A miniszterelnök ismét kórházlátogatásokba kezdett, ennek alapján beszélt az egészségügyben várható vezénylésekről. Nyomott hangulatú őszre számít és ezres nagységrendű napi fertőzött-számra.

Megtartotta szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjúját Orbán Viktor, a beszélgetésre a miniszterelnök a Korányi Intézetből érkezett (ez az egyik koronavírus-fertőzés kezelésére kijelölt intézmény) – olvasható a hvg.hu cikkében.

Orbán: ha elfogy a kapacitás egy kórházban, jön a másik

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor/részlet a videóból

Mint Orbán elmondta, ismét kórházlátogatásokba kezdett, és azt állította, hogy nem igaz, hogy nincs elég hely a Korányiban a betegeknek.

A miniszterelnök reggeli látogatásából felkerült Orbán Facebook-oldalára egy videó, abban egy orvos mondja el, hogy kb 12 hely van még a Korányiban a COVID-os betegeknek, és most olyan 40 főt ápolnak ott. Az orvos azt is elmondta, hogy tegnap reggel 8 óta – vagyis közel 24 órája – van szolgálatban.

Arra is kitért a rádióműsorban a miniszterelnök, hogy a kórházakban az orvosok látják, miként gyorsul fel az ellátandók számának növekedése, és hol lesz vége az ő kórházuk kapacitásának. 

Ha a kijelölt kórházakban elfogy a kapacitás, akkor jön a következő kórház, van egy lépcsőzetes haditerv. Ha elfogytak az emberek, akkor kezdődik a vezénylés, kidolgoztunk egy vezénylési tervet tavasszal. Tudjuk, melyik ápolónő honnan, melyik helyről hova van vezényelve, hol fog aludni, ki ad neki enni

- vázolta fel a kormányfő a tervezett egészségügyi átcsoportosításokat.

Van egy haditerv-szerű intézkedési tervünk arra, ahogy nőnek az esetszámok, hogy alkalmazkodik az egészségügy

- fogalmazta meg Orbán, és hozzátette, hogy nem szereti a katonai hangulatú kifejezéseket.

10 ezer olyan ágyunk van, ahol el tudnánk látni koronavírus-beteget, de van még két tízezres kontigens is

- magyarázta a rádióműsorban.

A kormányfő arra is kitért, hogy Magyarország a világ legjobban védekező 25 országa között van. Orbán arra kért mindenkit, hogy ne a járványügyi szakembereket támadják, mert rajtuk múlik a védekezés sikere. Helyette inkább támadják őt, 

az úgyis be van gyakorolva.

A járvány télre várható tetőzése kapcsán elmondta, hogy nem lesz túl jó hangulatú az ősz, készüljön fel erre mindenki. 

A miniszterelnök már most biztosra vette, hogy a napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret, és arra kérte a fiatalokat, hogy törődjenek jobban a fertőzéssel, és ne fertőzzék meg a szülőket, nagyszülőket.

Az iskolai testhőmérés körüli problémák kapcsán (jelenleg alig van eszköz az iskolákban erre – a szerk.) Orbán megjegyezte, hogy az alsósok szülei bekísérhetik a gyerekeket a kötelező hőmérőzési pontig, de a felsős évfolyamoknál ez már tilos (szülők ugyanis a pár hete bevezetett szigorítás szerint nem léphetnek be az iskola területére, csak a kapuig kísérhetik a gyerekeiket – a szerk.)

Szombat reggel lesz a következő kormányülés, ekkor döntenek a hitelmoratóriumok ügyéről is. A kormányfő állítása szerint az emberek és cégek kétharmada élt a lehetőséggel, most arról várható döntés, hogy kitolják-e a január elsejei határidőt későbbre. 

Amíg nincs vakcina, védekezés van

- jelentette ki a miniszterelnök, és hozzátette, hogy az ígéretek szerint az október végén elkészülő amerikai vakcinából jut Magyarországra is.

Orbán a rádióműsorban elmondta, már nem a munkhelyek megszűnésétől tart, hanem attól, hogy munkaerőhiánnyal fog küszködni az ország. 

