A kormányfő állítja, hogy felkészült az egészségügy, de a lapunk birtokába került levél szerint a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A Korányiban már a szakemberek is fogytán.

Népszava: a Korányiban és a Szent Lászlóban olyan sok a beteg, hogy "a lélegeztető kapacitás betelt"

Mindenki megnyugodhat: ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani

– jelentette be Orbán Viktor kormányfő szerdán, azután, hogy előző nap nyolcan haltak bele Magyarországon a koronavírus-fertőzésbe.

A miniszterelnök elmondása szerint az egészségügyben rendelkezésre állnak a szükséges eszközök és az ezeket működtető személyzet is. Sőt bővíteni is tudják a kapacitásokat. Ennek ellentmond, hogy 24 órával korábban Kásler Miklós humánminiszter és Horváth Ildikó államtitkár arra utasította az Országos Mentőszolgálatot, hogy csak a tünetes páciensek tesztelését végezzék háznál.

Már kiürítették a fővárosi Szent János Kórház hármas belgyógyászatának épületét, miután a Dél-Pesti Centrum Kórház és a Korányi megtelt. Szerdán már az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe is vittek covidos-betegeket.

Bár a szaktárca cáfolni igyekezett, egy lapunk birtokába került, szeptember 14-i keltezésű levél megerősíti azt, amit tegnapi lapszámunkban írtunk: a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A Korányiban már a szakemberek is fogytán.

