Nagyjából harminc éve, hogy Magyarország gondolt egy nagyot, és felszámolta iparát és a mezőgazdaságát. Tette ezt abból a megfontolásból, hogy mindentől meg akart szabadulni, ami a kommunista, de leginkább a szocialista múltra emlékeztette. És ami a legfontosabb, hogy utat nyithasson a nyugati tőkének. Aki köszönte szépen, pár év késéssel meg is érkezett, és azóta is vígan viszi ki az országból az ezermilliárd forintokat, míg a lakosság felé, az éppen aktuális kormány azzal büszkélkedik, hogy az átlagbér már 1000 euró. A statisztikából kihagyják másfél millió ember bérét, akik jellemzően 100. 000 forint körül keresnek, a többiekét pedig olyan számítással mérik, ami elképesztő módon torzít felfelé.

Feltöltő: Eladott Ország
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Jelentősen emeli az átlagbért a semmit nem tevő "állami" cégek vezetőinek havi bére, a miniszterek és egyéb semmittevők - de abból jól élők - bére. Mert azért egy állami cég vezetője ne keressen havonta kétszer-háromszor-négyszer-ötször annyit mint mások ÉVES bére. Jó, ez kapitalizmus. De ennyire? (Aki befektetett az egy másik kategória. De "ezek" adózott - a te adódból is fizetettek -bérei, pl.:27 % áfa)
advocat
És egyszer Szíjjártó Petike szerint aki 300.- Ft fölé emeli az €-t az mondjon le. Viktor és túlképzett kormánya?
Eladott Ország
@Kookas: De a mesehősök fizetésének átlagszámítása sem kutya!
Matekozzunk! Mennyit visznek haza évente a politikusok? Mennyi az órabérük? Egy átlagember hányszorosát keresik? Mennyibe kerül a Parlamentben dolgozók bére az államháztartásnak, az összes államtitkárt, minisztert, parlamenti képviselőt beszámítva? Ezt az összköltséget elosztva az adózó állampolgárok közt, mennyibe kerül egy átlagembernek a politikusok eltartása? Aki csillagos ötöst akar erre a matekdolgozatra, azt is kiszámolhatja, mennyi lenne a fizetésük, ha csak akkor kapnának bért, amikor becsületesen, az átlagember érdekeit szolgálva dolgoznak. Ismeritek a szólást, aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni. Na ők is így vannak vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.