Hétfőtől minden vendéglátóhelynek zárnia kell 11-kor, rövidül a külföldről hazatérők karanténja.

Szerdán jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a vírus második hulláma miatt este 11 órakor a szórakozóhelyeknek be kell zárniuk. A Magyar Közlöny friss számából pedig az is kiderült, hogy a módosítás hétfőtől lép életbe, és a korlátozás minden vendéglátóhelyre vonatkozik – írta meg a 24.hu.

Zenés-táncos rendezvény – függetlenül attól, nyilvános-e vagy sem – továbbra is csak abban az esetben tartható meg, ha a jelenlévők létszáma (a személyzettel együtt) egy időben nem haladja meg az 500 főt. A rendezvény helyszínén – az ott foglalkoztatottak kivételével – 23 órától reggel 6-ig tilos tartózkodni.

A vendéglátó üzleteknek 23 órától reggel 6-ig ugyancsak zárva kell lenniük, ez idő alatt csak az elvitelre szánt étel megrendelésére és átvételére, valamint a vételár megfizetésére van lehetőség.

A rendelet pontosítja, hogy a 6 évesnél idősebbeknek kötelező a száj és az orr eltakarása a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, bevásárlóközpontokban, színházi előadásokon és koncerteken, illetve a mozikban a közönség soraiban, a múzeumokban, a levéltárakban, a postákon, valamint a közigazgatási szervek ügyfélszolgálatain, továbbá a kórtermek kivételével az egészségügyi intézményekben.

Aki a tömegközlekedési eszközön a felszólítás ellenére sem viseli a maszkot, azt a pótdíjazás mellett leszállítják a járműről, és rendőri intézkedést kezdeményezhetnek vele szemben közérdekű üzem működésének megzavarása miatt. Az üzletekben a maszkot nem viselő vevőket tilos kiszolgálni. 

A jogszabály rendelkezik a kötelező reggeli iskolai testhőmérséklet-mérésről is, október 1-jétől.

Emellett a kormány arról is döntött, hogy szintén hétfőtől

a külföldről hazatérő magyaroknak 14 helyett csak 10 napig kell karanténban lenniük, ha a koronavírus-fertőzés gyanúja nem merül fel náluk.

Ugyancsak hétfőtől lép életbe az önköltséges PCR-tesztek 19 500 forintos hatósági ára.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
A vírus szempontjából mi változik este 11-kor??? Magyarázza már el ezt nekem a rendelet hülye megalkotója!!!
namihami
Vajon mitől gyorsul fel mostantól a karanténban a vírus? mi indokolhatja a 14 nap 10-re történő lecsökkentését?
Kimutatták a ""káslereink"", hogy nálunk 10 nap is elég a karanténra? Vagy már indul a yacht az adriai kikötőből és még el kell érni?
Pálinkás Pál
@namihami: kezded kapisgálni hogy ezeknek a rendelkezéseknek semmi köze semmiféle vírushoz??,!!!
namihami
@Pálinkás Pál: Úristen!!! Tényleg ennyire nem jött át a szövegem? Vagy meredekebben kellett volna?
Pálinkás Pál
Ebben az a legundorítóbb,hogy már a gyermekeket is belevonják ebbe a hisztibe, holott őket aztán igazán semmi veszély nem fenyegeti!!!
Pálinkás Pál
@namihami: értettelek...ironizáltál...attól én koimolyan mondtam,láthatod hogy a vírusnak semmi köze a kormány ötleteléseihez...szakemberhez sem tudnak fordulni, mert a 2 megmondó emberük..jakab meg szlávik, még a rapport előtt maszkellenesek..voltak..sőt szlávik nem átallotta azt mondani hogy olyan mint a sima influenza...aztán jött a jelenés a főnöknél...utána már ezerrel befeküdtek a maszk dumába.. pedig a két vélemény között sem a maszk, sem az emberek légzés technikája, sem a vírus nem változott!!! hát azért ezen nem ártana másnak is elgondolkodni,nem csak nekem!!!.../linnkeket tegnapi valamelyik hsz.-emben találod/
justhpeter
Az egészségügyi világszervezet kiáll a 14 nap karantén mellett, de a hazai vírus amikor meglátja Viktorunkat vagy a Tiszti Cecilia asszonyt egyből hármasba kapcsol és 10 nap alatt elhagyja az oerszágot.
Gazella
Siralmassak vagytok narancsseggnyalók!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.