Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen azt mondta: Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban.

Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni

– többek között erről beszélt Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen, melyről a 444 számolt be.

Hozzátette:

A napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és 80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről

Jakab elmondta azt is, hogy senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és senki ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van, mert ez nem igaz.

A pécsi virológusok már múlt héten is a floridai példára hívták fel a figyelmet, ahol eleinte főleg a fiatalok körében terjedt a vírus, de 4-5 hét alatt továbbadták az idősebb korosztálynak, és újabb 2-4 héttel később a halálozási számok is emelkedtek.

El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján. Ez a fekete igazság

- mondta Jakab.

A virológus a vakcinával kapcsolatban abban bízik, hogy az év végére meglesznek a nemrég egy időre leállított oxfordi projekt első eredményei, és talán a jövő év első felében megkezdődhet a tömeggyártás és az oltás is.

Jakab „fehérköpenyes sarlatánoknak” nevezte azokat az álszakértőket, akik „hamis tanokat hangoztatnak a közösségi oldalakon.

Meg merem kockáztatni, hogy nagyobb kárt okoznak jelen pillanatban az országban, mint maga a vírus

- fogalmazott.

Szerinte nem szabad teret adni ezeknek az embereknek azzal, hogy vitatkozunk velük, mert akkor „foglalkozunk ezzel a kérdéssel, és ezeknek a kérdéseknek nincs helye.

Magyarországon járvány van, tudomásul kell venni

Dr. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának egyetemi tanára, aki egyben az Emberi Erőforrások miniszterének tanácsadója a Spirit FM Spirit Show műsorában arról beszélt, hogy

akkor fog megszűnni ez a járvány, ha a környező országokból is eltűnik, tehát ha a keresztfertőzések megszűnnek.

Kollár az ATV beszámolója szerint azt is megjegyezte, hogy a napi több száz esetszám a közeljövőben nem fog csökkenni. Ugyanakkor most azon a véleményen van, hogy hosszú távon ez az augusztus végi robbanás szerű fertőzés szám növekedés az ismételt korlátozó intézkedések hatására csökkenni fog.

Most kifejezetten fontosnak tartja a maszkviselés mellett a távolságtartás betartását, kerülve a fizikai érintkezéseket.

Azt reméli, hogy ha ez a hullám most lefut, akkor szeptember vége, október elejére bizonyos szintre csökkenni fog a fertőzések száma.

Forrás: 444, 24.hu, ATV

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Peller Anikó: majd elmondja, hogy nem úgy van az úgy van!
simmering73
Egy ilyen fegyelmezetlen néppel nem is lehet csodálkozni. Akinek nem inge ne vegye magára.
Namely
"Megszólalt a virológus"
A cím azt sejteti, mintha egy hatalmas nagy guru szólalt meg, akinek a szavára, eredményeire régóta várt az egész lakosság.
De nem.
Tehát a cím helyesen:
"Egy virológus szerint"

Persze tudom, hogy az atv-444-stb nem tévedett, hanem szándékosan pánikot akar kelteni (pontosabban a birkák már pánikolnak, így a pánikot akarja fokozni, amit bizonyára politikai célokra szeretne felhasználni).

Gusztustalanok, mint a gazdáik.
Rockxy
nem is riogat a csávó.
le kéne önteni egy veder szarral, akkor talán tisztulna az orra.
de van ojjan orvos, aki azzal riogat, hogy szeggyünk vitamint és napozzunk sokat, meg ne együnk mekis szemetet, mozogjunk sokat, meg ijeneket mond a szájával.
kinekhiggyünk pont hu
Namely
"-Mit üzen azoknak, akik az egészet egy felfújt lufinak tartják?"
-bla-bla-bla, nagyon káros dolog... bla-bla-bla, egy frappáns idézettel tudnék válaszolni: egy bizonyos szint felett, már nem megyünk egy bizonyos szint alá"
Köszönöm, hogy kimondta, amit magam is sejtettem, hogy nincs semmi ellenérve. :)
De a folytatás még ennél is vérlázítóbb:
"... ennek a kérdésnek (az ellenvéleménynek!!!) Magyarországon nincs helye"

