A miniszterelnök ismét kórházlátogatásokba kezdett, ennek alapján beszélt az egészségügyben várható vezénylésekről. Nyomott hangulatú őszre számít és ezres nagységrendű napi fertőzött-számra.

Megtartotta szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjúját Orbán Viktor, a beszélgetésre a miniszterelnök a Korányi Intézetből érkezett (ez az egyik koronavírus-fertőzés kezelésére kijelölt intézmény) – olvasható a hvg.hu cikkében.

Orbán: ha elfogy a kapacitás egy kórházban, jön a másik

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor/részlet a videóból

Mint Orbán elmondta, ismét kórházlátogatásokba kezdett, és azt állította, hogy nem igaz, hogy nincs elég hely a Korányiban a betegeknek.

A miniszterelnök reggeli látogatásából felkerült Orbán Facebook-oldalára egy videó, abban egy orvos mondja el, hogy kb 12 hely van még a Korányiban a COVID-os betegeknek, és most olyan 40 főt ápolnak ott. Az orvos azt is elmondta, hogy tegnap reggel 8 óta – vagyis közel 24 órája – van szolgálatban.

Arra is kitért a rádióműsorban a miniszterelnök, hogy a kórházakban az orvosok látják, miként gyorsul fel az ellátandók számának növekedése, és hol lesz vége az ő kórházuk kapacitásának. 

Ha a kijelölt kórházakban elfogy a kapacitás, akkor jön a következő kórház, van egy lépcsőzetes haditerv. Ha elfogytak az emberek, akkor kezdődik a vezénylés, kidolgoztunk egy vezénylési tervet tavasszal. Tudjuk, melyik ápolónő honnan, melyik helyről hova van vezényelve, hol fog aludni, ki ad neki enni

- vázolta fel a kormányfő a tervezett egészségügyi átcsoportosításokat.

Van egy haditerv-szerű intézkedési tervünk arra, ahogy nőnek az esetszámok, hogy alkalmazkodik az egészségügy

- fogalmazta meg Orbán, és hozzátette, hogy nem szereti a katonai hangulatú kifejezéseket.

10 ezer olyan ágyunk van, ahol el tudnánk látni koronavírus-beteget, de van még két tízezres kontigens is

- magyarázta a rádióműsorban.

A kormányfő arra is kitért, hogy Magyarország a világ legjobban védekező 25 országa között van. Orbán arra kért mindenkit, hogy ne a járványügyi szakembereket támadják, mert rajtuk múlik a védekezés sikere. Helyette inkább támadják őt, 

az úgyis be van gyakorolva.

A járvány télre várható tetőzése kapcsán elmondta, hogy nem lesz túl jó hangulatú az ősz, készüljön fel erre mindenki. 

A miniszterelnök már most biztosra vette, hogy a napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret, és arra kérte a fiatalokat, hogy törődjenek jobban a fertőzéssel, és ne fertőzzék meg a szülőket, nagyszülőket.

Az iskolai testhőmérés körüli problémák kapcsán (jelenleg alig van eszköz az iskolákban erre – a szerk.) Orbán megjegyezte, hogy az alsósok szülei bekísérhetik a gyerekeket a kötelező hőmérőzési pontig, de a felsős évfolyamoknál ez már tilos (szülők ugyanis a pár hete bevezetett szigorítás szerint nem léphetnek be az iskola területére, csak a kapuig kísérhetik a gyerekeiket – a szerk.)

Szombat reggel lesz a következő kormányülés, ekkor döntenek a hitelmoratóriumok ügyéről is. A kormányfő állítása szerint az emberek és cégek kétharmada élt a lehetőséggel, most arról várható döntés, hogy kitolják-e a január elsejei határidőt későbbre. 

Amíg nincs vakcina, védekezés van

- jelentette ki a miniszterelnök, és hozzátette, hogy az ígéretek szerint az október végén elkészülő amerikai vakcinából jut Magyarországra is.

