Az intézmény közösségi alapjából folyamatosan szűri a diákokat, így derültek ki az igazolt fertőzések.

Pozitív lett a koronavírustesztje 21 tanulónak és 9 tanárnak a budapesti Lauder Javne közösségi iskolában. A diákok nagy része tünetmentes vagy enyhe tüneteik vannak, az oktatók már rosszabbul vannak, de senki sem került kórházba – tudta meg a hvg.hu.

A lapnak az intézmény főigazgatója, Horányi Gábor elmondta, hogy tanévkezdés előtt osztálykiránduláson voltak a gyerekek, ezért az erre létrehozott közösségi alapból végeztek rajtuk PCR-szűrést. Négy pozitív esetet találtak, a többi fertőzött is nagyrészt hozzájuk köthető.

Összesen 30 fertőzöttet találtak egy budapesti iskolában

A jelenlegi 30 fertőzött mellett 3 diák már korábban átesett a betegségen. Ez azt jelenti, hogy az ezer fős intézmény (melyben óvoda, általános iskola és gimnázium is található) 3,3 százalékánál diagnosztizálták a COVID-19 betegséget. A portál megjegyzi, hogy az országos átlaghoz képest ez soknak tűnik, de az iskola saját járványügyi protokolljának és a gyors szűrésnek köszönhetően nem kellett az intézményt bezárni.

Bár a fertőzött diákoknak a jövő héten lejár a karanténja, a biztonság kedvéért csak negatív teszt után mehetnek vissza az iskolába.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(hvg.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Senki nem került korházba (szerencsére) de tovább fertőzhetnek!!! Előbb-utóbb el kell rendelni az iskola bezárásokat!!! orbán veszélyezteti a tanulók, pedagódusok és környezetük egészségét!!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.