A másik mókus szintén nagyot alkotott azzal, hogy ő tiszteletben tartja a véleményeket, de tartsuk be azokat a szabályokat, amiket hoztak.
Köszi. Magyarázat nélkül tartsuk be.
Anyád!
Gazella
Röviden s tömören megy a narancs prpaganda.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Pelleres napot!! tavasszal, ugyanezen szakértők véleménye alapján 36000 ágyat kiürítettek...mert tömeges fertőzések lesznek ,és kell a hely...azt valahogy nem volt olyan pillanat,hogy akár csak 150 embert kellett volna kórházban kezelni emiatt...ahogy most is ez a helyzet...aztán jött a turista szezon...érdekes módon a világban mindenhol leapadt a járvány...hivatalos adatok szerint a világon sehol nem halnak meg többen idén,mint tavaly ugyanezen időben...nem véletlenül számolják külön ,direkt módon a "covid"-ban elhunytakat...,ha úgy számolnák mint a flut, a szám olyan nulla körül mozogna...és végezetül...változatlanul nem látom azokat az adatokat ami alátámasztaná,hogy az emberek 90 %-nak bármi baja lenne a vírustól...de ha te tudsz ilyet ,linkeld ide nekem...és nem arról kérek linket hogy ki mit gondol...adatokat!!!
Pálinkás Pál
"Dr. Jakab Ferenc 1977-ben született Marcaliban.[3] Kaposváron érettségizett a Munkácsy Mihály Gimnáziumban,[2] majd orvosi egyetemre felvételizett, de egy pont híján lemaradt, így biológia-kémia tanár szakon kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. "
"A Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karán, az Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola hallgatójaként szerezte meg PhD fokozatát 2005-ben.[9]"
tessen olvasni...Tehát ismételten egy biológus...aki életében még egy náthát sem kezelt ki..."Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola".,..nos elméletben én is tudok repülőt vezetni...meg még sok minden mást...
és végezetül..azt hiszem ez mindent elmond...ű

"A 2020-as magyarországi SARS-CoV-2 koronavírus járvány idején, Orbán Viktor miniszterelnök megbízza a koronavírus-kutatási akciócsoport vezetésével. [11]

