önkormányzatoktól közfeladati feladataikra kicigánykodott lóvét osztogassa, mintha a saját hokizsebpénze lenne:
.
Lássuk csak - többek között mire költi őfélesége az önkormányzatoktól elvont, gazdagságvédelmi Alalpból
.
www.google.com/search?q=Korm%C3%A1ny+gazdas%C3%A1gv%C3%A9delmi+alapb%C3%B3l&oq=Korm%C3%A1ny+gazdas%C3%A1gv%C3%A9delmi+alapb%C3%B3l&aqs=chrome..69i57j69i61l2.13167j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------------------------
.
Más:
.
Ha a 100 millárdra rá akarja tenni az enyves tapogatóját, akkor azt nem sokallja, hogy a fatornyos falús haverja 477,7 milliárdot kuporgatott össze baráti alapon, ha a felét elviszi a vírus akkor lenne mit a tejbe aprítani:
.
forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2019/
------------------------------------
.
Az más, hogy a tisztesség kiment a divatból, mert akinek nincs semmije, az annyit is ér, ezeknek az új gazdagoknak csak az első milliójukat kellene megvakarni, mindjárt belépnének a kódisok(k) sorába, őfélesége un. MUNKAALAPU KATYVASZÁBAN!!!
.

.
tudode
@tudode: .
Bocs 70 milliárdot tévedtem. Eben guba!
csipetke
Amit orbán művel,az a pofátlanság csimborasszója.Nem elég,hogy az önkormányzatokat piszok módon megsarcolták,most még vinné a maradék pénzüket is.Ha nem tudnánk,hogy milyen halasztható,vagy tökfelesleges dolgokra sz@rtak el százmilliárdokat,akkor nem ágálna ennyit az ember,de így?! 8 darab puccos szőnyegre kövér hivatalának 135 millió,irodabútorokra 20 milliárd, a minisztériumi 2 éves autók cseréje nemtom hány milliárd,semmilyenzsóti vadászati világkiállítására 65 milliárd,teniszre,focira sok-sok millió,és akkor még hol van a pénztáros lölőnek.és a nemzeti töklámpás vejkónak adott 16 milliárd jacht-kikötőre,és ezek csak amikről tudni lehet.Az mennyi lehet,amiről nem is tudunk
Qqberci
Tökéletes választ kapott a csútkány!...
SystemError
Nem gondoltam volna, hogy kandalló Geri működni fog Orbán ellen, de a közvélemény kutatások is igazolják, hogy kezd elege lenni az embereknek az anyjukat eladva hazudozó patkány féreg fiedess dumából. Mára konkrétan a tahók pártjává lett a fidess és ebből már visszatáncolni sem tudnak, mert akkor meg a stabil tahó bázis bukják
ómió
Nocsak! Már a fővárost is a kormány vezeti? De akkor mit keres ott Karigeri?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.