A Korányi arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A Népszava úgy tudja, 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Málna: hát persze...orbán egy féreg...az elmúlt 10 évben egy igaz szó nem hagyta el a pofáját...legalább is országot érintő ügyekben...amit ő mond, az nektek szól...mert épeszű ember már nagyon régen nem figyeli mit mond...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Pálinkás Pál
No most,ha az ellenzéknek van csöpp esze, rágyúr erre a helyzetre...hol van a 18000 lélegeztetőgép...hogy lehet hogy 18 lélegeztetőre szoruló covidos bedönti a rendszert??? de bármelyik itt tobzódó fideszfan megválaszolhatja nekem...
lusta
@Pálinkás Pál: Nyugalom. Meg fogják válaszolni.
Pálinkás Pál
@lusta: ebben biztos vagyok...csak az köszönőviszonyban nem lesz a valósággal
Málna
@Pálinkás Pál: Pali, használd a józan eszed! Nincs bedöntve semmilyen rendszer, minden működik.
simmering73
A ma reggeli 7-es híradóban mondta a mocsok1 kanálison verőce dr miniszterelnök ura, hogy ura vagyunk a helyzeten, kézben tartjuk a csatat, az eü toppon van, lélegeztetőgép, orvos, ápoló, kórházi ágy annyi mint égen a csillag.
lusta
@Pálinkás Pál: Már meg is érkezett a felmentő sereg.
Sajnos az agymosás olyan fokáán áll az ország, mint a kinek hiszel, nekem, vagy amit látsz.
Pálinkás Pál
@lusta: Málnával ne foglalkozz...az a baj vele, hogy még ehhez is kevés...én már meg sem próbálom meggyőzni...
Pálinkás Pál
@Málna: Igen...hát az számomra nem azt bizonyítja hogy ha kisegítő személyzetet kell koldulni pár megbetegedés miatt!!!
lusta
@Pálinkás Pál: Az a baj, hogy az élet minden területén az ország ugyanígy (nem)működik. Közben milyen szépen beszélnek. Nem azt mondják, a beszerzett lélegeztető gépek sz@rt sem érnek, a meglévőkre nincs kezelő személyzet. Milyen gyönyörűen hangzik, betelt a lélegeztető kapacitás. Vegyünk egy példát a honvédség soraiból. Súlyos milliáárdokat költ az ország harckocsikra, harcjárművekre, de a hozzávaló kezelő, kiszolgáűló személyzet nincs, Szépen lezsírozva mutogatásra alkamas lesz, de másra nem.
Aki Én
Gép még csak lehet, hogy lenne, de a személyzet már elmenekült a pusztuló nyugatra.
@Málna: Neked meg nem kívánom, hogy belülről megtapasztald, te ostoba némber. Persze megint jobban tudod mi van, mint a szakemberek meg az ott dolgozók.
Málna
@Pálinkás Pál: Ezt előre kérik, Pali, mivel nő a megbetegedések száma. Amíg nincs baj, addig minek vészmadárkodsz? Van itt elég hölgy, aki mást sem csinál, de te mégiscsak férfi vagy...
Málna
@Aki Én: Miért, mit mondanak a szakemberek meg az ott dolgozók?
Aki Én
@Málna: Hogy itt az ideje a kivizsgálásodnak. Súlyos beteg vagy, ez laikusként is feltűnő...
Málna
@Aki Én: Én ugyanezt gondolom rólad. Patthelyzet.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Vannak emberek, akik nem hajlandóak tudomást venni az eseményekről, amelyek körülöttük zajlanak. Ha el is hatol a tudatukig, akkor tagadják, vagy megszépítik. @Málna: Rólad beszéltem, pedig nem vagy mai csirke, látszik. Volt egy osztálytársam, aki egyszer óraközi viháncolás közben megcsúszott a folyosón és elesett. Már a földön volt, amikor kiabálni kezdett. nem estem, nem estem el... Akkor nagyon röhögtünk rajta, de felnőttként már másképp látom, amikor az életben történnek hasonló dolgok.
Aki Én
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Az ismerősi, baráti körben egy ember van, akiről köztudott, hogy fideszes. Ő az egyetlen, aki még egy kinevet a végén-ben is csal, billiárdban csal, kártyában csal, megígéri, hogy jön sörözni, de nem jön, nem is szól oda...
Ez nekem sokáig fel sem tűnt, míg hasonlóról be nem számolt egy tőlem távolabb élő unokatestvérem.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy ilyen aljas hatalmat tényleg csak a szerényebb képességű, emberileg nem éppen a toppon lévők kedvelnek, sőt láthatóan betegesen imádnak.
De nézd meg itt, micsoda alakok védik ezeket. Egy épeszű sincs köztük.
Normális ember a családjukat imádja ennyire, de még azokkal is kritikusabb, mint ezek orbánnal.
Málna
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Nincs semmi baj, legalábbis egyelőre. De itt már mindenki előre károg. Mire jó ez? Majd ha a kórházak maguk mondják, hogy baj van, akkor elhiszem. Az, hogy a Népszava egy levélből kiragadott mondatrészletekkel ijesztget, számomra édes kevés ahhoz, hogy féljek.