2020. júniusában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Dr. Jakab Ferenc professzort nevezi ki a Nemzeti Virológiai Laboratórium vezetőjévé. [12]"
Jozefina
Lényeg, hogy a vírus köztünk van és láthatatlan!!! Ezt tudomásul kell venni, tények bizonyítják!!! A baj, hogy az illetékesek hozzá nem értése vezetett eddig, hiszen a védekező intézkedéseket sokkal előbb kellett volna meghozni!!! És azokat semmiféle indokkal (V4-ek, sportolók beutazása...) nem lett volna szabad engedni!!! És miután a fáma szerint jelenleg leginkább a fiatalok terjesztik a tanítást bűn volt elkezdeni!!! Továbbra is teljes szigorral kell eljárni azokkal szemben, akik nem tartják be a szükséges intézkedéseket!!!
simmering73
Pálinkás jó reggelt nektek is. A professzor úr miután kezdi elveszteni a csatát a maszk- és vírustagadásban, elemi dühvel tör a nyilatkozó szakemberekre. Akkor most itt teszem fel én a kérdést: KIAF@SZOM ez a Pálinkás Pál, hogy ez mindenkinél mindent jobban tud, hogy itt az összes orvos, virológus, infektológus hülye mint a f@sz, mert csak ez a kretén tudja a tutit.
Pálinkás Pál
@simmering73: nos...először is én nem riogatok senkit, adatokat közlök...amit te nem teszel ,mert a mániádat a világon semmi nem bizonyítja...általában akik nyilatkoznak...az jakab, meg a denevérkutató beosztottja..ez Pécs.. aztán van még szlávik, aki márciusban még erősen a maszk ,meg a korona veszélyessége ellen ágált, és azt mondta amit sokan, ez is egy influenza..ha akarod megkeresed, videó riport, multkor belinkeltem, nem nagyon tolongtatok megvédeni szlávikot, aki most mondja a tutit!! aztán ha rám célozgatsz, valamivel igazold...mert a te véleményed qrvára nem érdekel!!!
SystemError
Magyarország államformája hazugságkártyavár!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: 05.27-re Minden szó így igazm véleményem szerint. Most (elvileg) sokkal több fertőzött van, sőt több beteg is, ahogy olvasom. Ennek ellenére semmilyen komolyabb intézkedés nem születik... nyavalyognak, hogy késnek a virus-teszt eredmények. Ennek roppant prózai és egyszerű oka van! A laborok nem tudják feldolgozni a rájuk árasztott minta mennyiséget, mert kevés a szakember és aki még nem mondott fel. már az sem bírja. Pont. Nekem szűkebb s tágabb környezetemben nincs és nem is volt egyetlen beteg sem, tehát sehol sem látom igazolva a "járvány" meglétét. Az iskolai lázmérésre külön kíváncsi leszek, ahogy majd mondjuk reggel 7-től délelőtt 10-ig állnak a gyerekek sorban az iskolák előtt, 1,5 m-es távolságot tartva, hidegben-esőben, aha. Esetleg, ha valaki addig nem volt beteg, lesz alkalma rá. Gratula az ötletgazdának! És még sorolhatnám, csak rettenetesen unom.
Pálinkás Pál
egy apróság...ksh adat...g7.hu/adat/20190326/megint-rengeteg-embert-olt-meg-az-influenza/...lehet elolvasni ,aztán mellétenni a kilenc hónap alatt 600 ember halálát okozó covidot...mi lesz veletek rettegők,ha még a flu is beindul???
Málna
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Egy lázmérés fél másodperc. Nem hiszem, hogy nagy sor lesz.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Ezektől a számoltól kapok én is idegrohamot, basszus. Tele van a tököm az egésszel. Apámat influenza vitte el, rohadt dolog volt. Én aztán tudom, mire képes. A covid nem tud rám ijeszteni.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Málna: Nincs fél másodperces lázmérő. Téged becsaptak. Egyébként pedig, majd a történések meggyőznek téged is. Látom, te a virus kedvelők közé tartozol.
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: hiába magyarázod itt a megszállottaknak...a politika most ráállt erre a dologra, és nem is fog kiszállni belőle, mert ellenőrzés nélkül bármit megtehetnek,legfeljebb ráfogják a vírusra!!! Mit gondolsz, itt a nagy virus fanok a propin, miért ódzkodnak az adatoktól?? mert azok teljesen mást mutatnak mint amit ők hinni szeretnének!!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Tudom. Ráadásul benne dolgoztam tavaly decemberig. Amikor elkezdték az őrjöngést a HepaC szűréssel akkor telt be nálam a pohár végleg. Te, most hallasz valamit a HepaC-ről? Mert tavaly még kirúgással, meg működési engedély bevonással, minden szarral fenyegették az egészségügyet, ha nem végeztetik el a szűrést... Erről ennyit.
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: azzal nem tudták beijeszteni az embereket,ezzel sikerült...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Tudod mi tombol itt? A brutális hülyeség cunami, az.
Pálinkás Pál
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Amíg lesz vevő reá, addig nem fogják abbahagyni...igaz az egészből semmi nem látszik az utcákon...aztán az is érdekes,ez a vírus mindig ott csap le ,amit nyugodtan be lehet zárni veszteség nélkül../isk...stb../
vagy te hallottál róla hogy laktanyákban, fontos termelőüzemekben ,gyárakban felütötte volna a fejét?? mert azt igen nehéz lenne bemagyarázni ,hogy az idősotthonokat, sulikat karanténozni kell,de a termelés mehet tovább...legjobb példa valamelyik nap a tesztelő labor esete...4 igazolt fertőzés...ennek ellenére kis fertőtlenítés,munka megy tovább...ezzel szemben egy kisiskolás fertőzés gyanú!!! osztály ,tanár karanténban...de ez sok embernek nem tűnik fel!!!
Málna
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Hogyne lenne, te is vehetsz, ha akarsz.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Amit ekként adnak el, nem pontos.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Rettegni jó, izgalmas! Sajnos ez a mérleg, amit eddig fel tudtam állítani a március óta történtekből. Látom az egymásnak ellentmondó intézkedéseket, de van, akit ez megnyugtat. Izgulni csak a rengeteg munkanélküli maitt kellene, akik most még/már nem látszanak. De fognak, hamarosan. Hogy ez kinek jó, rá nem jövök magamtól. De valakiik biztosan nyernek az ügyön, mert ez a világ csak az anyagi javakról szó. Számomra ez iszonyúan kiábrámdító, céltalan és igen sivár jövőt feltételező helyzet. Ha ma lennék fiatal, eszembe se lenne gyereket csinálni.
Málna
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Nem kell, hogy pontos legyen. Nem az az érdekes, hogy 38 vagy 38,5 fokos láza van-e valakinek, hanem hogy van vagy nincs láza.
advocat
Mondták, Magyarország jobban teljesít. Node ebben?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Málna: Nem. A koronavirus fertőzés lényege, hogy nem mindig okoz lázat, ennek alapján tehát nem szűrhető.
Málna
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Sokszor semmilyen tünetet nem okoz. Azért valamennyire csak próbáljuk már meg kiszűrni.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Málna: Mi értelme van a szűrések már? Karantén vagy van, vagy nincs, általában az egyénre van bízva... mint említettem a laborkapacitás és mintavételi kapacitás messze elmarad az igényektől munkaerő híján, mégis minek már szűrni? A nyárnak köszönhetően, mindenkinek van 2000 érintettsége... nem követhető. A tüneteket mutató betegeket kell ápolni most.
SystemError
Nem nagy ár Orbánnak az a pár öreg az augusztusi oligarcha bevételekért...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.