Kitért a turizmus helyzetére is, és ismételten kiemelte, nem tartható az a modell, hogy a fővárosi turizmus teljes egészében a külföldiekre épül. 

Biztatnám a szereplőket arra, hogy egy másik modellt is indítsanak be, mert 2021 nem lesz jobb év ebből a szempontból. A belföldi turizmus száguldani fog, a külföldiekre alapozott budapesti viszont szenvedni

- jelentette ki.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És jön majd sms is, hogy mikor jön a "másik kórház", mikor kell "átülni"???Ezt a hülyét- és ez kormányoz??? egy országot?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Aszongya "normális" rendben folyik a védekezés, miközben a baloldal támadja!
.
Az magukra adó szakemberek ökölbe szorított kézzel szemlélhetik, hogy mit zagyvál össze, vissza a hős cincér, aki leküzdi a járványt is, átvéve a szétrobbantott, 250 éves ÁNTSZ szóvívőjét:
.
mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2020/09/18/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-szeptember-18
.
Félelmetes, nem lehet semmit tanulni, megtudni abból, hogy szereti a saját hangját hallani!
kereső
És jön majd sms is, hogy mikor jön a "másik kórház", mikor kell "átülni"???Ezt a hülyét- és ez kormányoz??? egy országot?
Nessy
@Horizont: Tessék mondani, ha az egyik kórházban elfogy a szakember, de már a másikból is "átvezényeltek" sokat,akkor majd az a kórház mit fog kezdeni a betegekkel szakemberek nélkül? Lehet "átvezényelni", ez mondjuk tíz esetben működik, aztán bedől a dominó!
Az, hogy O.V. meglátogatta a Korányit, akkor most kapásból lett 76 orvos, szakápoló, hozott ajándékba? Reklám és propaganda!
Nessy
@kereső: Nem tévedsz! Azzal, hogy a János kórházban kiüritették a cardiológiai ( III.Bel.) pavilont, a betegeket több fővárosi kórház látja el.
Giovanni Alba
Ha jól értem, akkor EGY kórház állja a vihart a fronton, amikor betelt, akkor jön a következő. Ha kevés az orvos, az ápolónő, akkor majd vezénylünk máshonnan. Kérdem tisztelettel (nem is, vicceltem) az a másik kórház, ami ki van jelölve mint második vonal, az most nem dolgozik? Oda nem érkeznek ellátandó betegek? Az átvezénylés szépen hangzik, de ki fogja pótolni az átvezényelteket? Ha már haditerv meg csata, mi van akkor, ha az aljas ellenség megtámadja az utánpótlást, az utánpótlási vonalakat? Akkor ott állunk megfürödve, de tiszta gatya nélkül. Tehát ez is csak egy fellengzős tiráda volt, a tábornok szemlét tartott a frontvonalon, és csak bólogatott jóllakott napközis arccal arra, hogy az orvos, akivel éppen smúzol, közel 24 órája van szolgálatban, pedig nem egy éjjeliőr a fatelepen hanem orvos, akinek minden percben készen kell állnia, mert bármikor jöhet egy sürgős ellátásra szoruló beteg. Miért engedik szabadon kószálni ezt a közveszélyes elmebeteget? Vicces lenne, ha látogatást tenne egy pszichiátrián, és nem engednék ki a tünetei alapján.
A másik. Összefogást és együttműködést kellene propagálni és hangoztatni, nem pedig az ellenzéket gyalázni. Újfent kérdem, az ellenzék mivel tudja gáncsolni a magasságos kétharmadot? keresztbe fekszenek a küszöbön? Feltesznek néhány magától adódó kérdést, amire nem kapnak választ, a közérdekű adatokat úgy kell perrel kikényszeríteni?
Clavigo
@Nessy: 09.10. Szükség esetén a Békemenet is bevetésre kerül...
Eladott Ország
Elkezdődött a szokásos pénteki miniszterelnöki igehirdetés a Kossuth rádióban. Orbán Viktor azt mondta, hogy:
A baloldali sajtóban elterjedt, hogy a Korányi kórházban nincs elegendő lélegeztetőgép, de a helyszínen meggyőződtem arról, hogy ez nem igaz. Ez aztán a valami! Megírta az ellenség, odarohant személyesen megnézni. És nem igaz! Kár, hogy nem számolta meg, hány orvos és szakápoló van. Ugyanis a Korányi és a másik két kórház nem lélegeztetőgépeket kért, hanem szakembereket. Mert azokból fogytak ki. Valaki igazán elárulhatta volna Orbánnak, hogy rossz irányba néz.
Az sem igaz, hogy nincs elég magyar szakember, orvos, nővér. Van bőven, csak Európa különböző országaiban dolgozik, ahol meg is fizetik. Nálunk itthon kitanulják a szakmát, de mivel szarba sem veszik őket, annyit keresnek, hogy az Aldi, a Lidli stb pénztárosai majdnem a dupláját viszik haza, így a megélhetésük és a sokkal jobb munka körülmények miatt inkább kint élnek és dolgoznak.Az államnak úgy látszik megéri sok pénzért tanítani és kevés pénzért dolgoztatni őket. Így aztán kiköltöznek.
Aki Én
@cShicskari a bolsi: Sokat romlott az állapotod, ánuszékszer!
Clavigo
Vazzzzze... Mély tiszteletem annak,,aki végig tudja hallgatni a felsőcsutkai Szirti Viziló péntek reggeli agymenését...
Clavigo
@Aki Én:9.34. Én pénisz-gyűrünek tippeltem @Shikari: foglalkozását...:) :)
Aki Én
Érdekes. Az első fél perc különösen, amiben a Shikari meg Málna féle aljas félkegyelmű provokátorokról beszél.

