A baloldal hazug állításaival, riogatásával ellentétben, a magyar egészségügy felkészült a koronavírus-járvány második hullámának kezelésére – tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye.

Emmi: a baloldal ne riogasson, a magyar egészségügy felkészült!
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állításaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék és van elegendő szakember is"

- fogalmaz közleményében a tárca.

Mint megírtuk, Orbán Viktor egy kórházlátogatáson gyorsan félbeszakította az orvost, aki őszintén beszélt volna neki a kapacitáshiányról.

A tájékoztatás szerint jelenleg 1839 lélegeztetésre alkalmas ágy áll rendelkezésre, amelyek közül 812 koronavírus-fertőzött betegek kezelésére lett felkészítve.

Az ágyakon pénteken 29 koronavírusos beteget kezeltek – fűzik hozzá.

Ugyanakkor további 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből pénteken 384-et használtak, valamint több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, és ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetők – sorolják.

Arra is emlékeztetnek: a járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, amelynek lényege, hogy azért végzik kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizálják a fertőzés kockázatát.

Azonban ha egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahová más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat – ismertetik.

"Arra kérjük a baloldalt, hogy ne ugyanazt tegyék, mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék"

- áll a közleményben.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Biztos felkészült...
Egy ismerősöm korona vírusos. Rá egy hétre a felesége és a gyerek is az lett, a vírus minden tipikus tünetével. Ma péntek van, hétfő óta hiába telefonál fűhöz-fához hogy jöjjenek ki a házhoz mintát venni, semmi...
Nyilván fel vannak készülve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Biztos felkészült...
Egy ismerősöm korona vírusos. Rá egy hétre a felesége és a gyerek is az lett, a vírus minden tipikus tünetével. Ma péntek van, hétfő óta hiába telefonál fűhöz-fához hogy jöjjenek ki a házhoz mintát venni, semmi...
Nyilván fel vannak készülve.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Béla333: Nincsenek felkészülve semmire. Nincs elegendő eszköz, nincs ember, sokszoros MÁR MOST a leterheltség. Ne az egészségügyet és a mentőket hibáztassátok. Ők erőn felül teljesítenek. A hiba nem az ő készülékükben van.
Béla333
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: 18.55
Én a tényeket írtam, nem hibáztatok senkit, de azért ez a helyzet mégiscsak felháborító...!!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Béla333: Bizony az. De hidd el, lesz ez még ennél is sokkal rosszabb. És még mindíg nincsenek lényegi intézkedések. A rendszer össze fog omlani, nem csak nálunk. Nem csak az egészségügy.
advocat
Mire? Arra nincs ember aki pl.:a lélegeztető-gépet működtesse! És orvosként már fogorvosokat is be akarnak vonni. Rendben. Szájsebészként, akár gyökerestől kihúzzák a covidot.
advocat
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Így igaz.
vitriol
Az emmi ne röhögtessen, ez nem egy "felkészült egészségügy"!
Nessy
@advocat: Ennyit a szakértő operatív törzs javaslatairól, Kásler és Orbán "minden tudásáról"! Nekik darab, darab. Orvos, orvos. Gép, gép. Hogy annak a működtetéséhez milyen műszaki feltételek megléte szükséges, hogy hány ember összehangolt munkája kell a szabályos működtetéshez, arról fogalmuk sincs. Nem ez a gond, hanem az, hogy a szakmát nem kérdezik meg, csak mennek a saját okos buksijuk után, és mondanak butaságokat.
Eladott Ország
Nemzeti mesegyűjtemény péntek reggel, Menczel Tamás:...
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_614,h_501/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/09/menczer.png
Na, ehhez képest ajánlom Menczer Tamás figyelmébe a Magyar Közlöny 2020. évi 206. számát, amiben ez olvasható:
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_983,h_558/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/09/t%C3%B6rv.png
Magyarul: de igen, 2,5 milliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek a beruházás. Ami önmagában nem baj kivételesen, ez legalább egy hasznos projekt, szemben a templomtorony-fényesítésekkel és a stadionépítésekkel. Csak azt akarom mondani, hogy ennyire lelkesen nem kellene hazugozni senkit egy olyan államtitkárnak, aki a.) nincs képben az üggyel kapcsolatban, b.) nem tud olvasni.
Az sem igaz, hogy nincs elég magyar szakember, orvos, nővér. Van bőven, csak Európa különböző országaiban dolgozik, ahol meg is fizetik. Nálunk itthon kitanulják a szakmát, de mivel szarba sem veszik őket, annyit keresnek, hogy az Aldi, a Lidli stb pénztárosai majdnem a dupláját viszik haza, így a megélhetésük és a sokkal jobb munka körülmények miatt inkább kint élnek és dolgoznak.Az államnak úgy látszik megéri sok pénzért tanítani és kevés pénzért dolgoztatni őket. Így aztán kiköltöznek.