Ha tényleg baj lesz, azt tudni fogjuk, akkora sivalkodás lesz itt...
lusta
@Málna: Nem egészen. Ha már mások is ugyanazt gondolják Önről, el lehet gondolkozni ezen.
Pálinkás Pál
@Málna: Nekem nem úgy tűnik hogyha 18 ember bedönti a lélegeztető ellátást, akkor nincs baj!! mi lenne ha véletlenül hirtelen 31 ember igényelné az ellátást??? az állítólagos 18 000 gép hol van??? mondjuk annak jó része semmire nem használható "horkolásgátló"...de eredetileg is a cirkusz kirobbanása előtt állítólag 2000 gép állt rendelkezésre...azok hol vannak???
Málna
@lusta: Mások? Kik? Például te?
Na ne szórakozzunk már! Akkor lennék beteg, ha a ti véleményetekre adnék - saját magammal kapcsolatban. Maradjunk ennyiben.
Málna
@Pálinkás Pál: Ne higgy már el mindent, amit olvasol! Nem gondolhatod komolyan, hogy 18 ember bedöntötte az ellátást.
Pálinkás Pál
@Málna: nem olvastam még sem a kórház,sem a kormány cáfolatát ez ügyben...nem az lenne az első???
Nessy
@Málna: Talán olvasd el a Korányi kérését, miszerint kb. 76 orvost, ápolót kérnek, mert gondban vannak. Azt hiszem azok a cardiológiai betegek sem repesnek az örömtől, akiket a János kórházból a III. pavilon kiürítése miatt "terítenek" a főváros több kórházába. Azért valamit nem értek, tavasszal jóval több beteg volt egyszerre lélegeztetőgépen, nem tizennyolc. Vagy akkor még nem voltunk rá "felkészülve"??
Málna
@Pálinkás Pál: Nem. Meg mit is kellene cáfolni? Ha meg is telt a Korányi, akkor mi van? Ott a többi kórház.
Amúgy meg Orbán már cáfolt tegnap, elmondta, hogy fel vannak készülve.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Kedves kommentelő társam! Úgy tűnik, hogy a hozzáállásod a vírusmizériához kicsit megváltozott. Eddig azt hangoztattad, hogy nincs is vírus, hogy népijesztgetés, vaklárma az egész. S azoknak van igazuk, akik tagadják az egész felhajtásnak az értelmét.
Történt valami közben amitől beindult ez a pánikreakció nálad?
Málna
@Nessy: Igen, a következő napokra, hetekre kérnek segítséget. Mert olyan ütemben nő a betegek száma. Felkészülnek, előre.
tudode
Kellő humor kellett azoknak, akik az elmúlt évben kórházi ellátásra szorult, mert, pl.
.
-- egy hét alatti hét nap alatt egyszer sem volt szolgálatban ugyanaz a személyzet,
-- nem volt vizit egyszer sem,
-- csak a házi patikában szokásos gyógyszerrel rendelkeztek,
-- traumatológián nem volt semmiféle segédeszköz, úgy ugráltak a lábtöröttek féllábbal, mint a békák, vagy
-- egészségügyi nadrág hiányában saját melléktermékükben nyomták az ágyat,
-- a külsős takarítók, csak ahol a papok táncoltak, ott nyaltak egyet,
-- a negyedik napon az egyik nővér ráírta egy papírra, hogy ki fekszik az ágyban,
.
stb. stb.
.
Ez az egyik fővárosi kórházban volt tapasztalható, amelynek a cégére centrum kórház volt, amely terv szintén, ha a betonszarkofágok helyett megépült volna akkor is gázgéza lenne, mert személyzet nélkül annyit is érne!
.
magyarepitok.hu/aktualis/2019/08/igy-nezhet-ki-a-del-budai-centrumkorhaz-uj-latvanytervek
.
www.google.com/search?q=d%C3%A9l+budai+centrumk%C3%B3rh%C3%A1z+l%C3%A1tv%C3%A1nyterv&sxsrf=ALeKk02InynmmtTvgyCoREHFA_lNX8vUXA:1600329139792&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=i1zLga5ugLhvCM%252Cec5gOmIbgJn6dM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kSjAewDD4k-6Ro1ep_mmDb3Lm-NFw&sa=X&ved=2ahUKEwi1l5rP2u_rAhWmmIsKHeJ1DacQ9QF6BAgKEC8#imgrc=i1zLga5ugLhvCM
------------------------
.
Ember tervez, nem is akármilyenek, és Isten végez!
--
Pálinkás Pál
@Málna: hát persze...orbán egy féreg...az elmúlt 10 évben egy igaz szó nem hagyta el a pofáját...legalább is országot érintő ügyekben...amit ő mond, az nektek szól...mert épeszű ember már nagyon régen nem figyeli mit mond...
Málna
@Pálinkás Pál: Hát akkor figyeld a Népszavát, ahol félmondatokkal próbálnak pánikot kelteni. Végülis ebben a helyzetben ez a dolguk.:-)
Nessy
@Málna: Legyen neked a te hited szerint.
Aki Én
@Málna: Mit figyeljünk, a propaganda médiát, ahol naponta buknak sajtópereket? Vicces vagy :)
Málna
@Nessy: Nektek is legyen az én hitem szerint. Ti mindig a rosszat hiszitek el, ne úgy legyen...
Aki Én