www.youtube.com/watch?v=MRkcgpRGEXU
Nessy
@Eladott Ország: Ja kérem, egy álomtitkár hasznosabb munkát végez, mint egy orvos! Biztos csupa ellenzéki betegszik meg, hogy bosszantsák pártunkat és kormányunkat! Ennyire van képbe vagy O.V., vagy a beszédírója.
Yoda69
orban mondjon le!
Miatta halnak tömegesen magyar emberek.
csak úgy....
@Shikari: ha a márinéninek pötsche lenne akkor máribácsi lenne...
különben neked a miniszterelnököt kötelezö nagy bötüvel írni!
Nyírfa
Szóval, van másik. Van egy rossz hírem Orbán Viktor számára: miniszterelnökből is.
Most ugyan van rajta maszk, de nemhogy másfél méternyi távolságot nem tart, egyenesen beleül a doki aurájába.
Esettanulmányért kiált, ahogy nem érzi, mikor minek van helye, ideje. Ehhez még jólneveltség sem kell, csak egy kis intelligencia, egy kis belátás, de hát, ami nincs, azt számon kérni felesleges.
Sokadszor mondom, a fidesz másodvonalából a nem ismertek, a még nem kompromittálódottak mozdítsák őt el, amíg nem késő.
Józsipapa
vajákos biri néni, ma reggel ismét megmondta
a tutit...
a haditerv készen áll...
a többi bla - bla és hablaty...
Clavigo
@Shikari: Szerintem ,,rajtad ,,meg a kommentjeiden még a Szirti Viziló is röhög... Te még fitymaszosnak is hülye vagy Bugsy,,,Bunkóként már " megütöd " szintet.Ne fokozd...
csak úgy....
@Nyírfa: egy vérbeli focista nem kerülheti el a testkontaktust!
Nyírfa
@csak úgy...: Most, hogy mondod, még jó, hogy lasztit nem vitt magával. Pedig dekázgathatott volna a kórház udvarán, ezzel is propagálva a testmozgás, különösen a foci szükségességét.
Legközelebb a kórtermeket fogja végig látogatni, s szóla: Kelj fel, és járj!
Minek ide orvos, ápoló, amikor van egy Orbán Viktorunk?
silber13
@Shikari: Hülye vagy, mint a csúti szélhámos!
csak úgy....
@Nyírfa: orbán a mindenhez értö kuruzsló, nem ám egyszer a híveit is kigyógyítja a vakságukból mert akkor megeszik.
csak úgy....
@Shikari: te most itt üregi nyuszit játszol? figyelsz és közben rágcsálsz?
tegnap fickósabb voltál,biztos búgató por vót reggelire..
silber13
@Shikari: Anyád tudja,mekkora hülye és milyen seggnyaló gazember a fiacskája?:)))))))
Nyírfa
@csak úgy...: Orbán, Kásler, Matolcsy: micsoda triumvirátus! :DDD
Nincs a világon annyi rózsafüzér, amennyi őket és a híveket kigyógyíthatná. Legfeljebb a pénzelvonás.
csak úgy....
@Shikari: jobb vóna ha az idióta szavazókra koncentrálnál,akik krumpliért a zannyukat is.
tudode
Tudatában van ez az embernek látszó tárgy, hogy elárulta embertelenségét azzal, hogy "ha elfogy a betegágy, VAN MÁSIK?
.
Mint a cirkuszban a trombitás bohóc:
.
--- Van másik! - Eötvös Gábor (Érdemes művész)
.
www.youtube.com/watch?v=MA0_btKVsrw
----------------------------------------
.
Miközben egy lehelet egy a párnát játszik a közlóvéval:
.
----Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége építheti fel az új iskolát Felcsúton 4,5 milliárd forintért
.
orszagszerte.atlatszo.hu/meszaros-lorinc-gyerekeinek-cege-epitheti-fel-az-uj-iskolat-felcsuton-45-milliard-forintert/
.
"""A felcsúti cég nettó 4.549.161.674 forintért vállalta a munkát, alvállalkozóként bevonva az Építő Munkaerő Kft.-t, valamint az ÉLŐ-ENERGIA Kft.-t."""
-----------------------------------------
.
Miután eljátszatta a betegágy hadgyakorlatot, felfegyverkezve várta a második hullámot, ahelyett, hogy pontosíttatta volna a pandémia tervet
.
------ Orbán szerint állig felfegyverkezve várjuk a járvány második hullámát
.
propeller.hu/itthon/3571549-orban-szerint-allig-felfegyverkezve-varjuk-jarvany-masodik-hullamat
-----------------------------------------
.
A virtuális harci kedve elszállna ha átélte volna a II. világháború borzalmait, és nem volt neki kódisként még ólomkatonája sem!
csak úgy....
@Nyírfa: "Legfeljebb a pénzelvonás." az infláció sikeresen dübörög az országban,nekik már el sem kell vonni.
Nyírfa
@Horizont: Annak is megvan a folyamata, hogy miért, hogyan vált valaki fideszsessé vagy fidesz-szavazóvá. Számomra az igazán fogas kérdés az, hogy miként tud ott maradni. Hogy mégis tőlük várom a palotaforradalmat, annak oka lelkiismereti. Abból indulok ki, hogy nem egy polgármester, képviselő nyilatkozta, hogy vannak fideszesek, akikkel normálisan együtt lehet dolgozni. Nyilván nem a többség képviselteti magát a nyugodt munkálkodásban, de ők azok, akik egyszer letehetik a lantot: nem játsszák tovább az orbáni muzsikát.
Volt egy Schlndler. Volt egy Bajcsy-Zsilinszky.
kereső
Má' megint "baloldalazik" a fideSS??-és vezére? Osztán mivel is gátolja a baloldal a "védekezést"?? Ha erről bővebben is hallhatnánk- ténylegesen, és tételesen! Mert ez eddig csak üres lózung- mint minden ami a fideSS=orbán száján kijön. Mert kiket hallgattok ti meg? Még a szakembereket sem- mert bocsi, de a nyunyókás Cecile ,és a koszos körmű sarlatán nem szakember. Nektek azok nem kellenek ugye orbán-, mert náladnál okosabb, szebb, katonásabb nem létezik- hozzáteszem, hogy szivtelenebb, aljasabb és hatalomittassabb sem.
Nyírfa
@csak úgy...: Amikor már nemcsak a gyümölcsöt, hanem a kenyeret sem tudják megfizetni, amikor már nem lesznek fizetések, de még mindig épülni fognak az olimpiára tervezett utak, hidak, létesítmények, és béremeléssel jutalmazzák magukat az orbáni udvartartásban , akkor erősödni fog, és a kolostorban is hallható lesz a mormogás.
Az igazi bomba akkor fog robbanni, amikor nem lesznek utalások az EU-ból, sőt, a korrupt pályázatok által elcsalt pénzeket visszafizettetik velünk.
Akármit csinál Orbán, a végjátékának vagyunk a szemtanúi, az elszenvedői. Lukasenka kettő.
csak úgy....
és volt egy