advocat
@Nessy: Ne finomkodj. Amit mondanak az már hülyeség. Viszont a sajátjuk. És kérdezni? Szakembert? Még valami érdemeset mondanának, és akkor ki hinne nekik, mint a mindig, mindent nagyom pontosan tudók. Az orvos csak 6 év + szakvizsgára tanult. Nem tanultak pol. gazd.-t, magyar és nemzetközi munkásmozgalom történetét, és hasonlókat mint Viktor a jogon, akiben ez a mai napig. ...
Csak a jog nem.
tudode
Na ne!
.
És akkor az adófizetők minek tartják fenn -- többek között --- a Kléberbergsz Központot, és a tankerületeket
.
kk.gov.hu/tankeruletek
.
Azt mondta valamelyik tökfejbej, hogy aki rendel az fizet:
.
"Az rendeli a nótát, aki fizet..."
.
----- A Norvég-Alap joga és kötelessége a független aktív állampolgári mozgalmak támogatása!
.
magyar-gyaur.blog.hu/2019/05/13/_az_rendeli_a_notat_aki_fizet
.
""""Az államot elfoglaló Fidesz azt mondja, hogy a 2/3-os többség birtokában szabadon diktálhat, mert "az rendeli a nótát, aki fizet" (Orbán V.), vagyis mivel mindenki a "Fidesz-államtól" függ, ezért képletes módon mindenki fogja be a pofáját és álljon be a sorba...""""
----------------------------------
.
Majd ha lecseng a járvány a minden csoda három napig tart országban, ahol ha minden kötél szakad MINDEN NAGYON SZÉP, MINDEN NAGYON JÓ, azzal a pedigrével, amelyet "kiharcolt" őfélesége magának!
Nessy
@advocat: Gyakran elfelejtem Csurka örökbecsű megállapítását, miszerint a szaktudás bolsevik huncutság. Valamint Simicska véleményét, hogy a hülyeség állampolgári jog! Pártunk és kormányunk nem kíván bolsevik huncutságot elkövetni, viszont él állampolgári jogával.
csipetke
Az egészségügy felkészült.-az ÖSSZEOMLÁSRA. Ezeknek ott fent gőzük sincs,mi van az eü-ben.De majd rájönnek,reméljük nem túl későn
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Málna
@Béla333: Nem attól fognak meggyógyulni, hogy tesztelik őket. A tesztelésnél sokkal fontosabb, hogy megkapják a megfelelő orvosi ellátást, ha szükséges.
Béla333
@Málna: 08.53
Honnan tudja egy beteg, hogy mekkora a gond, ha 5 napig hiába várja, hogy valaki megvizsgálja?
Ő szerinte kellene az orvos, Nyunyóka szerint meg nem.
Egyébként meg a fent említett példában semmiféle orvosi ellátást nem kaptak, így a beírásod amolyan elméleti...
SystemError
Az EMMI próbáljon úgy viselkedni, mintha nem politikusok csicskái ülnének ott..hanem úgy mintha egy független szerv lenne :)
Málna
@Béla333: Megvizsgálni? Azt írtad, tesztelésre várnak. A tesztelő mentős nem fogja megvizsgálni őket. Meg senki más sem. Ha baj van, nagyon rosszul vannak, akkor mentőt kell hívni és azok kórházba viszik őket. Ha nincs nagy baj, akkor meg maguktól meggyógyulnak.
SystemError
@Málna: A gyilkos propagandáddal, csak egy logikai bukfenc van, hogy akkor a fél ország ne találkozzon senkivel, mert tüsszentett egyet... Talán erre lenne jó a teszt, ami megsúgom, hogy gazdasági oldalon is visszajönne. Hiszen most mi van. Tüsszent egyet valaki és 1-2 hétre kiesik a munkából, tehát addig az állam táppénzt fizet, ami kicsit több, mint egy teszt ára.. Tereltek, hazudtok és ilyen lelketlen, csicska trollokkal etettek minket, mint amilyen te is vagy. Szerintem inkább ez van!
Nessy
@csipetke: Nem fognak! Ha hazánk valamelyik nagyjában keresztbe áll a flatus, mentő helikoptert küldenek érte, és főorvosi konzíliumot hívnak össze, ki dugja az illető fenekébe a szélcsövet.
SystemError
Az első hullámban a napi 100 volt pszichikai határ. Most az 1000 az, ez egyértelmű...:) Ha kell akkor az lesz előadva, hogy nem tudnak a hazai laborok többet, bár más szomszéd országban sem ritka a napi 2-3e esetszám, amit ugye valahogy teszteltek naponta...:)
Málna
@SystemError: Én is szoktam tüsszenteni, ettől még nem teszem magam karanténba. De ha tényleg beteg lennék, egyértelmű vírusos tünetekkel, akkor itthon maradnék, mert akármelyik vírust is kaptam el, nem szeretném továbbadni.
Béla333 példájában pedig egyértelműnek tűnik a koronavírus, tehát magától értetődő, hogy otthon maradnak, akár beigazolódik a fertőzés, akár nem.
SystemError
@Málna: Ne játszd a hülyét. pontosan tudod, hogy milyen széles spektrumon jelentkeznek a tünetek..Az egyik emberen semmi nem lesz, a másik meg 39 fokos lázzal meg akar fulladni. Tehát még felelőtlen is vagy...
Málna
@SystemError: Te ne játszd a hülyét. Most akkor mindenkinek otthon kellene maradnia szerinted, mert lehet, hogy elkapta a vírust, csak tünetmentes?
SystemError
@Málna: Megint a hülyét adod, bár elbizonytalanodok, hogy tényleg ennyire tájékozatlan, segg hülye vagy-e igazából is: hvg.hu/elet/20200916_liptai_claudia_koronavirus_fertozes_rtl_klub

