A Sanofi több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti a miskolci üzemét – jelentette be a beruházás csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter.

Szorosan egymáshoz simulva, maszk nélkül pózoltak Szijjártóval a gyógyszergyár sajtótájékoztatóján
Tarcsa Mónika, a Sanofi market access igazgatója (b1), Hubay György, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője (b2), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b3), Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója (b4) és Mester Viktória, a Sanofi gyáregység igazgatója (b5) a Sanofi beruházást bejelentő tájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 17-én. A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci gyárát, csaknem 50 százalékkal növeli a termelési kapacitását. Az új gyártósoron óránként 9 ezer fecskendőt tudnak előállítani. MTI/Bruzák Noémi

Úgy látszik, Orbán Viktor szerdai üzenete még nem jutott el mindenkihez a párton belül sem.

Szijjártó Péter közölte, hogy a vállalat jelentősen, csaknem 50 százalékkal bővíti a gyár termelési kapacitását a kormányzati támogatás segítségével. Az új gyártósor óránként 9 ezer fecskendőt is előállíthat. A Sanofi a termékek 95 százalékát a világ 65 országában fogja értékesíteni 2022 tavaszától

A miniszter szerencsés helyzetnek nevezte, hogy az országban a nagy múltú magyar gyógyszeripari cégek mellett nemzetközi nagyvállalatok is termelnek, összesen csaknem 25 ezer munkavállaló megélhetését biztosítva. A Sanofi 2013 óta a kormány stratégiai partnere, és – mint mondta – az eltelt évek igazolták a megállapodás létjogosultságát. A gyógyszeripart a járvány megjelenése még inkább felértékelte, és a világ szeme most is a gyártókon van, hiszen mindenki az oltóanyagot várja – tette hozzá.

Szijjártó Péter a hatékony védekezés jelentősége mellett a gazdasági előnyöket is kiemelte. Magyarországon, a bevételükhöz képest, a gyógyszeripari gyártók költik a legtöbbet kutatásokra, a belföldön gyártott gyógyszerek a világ 129 országába jutnak el, a kivitel összege pedig elérte az 5,5 milliárd eurót, ami a 2010-es értéknek csaknem a kétszerese. A Sanofi részesedése különösen jelentős az exportból, hiszen a Magyarországon működő vállalatok sorában a 15. legnagyobb kiviteli teljesítménnyel büszkélkedhet – hangsúlyozta a miniszter.

Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát fogják létrehozni. Az üzem ugyanakkor már most is jelentős szerepet tölt be a vállalaton belül, hiszen az elmúlt csaknem 3 évtizedben 24 milliárd forintot költöttek rá. A hosszú távú vállalati elköteleződést igazolja Magyarország iránt az is, hogy a cégcsoport összes stratégiai tevékenysége megtalálható belföldön, így többek között a hatóanyaggyártás, a kémiai kutatás, és az orvosi eszközök gyártása – tette hozzá.

Hubay György, a térség fideszes országgyűlési képviselője üdvözölte, hogy a kormány felismerte a gyógyszeriparban rejlő lehetőségeket, és stratégiai partnerként tekint a Sanofira. A vállalat fontos szerepet játszik a miskolciak életében, hiszen a helyi üzem csaknem 400 helyi munkavállaló megélhetését biztosítja – hangsúlyozta.

A Sanofi Magyarországon 5 telephelyet működtet, és több mint 2 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Gyárai a miskolci Csanyikvölgyben, Újpesten, és Veresegyházon működnek. A Sanofi-Aventis Magyarország Zrt. adózott eredménye 2018-ban meghaladta a 4,6 milliárd forintot, 2019-ben az 5,9 milliárd forintot. 200 milliárd forintot meghaladó forgalmának csaknem háromnegyede külföldi értékesítésből származik.

