Mostantól kötelező szabályosan szájmaszkot viselni a buszokon és vonatokon. Aki nem teszi, azt leszállítják a buszról, vonatról, illetve aki nem együttműködő, az ellen szabálysértési eljárást indíthat a rendőrség, 50 ezer forintos büntetés is lehet a vége. Az ATV elment néhány helyre, hogy megnézze, mi most a helyzet – szúrta ki a 24.hu.

A Nyugati pályaudvaron, a Népligetben a buszpályaudvaron és Pécsett voltak. A többség hordja a maszkot rendesen, de azért messze nem mindenki – derült ki az ATV riportjából.

Az egyik utas úgy vélekedett, a bírságolás a személyes felelősséget csökkenti, szerinte azonban a személyes felelősség fontosabb, mint a bírság, mások a maszk okozta rosszullétre panaszkodtak, de volt, akit egyszerűen csak zavar viselése. Viszont akadtak olyanok is, akik egyszerűen tudomásul vették az új szabályt.

A dél körüli egyik vonaton – ahol eléggé szellősen ültek az emberek, hiszen akkor alig utazott valaki – látszik, hogy van, aki nem hord maszkot. Aztán az egyik megszólított nő mondja, hogy őt zavarja a maszk, nem szereti – a maszk pedig a nő orráig ér.

Egy idős férfi nagyon helyesli, hogy leszállítják a buszokról, vonatokról a maszkot nem viselőket – és mindezt úgy mondja, hogy a maszkot ő is orr alatt viseli.

Pécsett az egyik nő gázálarcnak mondja a maszkot, nem kedveli, de elmondása szerint ha előírták, hát viselni kell –

mindezt úgy mondja, hogy a maszk le van húzva.

A jegyvizsgálók munkáját egyébként nemcsak a rendőrség, de a polgár- és vasútőrség is segíti – erről már a MÁV és a Volánbusz képviseletében Biber Anett beszélt az ATV Híradónak. A szóvivőnek pozitív tapasztalatai vannak az utasokkal. Véleménye szerint mindenki nagyon együttműködő, és hozzátette: korábban is inkább azzal volt probléma, hogy nem az előírásnak megfelelően használták az utasok a maszkot.

De ahogy korábban, úgy ma is az a tapasztalatunk, hogyha megkérjük őket, korrigálják a hibát

– magyarázta.

A teljes összeállítást ITT nézheti meg.

Forrás: ATV, 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Majd ha elkapja a vírust, másként gondolkodik az, aki ma még hőbörög.
simmering73
A hőbörgőkkel a legközelebbi interjút majd a lélegeztetőgép mellől kérjük.
dr. prédikátor
van aki gázálarcnak tartja a maszkot . és van aki csak hülye!!!
jesz
a rádióban mesélt egy utas, hogy a buszsofőr rendőrt hívott, addig nem nyitott ajtót, amíg a rendőrök oda értek..aztán elvitték a maszkot tagadókat.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.