Orbán a rádióműsorban elmondta, már nem a munkhelyek megszűnésétől tart, hanem attól, hogy munkaerőhiánnyal fog küszködni az ország. 

Kitért a turizmus helyzetére is, és ismételten kiemelte, nem tartható az a modell, hogy a fővárosi turizmus teljes egészében a külföldiekre épül. 

Biztatnám a szereplőket arra, hogy egy másik modellt is indítsanak be, mert 2021 nem lesz jobb év ebből a szempontból. A belföldi turizmus száguldani fog, a külföldiekre alapozott budapesti viszont szenvedni

- jelentette ki.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És jön majd sms is, hogy mikor jön a "másik kórház", mikor kell "átülni"???Ezt a hülyét- és ez kormányoz??? egy országot?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@kulabombaafityiszre: De előtte mindenki adja le a koronát a karmelita kolostorban, hogy legyen minden napra másik!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
tudode
Ahogy a Móricka elképzeli!
.
Nem úgy, ahogy az egyik újgazdag családtól áramlik a klf. alkotmányos költség eGYIKTŐL a másikhoz, és fordítva:
.
--- Így folyik tovább a közpénz Mészáros Lőrinctől az Orbán családhoz
.
444.hu/2019/05/13/igy-folyik-tovabb-a-kozpenz-meszaros-lorinctol-az-orban-csaladhoz
.
www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=YQ4AM-fcsOI&feature=emb_logo
----------------------------------------
.
A járvány az nem játék, azoknak sem, akiket vezényelnek 900 Ft-os órabérért, kitéve magát a bacilus és vírus keverékének:
.
---Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből
.
24.hu/belfold/2020/09/18/masodik-hullam-egeszsegugy-orvoshiany-lelegeztetogep-mok/
Két hét alatt annyi teendője lett az egészségügynek, mint tavasszal két hónap alatt, miközben most nem csökkentették a kórházak egyéb kapacitásait, és egy év alatt több száz fiatal orvos távozott – mondta az orvoskamara alelnöke a 24.hu-nak.
.
Egy Covid-osztályra vezényelt orvos pedig 900 forintos gyorséttermi órabérért menti a betegek életét.
------------------------------------------
.
Abnormális ország, nem különb felső vezető utánzatokkal!.
simmering73
"A mentőszolgálat már 3 napra sem tudja vállalni a koronavírus-gyanús esetek tesztelését, ezért elkezdték berendelni az embereket az egyes koronavírus központokba - értesült a Portfolio. Arra kérik a tesztelésre váró, enyhe tüneteket produkáló pácienseket, hogy ne tömegközlekedéssel menjenek és maszkban érkezzenek a tesztelésre."
www.portfolio.hu/gazdasag/20200919/koronavirus-elkepesztoen-sok-magyar-var-a-tesztre-berendelik-a-gyanus-eseteket-449422
kereső
Nem lépcsőzetes haditerv kéne, hanem működő egészségügy. Zajlanak az átvezénylések a Korányiba, mert tényleg kiderült, hogy nincs elég személyzet. És ahonnan most átvezényelnek- ott lesz? Azok az ápolók, technikuusok ott ne fognak hiányozni? Megépitettük drága eu milliárdokból a börtönkórházat- ott áll üresen, mert nincs aki územeltesse? Mert már az idén is 300 fiatal orvos lépett le?,és 6500 fővel csökkent az eü dolgozók létszáma tavasz óta. Bizonyára azért, mert nagyon meg lettek becsülve anyagilag IS! . Még egy ilyen elfuserált válságkezelést- aminek az eredménye az európai elsőséget biztositó gdp csökkenés, a világbajnok infláció és az elégtelen eü ellátás- amibe belehalunk. és akkor jönnek az ide és más portálokra vezényeltek- hirdetni az igét. mert mi lenne, ha most a baloldal kormányozna?Ebből akar orbán megélni, meg a 51 milliárd euro eu-s pénzből??Ez lenne a profi válságkezelés??. Jelentem ezt még Gyurcsány is jobban csinálta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.