Egy, a közösségi oldalán szerdán közzétett videoüzenetben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat a szeptember 27-i romániai helyhatósági választásokon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt buzdító videóüzenetet küldött az erdélyi magyaroknakFotó: MTI/Kovács Tamás

Az üzenetet az RMDSZ is megosztotta közösségi oldalán és eljuttatta a sajtónak.

Semjén Zsolt elmondta: az RMDSZ és a magyar kormány együttműködése számtalan eredményt hozott. Ezek között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) létrehozását, az óvodák építését, a kulturális és más természetű támogatásokat és az erdélyi gazdaságfejlesztő programot említette. Hozzátette: ezek nem valósulhattak volna meg az RMDSZ segítsége és az RMDSZ által biztosított keretek nélkül.

A miniszterelnök-helyettes úgy vélte:

a választásokon a román pártok próbálják megszerezni a magyarok szavazatait, de nem érdekli őket a magyar közösség. Amikor a hatalom közelébe kerülnek, a magyar közösség szempontjaira már nem figyelnek.

Hasonlónak tartotta azt a helyzetet, amikor esélytelen magyar jelöltek indulnak. Úgy vélte: ezek elvihetnek szavazatokat, de a magyar közösség ügyét biztosan nem mozdítják elő.

"Megtapasztalhattuk, hogy Erdélyben végső soron, történetileg nézve is, az RMDSZ az egyetlen olyan párt, olyan szervezet, amelyik képes a magyarok megvédésére, a magyar érdek védelmére. Azt tudom mondani önöknek, hogyha én édesanyám révén román állampolgár lennék, akkor az RMDSZ jelöltjeire szavaznék. Arra kérem önöket is, hogy támogassák az RMDSZ jelöltjeit"

- fogalmazott videoüzenetében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

(MTI)

Itthon - 2020. September 20., 20:33
„Ez a járvány most elszabadult”
Itthon - 2020. September 20., 20:26
Maszk használat: a MÁV és a Volánbusz is szigorít

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Anyádnak üzengess, meg a vadaknak akiket le akarsz ölni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Hogy mi? Kretén tömjénzsóti buzi? Ezt tudja mindenki... pedobuzi... ahogy azt kell körösztyín börkökben... aki ad magára, az hágott már reverendában 8 éves ministránst...
human
Mikor a fidesz nyíltan megzsarolta az RMDSZ-t:
"Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) felszólalása ellenszenvet vált ki az RMDSZ tisztújító kongresszusán. Balogh András (MSZP) beszéde pedig vastapsot kap."
youtu.be/WUji_C0vMFw
namihami
A hazai KDNP-s és az erdélyi fideszes támogatottságú helyi jelölt a választásra buzdító fényképen? Hát, inkább a falon levő, mint a Semjén.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Az efftársak meg majd a románokat bíztatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.