PATÓ PÁL ÚR
Mint elátkozott királyfi
Túl az Óperencián,
Él magában falujában
Pató Pál úr mogorván.
Be más lenne itt az élet,
Ha egy ifjú feleség...
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Puszta a kert, e helyett a
Szántóföld szépen virít,
Termi bőven a pipacsnak
Mindenféle nemeit.
Mit henyél az a sok béres?
Mit henyélnek az ekék?...
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Hát a mente, hát a nadrág,
Ugy megritkult, olyan ó,
Hogy szunyoghálónak is már
Csak szükségből volna jó;
Híni kell csak a szabót, a
Posztó meg van véve rég...
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Életét így tengi által;
Bár apái nékie
Mindent oly bőven hagyának,
Soha sincsen semmije.
De ez nem az ő hibája;
Ő magyarnak születék,
S hazájában ősi jelszó:
„Ej, ráérünk arra még!”

ráérös nép a magyar...
csak úgy....
az orbáni gög és hazudozás lesz az ország szemfedöje..
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 09:53
Így van a fertőzötteket egy helyre gyűjtik,Az olyan hülyéket,mint amilyen te vagy azt meg a fidesz gyűjti.
Clavigo
@Shikari: "" Szorgos népünk győzni fog ""...te albán (román ) apaszamár... Tudod legalább ,,hogy honnan idéztem,,te bazári ringlispír-kezelő ? Bocskoros medvetáncoltató faszkalap..
kulabombaafityiszre
Elolvasva a cikket rájöttem ez a viktátor mindenhez ért.
Aztán eszembe jutott egy mondás,miszerint aki mindenhez ért az nem ért semmihez.
Milyen igaz
szegfue
@Horizont: 9:31 Naná, hogy belevág! Hiszen arra "hegyezte" ki a kérdést, hogy van elegendő lélegeztető gép? A srác mondta: igen, csak a személyzet hiányzik hozzá... na ez volt a baj, ezért kellett ujra rákérdeznie a gépekre! Sajnos pedig a gépek -- akármilyen drágák is -- maguktól nem müködnek.:(
Clavigo
@kulabombaafityiszre: mindenhez ( is ),,és még mindig lehetne sorolni...
csak úgy....
orbán egy élelmes nép fia mint a shikari...,mink ezért szeressük.
Clavigo
@csak úgy...: Már " kisírtam " magamat,akkor,,,,mikor ez a Pirított Magyar előadta magát ,,Nagy Imre temetésén..
csak úgy....
@Clavigo: régen még tehetséges színész volt, ma már csak egy gögös ripacs..
Nessy
Orbánt és híveit gyógyítsák O.V.útmutatásával , propaganda szövegével!
csak úgy....
@Nessy: már a nemzeti kozultációs izé is olyan tacepaos,maozedongós,hogy ebbü mi lesz!? kezdek hinni a reinkarnációba..
ómió
Ami efftársilag nem nyilvánvaló, azt jó, ha kimondják!
advocat
" A belföldi turizmus száguldani fog, a külföldiekre alapozott budapesti viszont szenvedni."
Persze. Amíg van Szép-kártya. De aztán? Szóval ezek is várjunk, mint a jobban állunkkal. Ami mostanra valahogy elolvadt. Van itt fertőzött bőven. Szóval nem dumálni, cselekedni. Kellene.
kulabombaafityiszre
@Clavigo: Lehet már istennek képzeli magát.
"Nem tudjuk, létezik-e bármi, amely megingatná Orbán Viktor saját mindenhatóságába vetett hitét. Azt már tudjuk, hogy ő maga a keresztény ember megtestesítője. Bernard-Henri Lévy francia filozófussal folytatott beszélgetésében jelentette ki magáról: “Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.” Orbán a kereszténység megtestesítőjének nevezte magát, az európaiságot a kereszténységgel azonosította, és a kereszténység “DNS”-ének, magjának, az Isten Igéjének, a megtestesült Krisztusnak vallotta magát."
