A kormányfő állítja, hogy felkészült az egészségügy, de a lapunk birtokába került levél szerint a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A Korányiban már a szakemberek is fogytán.

Népszava: a Korányiban és a Szent Lászlóban olyan sok a beteg, hogy "a lélegeztető kapacitás betelt"

Mindenki megnyugodhat: ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani

– jelentette be Orbán Viktor kormányfő szerdán, azután, hogy előző nap nyolcan haltak bele Magyarországon a koronavírus-fertőzésbe.

A miniszterelnök elmondása szerint az egészségügyben rendelkezésre állnak a szükséges eszközök és az ezeket működtető személyzet is. Sőt bővíteni is tudják a kapacitásokat. Ennek ellentmond, hogy 24 órával korábban Kásler Miklós humánminiszter és Horváth Ildikó államtitkár arra utasította az Országos Mentőszolgálatot, hogy csak a tünetes páciensek tesztelését végezzék háznál.

Már kiürítették a fővárosi Szent János Kórház hármas belgyógyászatának épületét, miután a Dél-Pesti Centrum Kórház és a Korányi megtelt. Szerdán már az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe is vittek covidos-betegeket.

Bár a szaktárca cáfolni igyekezett, egy lapunk birtokába került, szeptember 14-i keltezésű levél megerősíti azt, amit tegnapi lapszámunkban írtunk: a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A Korányiban már a szakemberek is fogytán.

A Korányi arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A Népszava úgy tudja, 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Málna: hát persze...orbán egy féreg...az elmúlt 10 évben egy igaz szó nem hagyta el a pofáját...legalább is országot érintő ügyekben...amit ő mond, az nektek szól...mert épeszű ember már nagyon régen nem figyeli mit mond...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Sajnos megint az lesz a nóta vége, hogy az átvezénylések miatt osztályokat kell lezárni, ellátásokat szűkíteni, szüneteltetni. Emiatt nem kevés beteg állapota fog romlani. És remélhető, hogy csak romlani. Hiszen még a tavaszi problémák kezelésében is óriási lemaradások vannak. Most üt vissza az egészségügy maradvány finanszírozása.
Aki Én
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: ...sőt, 10 éve folyamatos az elvándorlás az eü-ből, menekülnek az orbáni rendszer elől. Megmondták.
Már most 4-5 nap a tesztek kiértékelése a kettő helyett. Ez a buta némber nem derűlátó, hanem idióta. Kár lenne finomkodni. Szerintem idevezényelték, ennyire nem lehet hülye élő ember.
Olyan szinten tagadja a tényeket, hogy nincs rá épeszű magyarázat. Ha szembesíted, akkor meghátrál minden esetben.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Aki Én: Igen, észrevettem. Itt ő az okos megmondó ember. De a tényeket nem lehet tagadni, bármennyire erőlködik is. Nagyon szeretném látni a bankszámláját, de csak azért, hogy lássam, ki utal neki...
fergeteg
Sok okos bolsevista liberális csicska.Most aztán lehet kárörvendeni !
Még 20 ezer ágyat fel lehet szabadítani,hogy a csókos,fizetős,doktorbácsinak tejelők szüleit
hazavigyék otthoni ápolásra a megőrzőből,amíg a gyerek meg az ifjú hölgyemény a karrierje építése miatt rakta be
szülőt a kórházba.
TollerBela
Azért 76 szakembert kérni már orcátlanság ! Az néhány szakmában a legnagyobb kórházakat jelezhetné. Ha valaki ennyire nem rendelkezik a feladathoz szüskéges emberekkle, akkor miért vállalja el ? Miért nem mond ellent ? És aki megbízza, ilyenkor lemond-e üstöllést és takarodik-e a fénynek sebességével elfelé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.