A francia anyavállalat a rendszerváltást követően jelent meg Magyarországon. 1991-ben a nagy múltú Chinoin gyógyszergyárban 40 százalékos tulajdonrészt szereztek, amit 1998-ban 98 százalékosra növeltek.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Majd csak leesik az embereknek hogy mit is ér a maszk...ha bármi veszély lenne,bármitől védene, akkor ezek a gyáva fideszférgek le sem vakarnák magukról!!
Józsipapa
a vírus csak 23:00 óra után támad, amikor
bezárnak a szórakozó helyek...
Pálinkás Pál
@Horizont: no látod...ez kökeményen egy politikai rendelet, aminek semmi köze a járványhoz...de a maszkhívőknek még ez sem elég...nincs nekem a maszkkal semmi bajom,aki akarja ,az hordja,ennyi!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: hol??? a rendelet úgy szól ,csak akkor büntethetnek ,ha felszólításra sem teszed fel...nos...én nem igen látok közterest sehol ,főleg hogy kekeckedne maszk ügyben, azonkívül,felteszed, elmegy leveszed...emlékezz vissza, ahhoz is iszonyú nagy marhának kellett lenni hogy a kijárási korlátozásért büntessenek valakit, hisz annyi kivétel volt hogy bármikor mehettél bárhová!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: nos, akkor a te példád mutatja mit érnek a rendeletek,pedig te betartottad!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: sajnos a járványok ilyenek...lásd az évenkénti flut...utána tudsz nézni átlag 3-4 ezer áldozat van hazánkban minden évben...és érdekes, ez nem zavart senkit??? 5-6 szor annyi áldozatot követel ,mint jelenleg a coivid..engem az egészben az zavar. hogy egy számokban kifejezhetően kevesebb áldozattal járó valamiből "pestist" kreálnak a politikusok...tedd a szívedre a kezed...ha nincs ez a hiszti,te is betudtad volna egy influenzának...
Pálinkás Pál
@Horizont: No...akkor pár szóval,mi volt a különbség.??,aztán szerintem rengetegen átestek már rajta mindenféle tünet nélkül...én kb húsz éve nem voltam lázas, pedig nem igazán kerülöm az embereket ,munkámból kifolyólag...a legnagyobb influenza szezonban vagy a H1N1 alatt is max az orrom folyt...az is igaz hogy egész életemben nem óvtam magam még a széltől is, lehet mégis csak az immunrendszernek van köze a dologhoz...?és a legnagyobb tisztelettel,veszélyeztetett korcsoport vagy, nem igaz??? senki nem állította hogy az idősebbekre nem veszélyes a vírus...de akkor talán őket kéne kiemelten védeni...és erre sehol nem látok még kísérletet sem az orbáni böfögésekben...mert ugye abban megegyezhetünk,hogy a látogatási tilalmak nem tekinthetők megoldásnak,ha valós járványhelyzet van...meg az idősotthonok lakói sem az éjszakai discokban fertőződnek meg...a betegség lefolyásáról keménységéről annyit...embere válogatja...a cukorbeteg kínok közt halhat meg olyan kajától, amit én vidáman betolok egy kondérral!!! vagy egy allergiás a mogyorótól...ezek sarkított példák...csak azért írtam ezt,mert ami az egyiknek brutális betegség,azt a másik észre sem veszi!!!
Gazella
@Horizont: már az elsőnél át kellett volna futni a virusnak a népen. Mivel akkor sokkal gyengébb volt az a valami mint most.
balos
Ott ahol a szart is lenyúlják a fideSS taplók és megöletik a gazdáját is,mert szóvá tette!Nincs miről beszélni!Onnan "várták" a segítséget,ahonnan jött az "anyag"?Vajh miért?Biznizisztán!Nekik,meg a szavazóiknak!
jesz
@Eladott Ország: ez utóbbi a hét legjobb benyögése...
justhpeter
Szíjjártón azért nem kell maszk, amiért az ökörre sem teszünk.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Eladott Ország: Szerinted is ennyire nyilvánvaló? Annyira gáz, hogy a fiatalok ebbe belemennek, basszus. Nem hiszem el, hogy ennyire szemellenzősök legyenek. Bár az is igaz, hogy ebben a rendszerben esélyük nincs más saját lakáshoz jutásra... de, ha belegondolok...ha engem 3 gyerekkel akartak volna bármire rávenni fiatal koromban...esélyük sem lett volna. Nem vagyunk egyformák.
gina
Mit csodálkozunk rajta ennek a vizfejünek az IQ ja valahol 20 körül van, tiszta fideszes, csak ilyen beteg agyhalottakkal történhet ilyen, emellett gerinctelen panelproli, hiába nagyzol, szerintem az iskoláját is megvette ez a szar senki !!!
advocat
És mindezt a miniszterelnök beszéde után! Petike te már a főnöködtől sem félsz?
Eladott Ország
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Eladott Ország: A tipikus példa arra, mikor valaki kurvára elfelejti, honnan mászott elő...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.