Mától szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a koronavírus-járvány második hulláma miatt, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak.

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn döntött arról, hogy – a taxik, tömegközlekedési járatok, boltok, bevásárlóközpontok és piacok mellett – a mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

Ha ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor 8 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy 15 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Helyszíni bírságot akkor szabhatnak ki, ha az érintett felhívásra sem tartja be a maszkviselési szabályokat.

A rendelet kivételként határozza meg az említett helyeken való étel- és italfogyasztást, továbbá a maszkviselési kötelezettség az előadókra nem vonatkozik.

A fővárosi önkormányzat már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a nem megfelelő maszkviselés, vagyis például az orr szabadon hagyása is a szabályok megszegésének minősül.

Ha tartósan visszaesik az új fertőzöttek száma, akkor a maszkviselési kötelezettséget felfüggesztik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."a maszkviselési kötelezettség az előadókra nem vonatkozik"...

Hát ez az...lehet, hogy fordítva ülök a lovon, és nem látom át a helyzetet...ha én kétféle salátakeveréket kérek, vagy szeletelt felvágottat, akkor a hűtőtároló fölé kell hajolnia az eladónak...ha kérdezek valamit, akkor kedvesen válaszol, de közben a lehelletével terjed a vírus(remélem nem vírusos,vagy nem tud róla)...

Ha rosszul látom, akkor bocsánatot kérek.
Pálinkás Pál
"Helyszíni bírságot akkor szabhatnak ki, ha az érintett felhívásra sem tartja be a maszkviselési szabályokat.
A rendelet kivételként határozza meg az említett helyeken való étel- és italfogyasztást, továbbá a maszkviselési kötelezettség az előadókra nem vonatkozik."
ebbe minden belefér...
akik utálják a maszkot ,majd fognak egy kiflit,vagy kólát!!!
rokker33
@jesz: olvasd el mégegyszer és értelmezd amit leírtak! Nem az eladóknak nem kell maszkot viselnie, hanem a cikkben megemlített helyszínek ELŐADÓINAK vagyis a színház cirkusz hangversenyen szereplő embereknek ami érthető is !!A többieknek kell a maszk!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.