Képzeld el még azt is, hogy tünetek nélkül ők fertőzhetnek tovább. Ugye milyen új ez is számodra?! :)

Látom itt megállt az érvelés és kezded a makogást elölről. Nyilván nem gondolom, hogy egy valós felhasználó vagy, ezt mindenki látja itt. Így ebbe a sajtreszelőbe nem mennék jobban bele. Olyan szép szombat van. Hulladékok nélkül szeretném eltölteni :)
A nagyon levágós, béna műsorod is műanyag és levágós, hogy kamu vagy, de azért ez a tény is fontos veled/veletek kapcsolatban:

Propeller.hu->IKO holding-> PS Online Média Kft -> Mangusta Investment Sa

"A Válasz.hu értesülése szerint Mészáros Lőrinc és Habony Árpád stábja szintén bevonult az IKO Holdingba"

"Beszállt a titokzatos luxemburgi befektető Mangusta Invest SA a Fidesz-közeli médiamacher Tombor András reklámcégébe, az Atmediába."
Málna
@SystemError: És akkor mi legyen szerinted? Mindenki maradjon otthon megint? Mert csak az lehet megoldás. Vagy mit szeretnél?
ómió
Pedig annyi "ütős" hazugságuk lenne még!
SystemError
@Málna: Az egyik verzió, hogy jobban monitorozunk, tehát több teszt. Nyilván az ingyees teszt lesz elvégezve.. Az eltitkolt betegség pl egy másik óriási faktor a magyar társadalomban... Kicsit folyik az orra, de "nem gáz bemegyek, mert a kell a lé".., ha viszont tudná, hogy koronás, akkor lehet nem tenné. Itt visszaköszön, hogy egy gazdaságilag is racionális, hoppá!

A másik, verzió meg igen, egy rövidebb, de full lockdown(2-3hét), ami esetleg kezelné a robbanás szerű állapotot. "Attól, hogy azt mantrázzátok, hogy ebből nem lesz baj és le kell nyomni. Mindenkit meggyógyít Orbán" Ez nem csak felelőtlen és gyilkos, de egy kicsit bölcsebb ember látja belőle, hogy ugyanúgy kinyírja a gazdaságot, csak így kontroll sincs felette. Esik, ahogy puffan. Mit gondoltok, ha egy munkaközegben felüti a fejét a korona, akkor nem tiplizik mindenki haza, ha viszont már felütötte a fejét, akkor egyben fertőz is.. Tehát a manufaktúrának és a termelésnek annyi...
simmering73
A magyar egészségügy a haláltusáját vívja. Koronavírustól függetlenül.
advocat
@hidip: Anyád még mindig hátulról szereti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.