@Shikari: 09:58 :) Te már komolyan mondom kezdesz szórakoztató lenni. Előbb-utóbb önálló műsort kapsz.
Málna
@Aki Én: Nem, figyeljétek csak a baloldali médiát, és akkor mindig lehet majd valamiért sipákolni. Ez a lényeg, nem?
Pálinkás Pál
@Eriksson: Mint mondtam a vírusjárványt nem minősítem...nem tudom észrevetted-e, a dolog technikai részére,és az a mellé körített mesére próbáltam rámutatni...teljesen mindegy hogy mi miatt kerül valaki lélegeztetőre, az vicc hogy ennyi betegnél bedől a rendszer...továbbá az ellátásra szorulók zöme továbbra is aggastyán,mint minden betegségben...a friss 9 áldozat átlag életkora 76 év...és nem egészséges öregemberekről beszélünk...továbbá a nyíregyházai öregotthon sem azért fertőződött meg ,mert maszk nélkül ültek a buszon...aztán ,látom miattad megint le kell írnom..mutass olyat ahol tagadtam a járvány meglétét!!! a veszélyessége az ami borzalmasan démonizálva van!!! ez is csak azt a réteget viszi, mint bármely legyengült szervezetet támadó nyavalya!!!
Aki Én
@Málna: 09:42 SOKAN!!! EGYRE TÖBBEN!!! Hálátlan feladat a tiéd!!!
Aki Én
@Málna: Nem valamiért sipákolunk, hanem azokért a bűnökért, amikért te hazaáruló seggnyaló sosem fogsz, mert a munkaköri leírásod, vagy ostobaságod nem engedi. ENNYI!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Ami szerinted nincs, annak nem is lehet technikai része. Ez így logikus, nem?
Lélegeztetőgép meg annyi van amennyi van. Sokak szerint kevés, mások szerint pedig rengeteg sok. Minden relatív.
Nem kellene ezzel annyit foglalkoznod, mert egy idő után már magad se fogod tudni eldönteni, hogy a véleményed a tiéd, vagy másé.
Egyebekben meg igazad van!
ómió
Az a nehány tucat "lélegeztetőgépes" efftársilag tényleg "óriási probléma" lehet! Lélegeztetőgépek ezreivel meg nyilván pláne!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Málna: Milyen felkészülés? Hol? Mondd, még mindíg nem érted? NINCS ember az egészségügyben! Menekülek, március óta 7000 dolgozó mondott fel. Szerinted, miért? Miért keres a kórház MÁR MOST segítséget? Van valahol felesleges ember, mondd? Nincs. Bizony lesz itt jajgatás, sikoltozás és hajaknak tépése. A helyzet nincs megoldva, nncs elég felszerelés, nincs ember és nem is lesz. Az állami laborok már nyár óta nem bírják a terhelést, a magán laborok meg mondhatják nyugodtan, hogy bocs, hatósági áron nem csináljuk, vagy csak korlátozott mennyiséget. Szóval nem értem a nagy derűlátásodat, de hát ez legyen a te problémád.
Nessy
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Sajnos megint az lesz a nóta vége, hogy az átvezénylések miatt osztályokat kell lezárni, ellátásokat szűkíteni, szüneteltetni. Emiatt nem kevés beteg állapota fog romlani. És remélhető, hogy csak romlani. Hiszen még a tavaszi problémák kezelésében is óriási lemaradások vannak. Most üt vissza az egészségügy maradvány finanszírozása.
Aki Én
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: ...sőt, 10 éve folyamatos az elvándorlás az eü-ből, menekülnek az orbáni rendszer elől. Megmondták.
Már most 4-5 nap a tesztek kiértékelése a kettő helyett. Ez a buta némber nem derűlátó, hanem idióta. Kár lenne finomkodni. Szerintem idevezényelték, ennyire nem lehet hülye élő ember.
Olyan szinten tagadja a tényeket, hogy nincs rá épeszű magyarázat. Ha szembesíted, akkor meghátrál minden esetben.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Aki Én: Igen, észrevettem. Itt ő az okos megmondó ember. De a tényeket nem lehet tagadni, bármennyire erőlködik is. Nagyon szeretném látni a bankszámláját, de csak azért, hogy lássam, ki utal neki...
fergeteg
Sok okos bolsevista liberális csicska.Most aztán lehet kárörvendeni !
Még 20 ezer ágyat fel lehet szabadítani,hogy a csókos,fizetős,doktorbácsinak tejelők szüleit
hazavigyék otthoni ápolásra a megőrzőből,amíg a gyerek meg az ifjú hölgyemény a karrierje építése miatt rakta be
szülőt a kórházba.
TollerBela
Azért 76 szakembert kérni már orcátlanság ! Az néhány szakmában a legnagyobb kórházakat jelezhetné. Ha valaki ennyire nem rendelkezik a feladathoz szüskéges emberekkle, akkor miért vállalja el ? Miért nem mond ellent ? És aki megbízza, ilyenkor lemond-e üstöllést és takarodik-e a fénynek sebességével elfelé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.