A baloldal hazug állításaival, riogatásával ellentétben, a magyar egészségügy felkészült a koronavírus-járvány második hullámának kezelésére – tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye.

Emmi: a baloldal ne riogasson, a magyar egészségügy felkészült!
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állításaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék és van elegendő szakember is"

- fogalmaz közleményében a tárca.

Mint megírtuk, Orbán Viktor egy kórházlátogatáson gyorsan félbeszakította az orvost, aki őszintén beszélt volna neki a kapacitáshiányról.

A tájékoztatás szerint jelenleg 1839 lélegeztetésre alkalmas ágy áll rendelkezésre, amelyek közül 812 koronavírus-fertőzött betegek kezelésére lett felkészítve.

Az ágyakon pénteken 29 koronavírusos beteget kezeltek – fűzik hozzá.

Ugyanakkor további 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből pénteken 384-et használtak, valamint több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, és ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetők – sorolják.

Arra is emlékeztetnek: a járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, amelynek lényege, hogy azért végzik kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizálják a fertőzés kockázatát.

Azonban ha egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahová más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat – ismertetik.

"Arra kérjük a baloldalt, hogy ne ugyanazt tegyék, mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék"

- áll a közleményben.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Biztos felkészült...
Egy ismerősöm korona vírusos. Rá egy hétre a felesége és a gyerek is az lett, a vírus minden tipikus tünetével. Ma péntek van, hétfő óta hiába telefonál fűhöz-fához hogy jöjjenek ki a házhoz mintát venni, semmi...
Nyilván fel vannak készülve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Málna: Megint a hülyét adod, bár elbizonytalanodok, hogy tényleg ennyire tájékozatlan, segg hülye vagy-e igazából is: hvg.hu/elet/20200916_liptai_claudia_koronavirus_fertozes_rtl_klub

Képzeld el még azt is, hogy tünetek nélkül ők fertőzhetnek tovább. Ugye milyen új ez is számodra?! :)

Látom itt megállt az érvelés és kezded a makogást elölről. Nyilván nem gondolom, hogy egy valós felhasználó vagy, ezt mindenki látja itt. Így ebbe a sajtreszelőbe nem mennék jobban bele. Olyan szép szombat van. Hulladékok nélkül szeretném eltölteni :)
A nagyon levágós, béna műsorod is műanyag és levágós, hogy kamu vagy, de azért ez a tény is fontos veled/veletek kapcsolatban:

Propeller.hu->IKO holding-> PS Online Média Kft -> Mangusta Investment Sa

"A Válasz.hu értesülése szerint Mészáros Lőrinc és Habony Árpád stábja szintén bevonult az IKO Holdingba"

"Beszállt a titokzatos luxemburgi befektető Mangusta Invest SA a Fidesz-közeli médiamacher Tombor András reklámcégébe, az Atmediába."
Málna
@SystemError: És akkor mi legyen szerinted? Mindenki maradjon otthon megint? Mert csak az lehet megoldás. Vagy mit szeretnél?
ómió
Pedig annyi "ütős" hazugságuk lenne még!
SystemError
@Málna: Az egyik verzió, hogy jobban monitorozunk, tehát több teszt. Nyilván az ingyees teszt lesz elvégezve.. Az eltitkolt betegség pl egy másik óriási faktor a magyar társadalomban... Kicsit folyik az orra, de "nem gáz bemegyek, mert a kell a lé".., ha viszont tudná, hogy koronás, akkor lehet nem tenné. Itt visszaköszön, hogy egy gazdaságilag is racionális, hoppá!

A másik, verzió meg igen, egy rövidebb, de full lockdown(2-3hét), ami esetleg kezelné a robbanás szerű állapotot. "Attól, hogy azt mantrázzátok, hogy ebből nem lesz baj és le kell nyomni. Mindenkit meggyógyít Orbán" Ez nem csak felelőtlen és gyilkos, de egy kicsit bölcsebb ember látja belőle, hogy ugyanúgy kinyírja a gazdaságot, csak így kontroll sincs felette. Esik, ahogy puffan. Mit gondoltok, ha egy munkaközegben felüti a fejét a korona, akkor nem tiplizik mindenki haza, ha viszont már felütötte a fejét, akkor egyben fertőz is.. Tehát a manufaktúrának és a termelésnek annyi...
simmering73
A magyar egészségügy a haláltusáját vívja. Koronavírustól függetlenül.
advocat
@hidip: Anyád még mindig hátulról szereti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.