Az aktív fertőzöttek száma 11 202 fő, 374-en vannak kórházban, közülük 29 személyt lélegeztetőgépen tartanak.

Elhunyt hat idős, krónikus beteg, és újabb 941 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Hatan haltak meg, 941 új fertőzöttet találtak az országban

Fertőzött beteg ellátása még áprilisban az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

Fotó, címlapkép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

A kormányzati portálon azt írták: 16 111-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 669-re emelkedett, 4240-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 11 202. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 41 százaléka budapesti.

Kórházban 374 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 27 866-an vannak, a mintavételek száma 591 618.

Kiemelték, ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma tart Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

A kormány szerdai ülésén a beutazási korlátozások fenntartásáról és újabb szigorításokról döntött. Ezeknek értelmében kötelező az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi, szociális intézményekben és ügyfélfogadási irodákban is a maszk használata, valamint 23 óta után be kell zárni a szórakozóhelyeket – tudatták.

A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartani kell a szociális távolságot, gyakran és alaposan kezet kell mosni.

A külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt elrendelt hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! – kérik. Az iskolákba októbertől a tanárok és a diákok csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért – áll a közleményben.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (6822) és Pest megyében (2225) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (818), Győr-Moson-Sopron (622), Hajdú-Bihar (614) és Csongrád-Csanád megye (587). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (111).

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Orbán azt adja elő, amit a szájába adnak. Egyetlen saját gondolata nincs. Ja van. Mászáros, pénz, hatalom. Minden(ki) mas le van szarva.
Pálinkás Pál
@division: "Egyes kutatók szerint vannak betegek, akiknél a koronavírus-fertőzés után ez a régóta ismert tünetegyüttes alakul ki, mások kifejezetten fertőzés utáni fáradtságról beszélnek. Ez utóbbi, az egyes fertőzéseket követő drámai kimerültség persze ismert volt már korábban is "
nem tudom érted-e amit olvasol..."ez a régóta ismert tünetegyüttes ...az egyes fertőzéseket követő drámai kimerültség persze ismert volt már korábban is "
SystemError
Nem értem megint ezt az influenza/Korona hasonlítgatást. Nagyjából semmi közük egymáshoz.. A koronoavírusok RNS vírusok, mint HÍV, hepatitis C. Nem tüdőgyulladást okoznak, hanem az a legelterjedtebb tünet ez, ahogy amúgy az időseknél ez szokott lenni a halál közvetett oka leggyakrabban sok más betegség következményeként is, mert egy igen érzékeny és könnyen támadható szervünk a tüdő. Bármilyen legyengült szövetet megtámad és megkárosít tartósan(agyszövet, szívizom, stb..). Immunhiányos embereke is különösen veszélyes, így ezer rejtett esetben lehet halálos emiatt a kimenetel...

"Sajnos" az első hullámnak csak a széle ért el bennünket és a mosatni valós veszély alatt pedig bohóckodnak az emberek, amivel időseket fognak megölni.., de késő lesz bánkódni a nagyiért és elég káros önérzeti kérdést csinálni egy tetves "ruhadarabból", amit nem egyedül hord valaki, hanem ugyanúgy mindenki...

Persze mindenki saját döntése, amíg azzal másokat nem korlátoz ugyebár..
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.