Megváltoztatta korábbi döntését Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója. Nem léphet be a Vígszínházba annak korábbi igazgatója, Eszenyi Enikő – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A riportból az derül ki, hogy bár az Eszenyi által rendezett darabok – Hamlet, Mágnás Miska, A diktátor – repertoáron maradnak, ő csak videón nézheti meg a próbákat és e-mailben írhatja le a véleményét.

Két hónappal azután, hogy a teátrumból botrányok közepette távozott színész-rendezőnőnek bejárást engedélyezett az új igazgató, Rudolf Péter, most meggondolta magát.

Három, a volt igazgató által rendezett darab marad műsoron a Vígszínházban, a felújítópróbákon azonban nem lehet ott személyesen Eszenyi Enikő

– tudta meg az RTL Klub. A teátrum nem cáfolta az értesülést.

A Vígszínházat július 1-je óta vezeti Rudolf Péter, aki bemutatkozásakor azt mondta: az átadás-átvétel részeként úgy állapodott meg Eszenyi Enikővel, hogy az általa rendezett darabok műsoron maradnak, sőt ezeket ő maga újítja fel. Színpadra azonban már nem fog állni, mert azokat az előadásokat, amelyekben játszott, leveszik a műsorról. Eszenyi ezt követően bejelentette, hogy felfüggeszti színészi tevékenységét.

A Híradó azonban úgy értesült, hogy miután Rudolf meghallgatta a művészeti tanács, a szakszervezet és a Vígszínház vezető munkatársainak véleményét, úgy döntött, hogy Eszenyi Enikő nem mehet be a műsoron tartott rendezéseinek felújítópróbáira. A riport szerint az igazgató Eszenyivel egyetértésben döntött így.

Mindezek nyomán a Blikk megkereste a színházat, amely sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt. A lapnak Rudolf Péter és a társulatból felkeresett művészek sem válaszoltak.

A Blikk értesülésünk szerint ugyanakkor

a teátrum művészei elégedettek, hogy a színház területén a jövőben nem kell Eszenyi Enikővel találkozniuk.

Forrás: RTL Klub Híradó, Blikk, HVG

Címlapkép: MTI/ Máthé Zoltán

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem valami népszerű az Enikő a volt dolgozói körében...
Mondhatom úgy is, hogy a jelek szerint utálják őt...
Ronin2
Láttam pár év alatt néhány Eszenyi rendezést.
Volt amelyik tetszett,volt amelyik nem.
De!
A viselkedése miatt nem hallottam,hogy egyetlen színész is felmondott volna.
Ezzel nem bántani akarom őket,de legalábbis furcsa,hogy most lett egyszerre elege mindenkinek./???/
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.