Többen megfertőződtek koronavírussal a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthonban, a szerdán a helyszínre vezényelt járványügyi bevetési egység megkezdte az intézmény fertőtlenítését.

Katonákat rendeltek egy nyíregyházi idősotthonhoz, rengeteg a fertőzött személy
A honvédség járványügyi bevetési egységének tagjai beöltöznek védőruházatukba a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthon előtt 2020. szeptember 16-án. A magánfenntartású szeretetotthonban többen megfertőződtek koronavírussal. A bevetési egység megkezdte az intézmény fertőtlenítését. MTI/Balázs Attila

Az MTI tudósítójának információi szerint a Tünde utcai, magánfenntartású szeretetotthonban 21 fertőzöttet találtak. Az épülethez szerdán délután

katonai járművek érkeztek, amelyekről fertőtlenítőszereket és eszközöket pakoltak le a katonák.

Urbán Levente, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának századosa a helyszínen újságíróknak elmondta, az idősotthon fertőtlenítésére egy biológiai mentesítő csoport érkezett.

A honvédség április 12-e óta folyamatosan végzi a fertőtlenítést az idősotthonokban és a kórházakban, ugyanezt a feladatot végzi el az ide kirendelt egység is – mondta. A százados tájékoztatása szerint a folyamatot teljes védőruházatban, két ütemben hajtja végre az állomány, elsőként egy melegködképzős hidrogén-peroxid és nátrium hipoklorid alapú, majd egy másik típusú fertőtlenítőszerrel permetezik le a lakószobákat, a vizesblokkokat, az orvosi helyiségeket és más közösségi tereket.

Az MTI megpróbálta elérni a Tündérkert Szeretetotthon tulajdonosát, de az intézményben senki sem vette fel a telefont.

Az utcán várakozó asszony, az egyik idős ápolt hozzátartozója elmondta, egy héttel ezelőtt hallották, hogy az egyik dolgozó tesztje lett pozitív, az eredményt követően pedig tegnapelőtt mindenkit leteszteltek, majd fertőtlenítettek az otthonban. Állítólag 24 ember lett koronavírus-pozitív – tette hozzá.

A szeretetotthon honlapja szerint a bentlakásos intézmény 2009-től működik Nyíregyházán, az épületet ötven ember gondozására alakították ki. Az intézmény orvosi szobával, szabadidős és közösségi helyiségekkel, állandó orvosi ügyelettel, rendszeres háziorvosi szolgálattal és igény esetén széleskörű szakorvosi jelenléttel szolgálja lakóit – olvasható a honlapon.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Remélem a kormány tisztában van vele, hogy ez az idősotthon nem Karácsony Gergely felelőssége, és mielőtt bűnbakot keresne a kormányhivatal, vegyék tudomásul, hogy az ország összes idősotthona orbán alá tartozik a "különleges felhatalmazás" következtében!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Miért a katonák elkergetik a vírust?
advocat
@Horizont: Nem tudtad? Ők erre is képesek! Mert egy magyar katona, puskával többet ér mint 5000 amerikai rakétákkal... mondta egy nagy magyar. Egyszer.
Józsipapa
Debrecenről nagyon hallgatnak a médiában;
ott mi a helyzet az otthonban ???
.
evacica
Aj jaj most mi lesz? Ki a bűnös, Karácsony nem lehet, Gyurcsány sem, biztos a Soros küldte oda a vírust!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.