nepszava.us/orban-isten-megigerte-mindenkit-meggyogyitanak-aki-elkapja-a-koronavirust/
Nyírfa
@kulabombaafityiszre: Még olvasni is döbbenetes. Így eltévedni...
Nessy
@kulabombaafityiszre: De előtte mindenki adja le a koronát a karmelita kolostorban, hogy legyen minden napra másik!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
tudode
Ahogy a Móricka elképzeli!
.
Nem úgy, ahogy az egyik újgazdag családtól áramlik a klf. alkotmányos költség eGYIKTŐL a másikhoz, és fordítva:
.
--- Így folyik tovább a közpénz Mészáros Lőrinctől az Orbán családhoz
.
444.hu/2019/05/13/igy-folyik-tovabb-a-kozpenz-meszaros-lorinctol-az-orban-csaladhoz
.
www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=YQ4AM-fcsOI&feature=emb_logo
----------------------------------------
.
A járvány az nem játék, azoknak sem, akiket vezényelnek 900 Ft-os órabérért, kitéve magát a bacilus és vírus keverékének:
.
---Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből
.
24.hu/belfold/2020/09/18/masodik-hullam-egeszsegugy-orvoshiany-lelegeztetogep-mok/
Két hét alatt annyi teendője lett az egészségügynek, mint tavasszal két hónap alatt, miközben most nem csökkentették a kórházak egyéb kapacitásait, és egy év alatt több száz fiatal orvos távozott – mondta az orvoskamara alelnöke a 24.hu-nak.
.
Egy Covid-osztályra vezényelt orvos pedig 900 forintos gyorséttermi órabérért menti a betegek életét.
------------------------------------------
.
Abnormális ország, nem különb felső vezető utánzatokkal!.
simmering73
"A mentőszolgálat már 3 napra sem tudja vállalni a koronavírus-gyanús esetek tesztelését, ezért elkezdték berendelni az embereket az egyes koronavírus központokba - értesült a Portfolio. Arra kérik a tesztelésre váró, enyhe tüneteket produkáló pácienseket, hogy ne tömegközlekedéssel menjenek és maszkban érkezzenek a tesztelésre."
www.portfolio.hu/gazdasag/20200919/koronavirus-elkepesztoen-sok-magyar-var-a-tesztre-berendelik-a-gyanus-eseteket-449422
kereső
Nem lépcsőzetes haditerv kéne, hanem működő egészségügy. Zajlanak az átvezénylések a Korányiba, mert tényleg kiderült, hogy nincs elég személyzet. És ahonnan most átvezényelnek- ott lesz? Azok az ápolók, technikuusok ott ne fognak hiányozni? Megépitettük drága eu milliárdokból a börtönkórházat- ott áll üresen, mert nincs aki územeltesse? Mert már az idén is 300 fiatal orvos lépett le?,és 6500 fővel csökkent az eü dolgozók létszáma tavasz óta. Bizonyára azért, mert nagyon meg lettek becsülve anyagilag IS! . Még egy ilyen elfuserált válságkezelést- aminek az eredménye az európai elsőséget biztositó gdp csökkenés, a világbajnok infláció és az elégtelen eü ellátás- amibe belehalunk. és akkor jönnek az ide és más portálokra vezényeltek- hirdetni az igét. mert mi lenne, ha most a baloldal kormányozna?Ebből akar orbán megélni, meg a 51 milliárd euro eu-s pénzből??Ez lenne a profi válságkezelés??. Jelentem ezt még Gyurcsány is jobban csinálta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.